© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Špargljeva pita s teletino

Špargljeva pita s teletino

Čas priprave 1 h 10 min
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 6–8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Pikante Spargeltorte

Sestavine

testo

  • 250 g skute
  • 250 g moke
  • ½ žličke soli
  • 200 g masla

nadev

  • 500 g belih špargljev (olupljeni poganjki, konci odrezani)
  • 250 g zelenih špargljev (spodnja tretjina poganjkov olupljena, konci odrezani)
  • 100 g mlade čebulice
  • 500 g mlete teletine
  • 2 jajci
  • sol
  • poper
  • 1 žlica drobno narezanih lističev bazilike
  • 100 g naribanega ementalca
  • rumenjak za premaz
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

testo

  • 250 g skute
  • 250 g moke
  • ½ žličke soli
  • 200 g masla

nadev

  • 500 g belih špargljev (olupljeni poganjki, konci odrezani)
  • 250 g zelenih špargljev (spodnja tretjina poganjkov olupljena, konci odrezani)
  • 100 g mlade čebulice
  • 500 g mlete teletine
  • 2 jajci
  • sol
  • poper
  • 1 žlica drobno narezanih lističev bazilike
  • 100 g naribanega ementalca
  • rumenjak za premaz

Postopek

1

Skuto damo v kuhinjski krpi na cedilo in tekočino dobro iztisnemo. Nato skuto zgnetemo z moko, soljo in maslom v voljno testo (uporabimo lahko nastavek mešalnika za gnetenje). Testo pokrijemo s folijo in ga damo za 2 uri na hladno.

2

Medtem narežemo šparglje na 2 centimetra dolge koščke. Mlado čebulico očistimo, operemo in narežemo na pol centimetra debele poševne kolobarje. V skledi dobro zmešamo šparglje, čebulo, mleto meso in obe jajci; začinimo s soljo, poprom in baziliko. Maso hitro močno popečemo v teflonski ponvi, potem pa ohladimo.

3

Testo razvaljamo na pomokani delovni površini v pravokotnik 20 x 40 cm. Preganemo ga tako, da dobimo tri plasti testa in ponovno razvaljamo v enako velik pravokotnik kot prej. Postopek še enkrat ponovimo. Testo pustimo počivati pol ure.

4

Tri četrtine testa razvaljamo v krog s premerom 35 cm in z njim obložimo model za pito; naredimo 5 cm visok rob. Na testo nadevamo pripravljen špargljev nadev. Površino zgladimo in potresemo z naribanim sirom.

Kochschritte Spargeltorte
5

Preostalo testo razvaljamo, ga narežemo na trakove in na površini pite naredimo mrežo; namažemo jo s stepenim rumenjakom. Pito pečemo na spodnjem vodilu v prej ogreti pečici pri 170 °C približno 50 minut.

Kochschritte Spargeltorte

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.