© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ocvrti telečji zrezki v panadi z limono, parmezanom in pinjolami

Ocvrti zrezki na vabljiv način.

Ocvrti telečji zrezki v panadi z limono, parmezanom in pinjolami

Ocvrti zrezki na vabljiv način.

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
LI535491AI

Sestavine

  • 4 tanki telečji zrezki
  • 3 rezine belega kruha
  • naribana lupina 1 neškropljene limone
  • 50 g naribanega parmezana
  • 50 g pinjol
  • rožmarinovi lističi
  • 3 žlice moke
  • 2 stepeni jajci
  • sol
  • olje za cvrenje
  • 4 limonovi krhlji, ko postrežemo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 tanki telečji zrezki
  • 3 rezine belega kruha
  • naribana lupina 1 neškropljene limone
  • 50 g naribanega parmezana
  • 50 g pinjol
  • rožmarinovi lističi
  • 3 žlice moke
  • 2 stepeni jajci
  • sol
  • olje za cvrenje
  • 4 limonovi krhlji, ko postrežemo

Postopek

1

Telečjim zrezkom odstranimo vse žilice in zrezke med dvema plastema prozorne folije potolčemo, da so debeli 5 mm.

2

Natrgane kose belega kruha, naribano limonovo lupino in parmezan, pinjole in rožmarinove lističe damo v posodo kuhinjskega mešalnika in zdrobimo v fine drobtine. Preložimo jih na plitek krožnik.

3

Telečje zrezke solimo, povaljamo v moki, otresemo, pomočimo v stepenih jajcih in nato položimo na pripravljene drobtine. Prekrijemo jih z drobtinami in rahlo pritisnemo. Olje za cvrenje segrejemo. S paniranih zrezkov otresemo odvečno panado in jih ocvremo v vročem olju, na vsaki strani 2 do 3 minute. Odcedimo jih na papirnati kuhinjski brisači. Na krožnike damo ocvrte zrezke, priložimo še krhelj limone in takoj postrežemo. Zraven tekneta hrustljava solata ali kuhana zelenjava.

Nasvet

Tako lahko pripravimo tudi svinjske, piščančje ali puranje zrezke.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.