Kaj boste skuhali danes?
Cordon bleu
Najbolj znameniti nadevani zrezki – s šunko in sirom
Cordon bleu
Najbolj znameniti nadevani zrezki – s šunko in sirom
Sestavine
- 4 svinjski (ali telečji) zrezki
- 4 debelejše rezine ementalca ali poljubnega poltrdega sira
- 4 rezine šunke
- jajce, moka in drobtine za paniranje
- sol
- sveže mleti poper
- olje ali kuhano maslo za cvrenje
- limona in krompirjeva solata za prilogo
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Šest sočnih pečenk Wellington
Kombinacija sočnega kosa mesa in maslenega listnatega testa je zmeraj zmagovalna. Na način wellington pripravimo govedino, lahko pa tudi svinjino, perutnino in celo ribe.
Sestavine
- 4 svinjski (ali telečji) zrezki
- 4 debelejše rezine ementalca ali poljubnega poltrdega sira
- 4 rezine šunke
- jajce, moka in drobtine za paniranje
- sol
- sveže mleti poper
- olje ali kuhano maslo za cvrenje
- limona in krompirjeva solata za prilogo
Postopek
Zrezke previdno potolčemo tako, da dobimo štiri tanke plošče. Začinimo jih s soljo in poprom. Rezino sira ovijemo s šunko, položimo na zrezek, meso preganemo in robove dobro stisnemo. Postopek ponovimo še s preostalimi zrezki, nato pa jih paniramo.
V ponvi segrejemo olje ali kuhano maslo na 140 ºC. Nadevane zrezke na obeh straneh počasi ocvremo, nato pa dobro odcedimo na papirnatem prtiču. Cordon bleu ponudimo z limono in krompirjevo solato.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Poširane češnje z maskarponejem in mandlji
Namaz iz albuminske skute s paradižnički in popečenimi kruhki
Svežina na krožniku - idealna za tople dni
Cheesecake
Klasika iz New Yorka - cheesecake je že nekaj let ena najbolj trendnih tort. S sezonskim sadjem je zmagovalka v vseh letnih časih.