© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Cordon bleu

Najbolj znameniti nadevani zrezki – s šunko in sirom

Cordon bleu

Najbolj znameniti nadevani zrezki – s šunko in sirom

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Cordon Bleu vom Schwein1-seitigProd. 7/052005 04 18

Sestavine

  • 4 svinjski (ali telečji) zrezki
  • 4 debelejše rezine ementalca ali poljubnega poltrdega sira
  • 4 rezine šunke
  • jajce, moka in drobtine za paniranje
  • sol
  • sveže mleti poper
  • olje ali kuhano maslo za cvrenje
  • limona in krompirjeva solata za prilogo

Sestavine

  • 4 svinjski (ali telečji) zrezki
  • 4 debelejše rezine ementalca ali poljubnega poltrdega sira
  • 4 rezine šunke
  • jajce, moka in drobtine za paniranje
  • sol
  • sveže mleti poper
  • olje ali kuhano maslo za cvrenje
  • limona in krompirjeva solata za prilogo

Postopek

1

Zrezke previdno potolčemo tako, da dobimo štiri tanke plošče. Začinimo jih s soljo in poprom. Rezino sira ovijemo s šunko, položimo na zrezek, meso preganemo in robove dobro stisnemo. Postopek ponovimo še s preostalimi zrezki, nato pa jih paniramo.

2

V ponvi segrejemo olje ali kuhano maslo na 140 ºC. Nadevane zrezke na obeh straneh počasi ocvremo, nato pa dobro odcedimo na papirnatem prtiču. Cordon bleu ponudimo z limono in krompirjevo solato.

Priljubljeni recepti

Indijski kokosov led

35 min
Enostavno

Morske bogomolke (kanoče)

Ta bogomolka ni žuželka, temveč morski rak!

15 min
Enostavno

Salsa gvakamole

Avokadova pomaka gvakamole se je hitro uvrstila na naš seznam najljubših prilog

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.