© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Cordon bleu

Najbolj znameniti nadevani zrezki – s šunko in sirom

Cordon bleu

Najbolj znameniti nadevani zrezki – s šunko in sirom

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Cordon Bleu vom Schwein1-seitigProd. 7/052005 04 18

Sestavine

  • 4 svinjski (ali telečji) zrezki
  • 4 debelejše rezine ementalca ali poljubnega poltrdega sira
  • 4 rezine šunke
  • jajce, moka in drobtine za paniranje
  • sol
  • sveže mleti poper
  • olje ali kuhano maslo za cvrenje
  • limona in krompirjeva solata za prilogo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 svinjski (ali telečji) zrezki
  • 4 debelejše rezine ementalca ali poljubnega poltrdega sira
  • 4 rezine šunke
  • jajce, moka in drobtine za paniranje
  • sol
  • sveže mleti poper
  • olje ali kuhano maslo za cvrenje
  • limona in krompirjeva solata za prilogo

Postopek

1

Zrezke previdno potolčemo tako, da dobimo štiri tanke plošče. Začinimo jih s soljo in poprom. Rezino sira ovijemo s šunko, položimo na zrezek, meso preganemo in robove dobro stisnemo. Postopek ponovimo še s preostalimi zrezki, nato pa jih paniramo.

2

V ponvi segrejemo olje ali kuhano maslo na 140 ºC. Nadevane zrezke na obeh straneh počasi ocvremo, nato pa dobro odcedimo na papirnatem prtiču. Cordon bleu ponudimo z limono in krompirjevo solato.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.