Kaj boste skuhali danes?
Cordon bleu
Najbolj znameniti nadevani zrezki – s šunko in sirom
Cordon bleu
Najbolj znameniti nadevani zrezki – s šunko in sirom
Sestavine
- 4 svinjski (ali telečji) zrezki
- 4 debelejše rezine ementalca ali poljubnega poltrdega sira
- 4 rezine šunke
- jajce, moka in drobtine za paniranje
- sol
- sveže mleti poper
- olje ali kuhano maslo za cvrenje
- limona in krompirjeva solata za prilogo
3 prigrizki, ki jih bodo gostje oboževali
S premikom ure na zimski čas se zunaj hitro stemni, kar je odličen čas za druženje ob dobri hrani.
Naj dom zadiši po tej klasiki iz otroštva
Klasični zdrobov narastek, mehka in dišeča sladica iz otroštva, ki jo pripravite iz preprostih sestavin. Postrezite ga s sadnim prelivom ali sladkorjem v prahu.
Preden rečete fuj, dajte priložnost temu receptu
Ob omembi vampov nihče ne ostane ravnodušen. Ali jih obožujemo ali pa ne maramo, vmesne poti ni. Morda pa tisti, ki jih ne marajo, le še niso preizkusili pravega recepta.
Sestavine
- 4 svinjski (ali telečji) zrezki
- 4 debelejše rezine ementalca ali poljubnega poltrdega sira
- 4 rezine šunke
- jajce, moka in drobtine za paniranje
- sol
- sveže mleti poper
- olje ali kuhano maslo za cvrenje
- limona in krompirjeva solata za prilogo
Postopek
Zrezke previdno potolčemo tako, da dobimo štiri tanke plošče. Začinimo jih s soljo in poprom. Rezino sira ovijemo s šunko, položimo na zrezek, meso preganemo in robove dobro stisnemo. Postopek ponovimo še s preostalimi zrezki, nato pa jih paniramo.
V ponvi segrejemo olje ali kuhano maslo na 140 ºC. Nadevane zrezke na obeh straneh počasi ocvremo, nato pa dobro odcedimo na papirnatem prtiču. Cordon bleu ponudimo z limono in krompirjevo solato.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Indijski kokosov led
Salsa gvakamole
Avokadova pomaka gvakamole se je hitro uvrstila na naš seznam najljubših prilog