
Kaj boste skuhali danes?
Kremna rižota z bučkami
Prava italijanska rižota. Za piko na i jo posujte s pinjolami!
Kremna rižota z bučkami
Prava italijanska rižota. Za piko na i jo posujte s pinjolami!

Sestavine
- 50 g masla
- 1 majhna čebula
- 250 g bučk
- 175 g riža za rižoto
- lupinica in sok 1 limone
- 1,2 l zelenjavne ali piščančje jušne osnove
- 25 g naribanega parmezana
- 2 zvrhani žlici maskarponeja
- 1 zvrhana žlica prepraženih pinjol
- sol
- poper
- 1 žlica masla in kanček oljčnega olja za bučke

Kralji Jadranskega morja: kvarnerski škampi na tri načine
Kvarnerski škampi veljajo za eno največjih kulinaričnih dobrot Jadranskega morja. Njihovo nežno meso cenijo vrhunski kuharji in ljubitelji morske hrane po vsem svetu.

Recept iz Zasipa pri Bledu: tepke v jedi, ki je ne bi pričakovali
Ste vedeli, da imajo posušene tepke rok trajanja kar osem let in da iz njih lahko pripravljamo tako sladke kot slane jedi?

Popolni rezanci iz samo nekaj sestavin in v 20 minutah
Hiter recept za rezance z maslom in žajbljem, pripravljen v manj kot 20 minutah. Preprosta jed z bogatim okusom, popolna za hitro kosilo ali večerjo.
Sestavine
- 50 g masla
- 1 majhna čebula
- 250 g bučk
- 175 g riža za rižoto
- lupinica in sok 1 limone
- 1,2 l zelenjavne ali piščančje jušne osnove
- 25 g naribanega parmezana
- 2 zvrhani žlici maskarponeja
- 1 zvrhana žlica prepraženih pinjol
- sol
- poper
- 1 žlica masla in kanček oljčnega olja za bučke
Postopek
Čebulo lupimo in drobno sesekljamo, 150 g bučk grobo naribamo, ostanek pa narežemo na kockice. V kozici z debelim dnom stopimo maslo, dodamo čebulo in jo nežno pražimo, da se zmehča. Vmešamo naribane bučke in riž, temperaturo zvišamo in oboje med mešanjem popečemo v minuti ali dveh.
Dodamo limonov sok in zajemalko vroče jušne osnove. Kuhljamo na srednji temperaturi in občasno premešamo. Ko riž vpije tekočino, dodamo novo zajemalko jušne osnove. Kuhanje in dodajanje tekočine nadaljujemo 20 do 25 minut, da se riž skuha in dobi kremasto strukturo. Vmešamo parmezan in maskarpone, solimo in popramo. Rižoto pokrijemo, odstavimo in pustimo stati 5 minut, medtem pa spečemo preostale bučke.
V ponvici segrejemo žlico masla in kanček oljčnega olja. Dodamo kockice bučk in jih na visoki temperaturi pečemo 2 do 3 minute, da se zlato obarvajo in malo zmehčajo. Rižoto razdelimo na krožnike in jo potresemo s kockicami bučk in pokapljamo z maslom, na katerem so se pekle. Dodamo še pinjole in malo naribane limonove lupine ter postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Jabolčna torta z orehi in sirovo kremo
Jabolčna torta je idealna za popoldansko čajanko, s svečkami pa tudi za rojstni dan
Piščančji ražnjiči po špansko
Prigrizek v stilu španskih tapasov je najboljši s česnovo majonezno omako.