© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Vražja nabodala s kozicami in papriko

Pikantna morska nabodala bodo popestrila vsak piknik

Vražja nabodala s kozicami in papriko

Pikantna morska nabodala bodo popestrila vsak piknik

Čas priprave 20 min + mariniranje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8–12 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Vražja nabodala s kozicami in papriko

Sestavine

  • 3 stroki česna
  • 1 rdeč čili
  • nekaj vejic peteršilja
  • 1 žlička sladke dimljene mlete paprike
  • 1⁄2 žličke ostre dimljene mlete paprike
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 400 g kraljevih kozic (neolupljenih ali pa jim pustimo vsaj repe)
  • sol
  • 1 kozarček (400 g) vloženih papričic ali rdečih paprik v olju
  • limonovi krhlji, ko postrežemo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 3 stroki česna
  • 1 rdeč čili
  • nekaj vejic peteršilja
  • 1 žlička sladke dimljene mlete paprike
  • 1⁄2 žličke ostre dimljene mlete paprike
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 400 g kraljevih kozic (neolupljenih ali pa jim pustimo vsaj repe)
  • sol
  • 1 kozarček (400 g) vloženih papričic ali rdečih paprik v olju
  • limonovi krhlji, ko postrežemo

Postopek

1

Pretisnjen česen, drobno sesekljana čili in peteršilj, obe papriki in oljčno olje zmešamo z metlico. Marinado pomešamo s kozicami in solimo. Posodo pokrijemo, postavimo v hladilnik in pustimo marinirati vsaj 30 minut. Nato na vsako nabodalo nanizamo 4 ali 5 kozic, mednje pa damo nekaj odcejenih vloženih papričic ali vloženih rdečih paprik, ki smo jih poprej narezali na manjše kose.

2

Zakurimo žar in počakamo, da plameni pojenjajo in nastane siva žerjavica z žarečo sredino. Nabodala pečemo na močno razgreti rešetki 3 do 4 minute, da se rakci obarvajo rožnato in so neprosojni. (Lahko jih spečemo tudi v rebrasti ponvi.) Takoj jih postrežemo s krhlji limone in obilo česnove majoneze z žafranom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.