
Vražja nabodala s kozicami in papriko
Pikantna morska nabodala bodo popestrila vsak piknik
Vražja nabodala s kozicami in papriko
Pikantna morska nabodala bodo popestrila vsak piknik

Sestavine
- 3 stroki česna
- 1 rdeč čili
- nekaj vejic peteršilja
- 1 žlička sladke dimljene mlete paprike
- 1⁄2 žličke ostre dimljene mlete paprike
- 4 žlice oljčnega olja
- 400 g kraljevih kozic (neolupljenih ali pa jim pustimo vsaj repe)
- sol
- 1 kozarček (400 g) vloženih papričic ali rdečih paprik v olju
- limonovi krhlji, ko postrežemo

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 3 stroki česna
- 1 rdeč čili
- nekaj vejic peteršilja
- 1 žlička sladke dimljene mlete paprike
- 1⁄2 žličke ostre dimljene mlete paprike
- 4 žlice oljčnega olja
- 400 g kraljevih kozic (neolupljenih ali pa jim pustimo vsaj repe)
- sol
- 1 kozarček (400 g) vloženih papričic ali rdečih paprik v olju
- limonovi krhlji, ko postrežemo
Postopek
Pretisnjen česen, drobno sesekljana čili in peteršilj, obe papriki in oljčno olje zmešamo z metlico. Marinado pomešamo s kozicami in solimo. Posodo pokrijemo, postavimo v hladilnik in pustimo marinirati vsaj 30 minut. Nato na vsako nabodalo nanizamo 4 ali 5 kozic, mednje pa damo nekaj odcejenih vloženih papričic ali vloženih rdečih paprik, ki smo jih poprej narezali na manjše kose.
Zakurimo žar in počakamo, da plameni pojenjajo in nastane siva žerjavica z žarečo sredino. Nabodala pečemo na močno razgreti rešetki 3 do 4 minute, da se rakci obarvajo rožnato in so neprosojni. (Lahko jih spečemo tudi v rebrasti ponvi.) Takoj jih postrežemo s krhlji limone in obilo česnove majoneze z žafranom.