
Kaj boste skuhali danes?
Telečji in paprikovi zvitki
Telečji in paprikovi zvitki

Sestavine
- 6 tankih telečjih zrezkov
- 3 pečene paprike
- krompir za prilogo
nadev
- 12 slanih filetov sardonov (inčunov)
- 50 g izkoščičenih črnih oliv
- 1 žlica kaper
- 30 g masla
- 1 žlica oljčnega olja in 1 žlica masla za peko
- belo vino
- ščepec origana
- zeleni listi mlade čebulice
- sol

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 6 tankih telečjih zrezkov
- 3 pečene paprike
- krompir za prilogo
nadev
- 12 slanih filetov sardonov (inčunov)
- 50 g izkoščičenih črnih oliv
- 1 žlica kaper
- 30 g masla
- 1 žlica oljčnega olja in 1 žlica masla za peko
- belo vino
- ščepec origana
- zeleni listi mlade čebulice
- sol
Postopek
Telečje zrezke potolčemo in razrežemo tako, da dobimo 12 do 13 cm dolge in 5 do 6 cm široke trakove. Tudi papriko razrežemo na podobno velikost. Kapre splaknemo in odcedimo, olive narežemo na kose. Meso solimo in popramo. Vsak trak obložimo s kosmom masla, pol fileta sardona, nekaj kaprami ter koščkom olive. Obložen trak zvijemo in spnemo z zobotrebcem.
V ponvi segrejemo maslo in olje ter telečje zvitke z vseh strani popečemo. Zalijemo z vinom, pokrijemo, znižamo temperaturo in jih dušimo še približno 8 do 10 minut.
Tudi trakove pečene paprike obložimo s sardoni, kaprami in olivo. Zavijemo jih in zavežemo z listi mlade čebule. Pokapljamo jih z nekaj kapljicami oljčnega olja in začinimo s ščepcem origana. Postrežemo jih s telečjimi zvitki in pečenim krompirjem.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Humus z marinirano rdečo čebulo in granatnim jabolkom
Humus dopolnite z najljubšimi dodatki za prvovrsten prigrizek