
Telečji in paprikovi zvitki
Telečji in paprikovi zvitki

Sestavine
- 6 tankih telečjih zrezkov
- 3 pečene paprike
- krompir za prilogo
nadev
- 12 slanih filetov sardonov (inčunov)
- 50 g izkoščičenih črnih oliv
- 1 žlica kaper
- 30 g masla
- 1 žlica oljčnega olja in 1 žlica masla za peko
- belo vino
- ščepec origana
- zeleni listi mlade čebulice
- sol

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 6 tankih telečjih zrezkov
- 3 pečene paprike
- krompir za prilogo
nadev
- 12 slanih filetov sardonov (inčunov)
- 50 g izkoščičenih črnih oliv
- 1 žlica kaper
- 30 g masla
- 1 žlica oljčnega olja in 1 žlica masla za peko
- belo vino
- ščepec origana
- zeleni listi mlade čebulice
- sol
Postopek
Telečje zrezke potolčemo in razrežemo tako, da dobimo 12 do 13 cm dolge in 5 do 6 cm široke trakove. Tudi papriko razrežemo na podobno velikost. Kapre splaknemo in odcedimo, olive narežemo na kose. Meso solimo in popramo. Vsak trak obložimo s kosmom masla, pol fileta sardona, nekaj kaprami ter koščkom olive. Obložen trak zvijemo in spnemo z zobotrebcem.
V ponvi segrejemo maslo in olje ter telečje zvitke z vseh strani popečemo. Zalijemo z vinom, pokrijemo, znižamo temperaturo in jih dušimo še približno 8 do 10 minut.
Tudi trakove pečene paprike obložimo s sardoni, kaprami in olivo. Zavijemo jih in zavežemo z listi mlade čebule. Pokapljamo jih z nekaj kapljicami oljčnega olja in začinimo s ščepcem origana. Postrežemo jih s telečjimi zvitki in pečenim krompirjem.