
Kaj boste skuhali danes?
Marinirane kapesante s pinjolami na posteljici iz lisičk z želejem iz zelenega jabolka in mangom
Marinirane kapesante s pinjolami na posteljici iz lisičk z želejem iz zelenega jabolka in mangom

Sestavine
- 120 g lisičk
- 4 kapesante
- 20 g pinjol
- 1,5 kom zelenega jabolka
- 100 g manga
- 2 lističa želatine
- 40 g masla
- sol
- oljčno olje

Ta eksotična živila lahko uporabite v številnih jedeh
Se vam zdijo azijske jedi preveč zapletene, da bi jih pripravili doma? Ste v zadregi, ker ne poznate eksotičnih sestavin in ne veste, v katerih jedeh se uporabljajo?

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.
Sestavine
- 120 g lisičk
- 4 kapesante
- 20 g pinjol
- 1,5 kom zelenega jabolka
- 100 g manga
- 2 lističa želatine
- 40 g masla
- sol
- oljčno olje
Postopek
Oprane lisičke položimo na folijo in jih mariniramo s soljo in oljčnim oljem. Nato jih na rahlo potolčemo, da dobimo tanko plast. Dve kapesanti narežemo na tanke rezine in jih prav tako mariniramo z oljčnim oljem in soljo ter postavimo za dve uri v hladilnik. Drugi dve kapesanti na ponvi na hitro popečemo in ju po eni strani potresemo s praženimi pinjolami.
Jabolka olupimo in narežemo na kocke. Nato jih damo v kozico z maslom in jih na majhni temperaturi dušimo 12 minut oziroma do mehkega. Podušena jabolka zmiksamo in jim dodamo raztopljeno želatino. Vse skupaj dobro premešano in vlijemo v model, da dobimo plast zelenega jabolka. Mango le zmiksamo, da dobimo maso.
Jed postrežemo tako, da na krožnik zložimo marinirane lisičke, na njih položimo rezine mariniranih kapesant, na sredino pa popečeno kapesanto s pinjolami. Jed obložimo z želetinastim zelenim jabolkom, narezanim na kvadratke, in kapljicami manga.