Kaj boste skuhali danes?
Marinirane kapesante s pinjolami na posteljici iz lisičk z želejem iz zelenega jabolka in mangom
Marinirane kapesante s pinjolami na posteljici iz lisičk z želejem iz zelenega jabolka in mangom
Sestavine
- 120 g lisičk
- 4 kapesante
- 20 g pinjol
- 1,5 kom zelenega jabolka
- 100 g manga
- 2 lističa želatine
- 40 g masla
- sol
- oljčno olje
Čas za mehurčke: spremljava za brunch v originalni in božični različici
Mimoza, preprost, a učinkovit koktajl iz penečega vina in pomarančnega soka, je hitro postala priljubljena stalnica poznih zajtrkov in popoldanskih zabav.
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Sestavine
- 120 g lisičk
- 4 kapesante
- 20 g pinjol
- 1,5 kom zelenega jabolka
- 100 g manga
- 2 lističa želatine
- 40 g masla
- sol
- oljčno olje
Postopek
Oprane lisičke položimo na folijo in jih mariniramo s soljo in oljčnim oljem. Nato jih na rahlo potolčemo, da dobimo tanko plast. Dve kapesanti narežemo na tanke rezine in jih prav tako mariniramo z oljčnim oljem in soljo ter postavimo za dve uri v hladilnik. Drugi dve kapesanti na ponvi na hitro popečemo in ju po eni strani potresemo s praženimi pinjolami.
Jabolka olupimo in narežemo na kocke. Nato jih damo v kozico z maslom in jih na majhni temperaturi dušimo 12 minut oziroma do mehkega. Podušena jabolka zmiksamo in jim dodamo raztopljeno želatino. Vse skupaj dobro premešano in vlijemo v model, da dobimo plast zelenega jabolka. Mango le zmiksamo, da dobimo maso.
Jed postrežemo tako, da na krožnik zložimo marinirane lisičke, na njih položimo rezine mariniranih kapesant, na sredino pa popečeno kapesanto s pinjolami. Jed obložimo z želetinastim zelenim jabolkom, narezanim na kvadratke, in kapljicami manga.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Breskova pita iz listnatega testa z mandlji
Kombinacija breskev in mandljev je božanska!
Čokoladne kocke s pistacijami
Biskvit iz čokolade in pistacij z bogatim čokoladnim premazom