© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Čokoladne kocke s pistacijami

Biskvit iz čokolade in pistacij z bogatim čokoladnim premazom

Čokoladne kocke s pistacijami

Biskvit iz čokolade in pistacij z bogatim čokoladnim premazom

Čas priprave 1 h 20 min
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina 16 kock
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
pistachio and milk chocolate squares

Sestavine

  • 150 g zelenih (nepraženih) pistacij
  • 200 g mlečne čokolade
  • 200 g rjavega sladkorja
  • 200 g zelo mehkega masla
  • 3 jajca
  • 200 g moke
  • ½ zavitka pecilnega praška
  • 1 dl mleka
  • 1,5 dl kisle smetane
  • ščepec soli

Sestavine

  • 150 g zelenih (nepraženih) pistacij
  • 200 g mlečne čokolade
  • 200 g rjavega sladkorja
  • 200 g zelo mehkega masla
  • 3 jajca
  • 200 g moke
  • ½ zavitka pecilnega praška
  • 1 dl mleka
  • 1,5 dl kisle smetane
  • ščepec soli

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C. Pekač velikosti 20 x 20 cm obložimo s papirjem za peko. Čokolado nasekljamo. V multipraktik damo 130 g pistacij, 80 g čokolade in približno polovico sladkorja ter vse skupaj zelo fino sesekljamo. Maso preložimo v primerno skledo in dodamo preostali sladkor, maslo, jajca, moko s pecilnim praškom, sol in mleko. Sestavine dobro zmešamo in nadevamo v pekač. Poravnamo in pečemo 35 do 40 minut. Preizkusimo z leseno paličico, če je pečeno; ko paličico potegnemo iz testa, mora biti čista. Biskvit ohladimo.

2

Preostalo čokolado stopimo v vodni kopeli. Dodamo ji kislo smetano, dobro premešamo in ohladimo. Robove biskvita ravno obrežemo in biskvit razpolovimo. Prvo plast biskvita premažemo s polovico čokoladne kreme in pokrijemo z drugo plastjo biskvita, ki ga premažemo s preostalo kremo. Prihranjene pistacije grobo nasekljamo in potresemo po površini. Pecivo narežemo na 16 kosov in postrežemo.

Priljubljeni recepti

Namaz iz bučnic

Namaz je odličen z vsemi vrstami kruha, najbolj pa se poda na opečene rezine rženega kruha.

25 min
Enostavno

Ajdov veganski kari

če tradicionalni riž zamenjamo za ajdovo kašo pričaramo še bolj globok okus

40 min
Enostavno

Gobe s sirom in pehtranom

Polnjeni šampinjoni malo drugače

15 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.