
Čokoladne kocke s pistacijami
Biskvit iz čokolade in pistacij z bogatim čokoladnim premazom
Čokoladne kocke s pistacijami
Biskvit iz čokolade in pistacij z bogatim čokoladnim premazom

Sestavine
- 150 g zelenih (nepraženih) pistacij
- 200 g mlečne čokolade
- 200 g rjavega sladkorja
- 200 g zelo mehkega masla
- 3 jajca
- 200 g moke
- ½ zavitka pecilnega praška
- 1 dl mleka
- 1,5 dl kisle smetane
- ščepec soli

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 150 g zelenih (nepraženih) pistacij
- 200 g mlečne čokolade
- 200 g rjavega sladkorja
- 200 g zelo mehkega masla
- 3 jajca
- 200 g moke
- ½ zavitka pecilnega praška
- 1 dl mleka
- 1,5 dl kisle smetane
- ščepec soli
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Pekač velikosti 20 x 20 cm obložimo s papirjem za peko. Čokolado nasekljamo. V multipraktik damo 130 g pistacij, 80 g čokolade in približno polovico sladkorja ter vse skupaj zelo fino sesekljamo. Maso preložimo v primerno skledo in dodamo preostali sladkor, maslo, jajca, moko s pecilnim praškom, sol in mleko. Sestavine dobro zmešamo in nadevamo v pekač. Poravnamo in pečemo 35 do 40 minut. Preizkusimo z leseno paličico, če je pečeno; ko paličico potegnemo iz testa, mora biti čista. Biskvit ohladimo.
Preostalo čokolado stopimo v vodni kopeli. Dodamo ji kislo smetano, dobro premešamo in ohladimo. Robove biskvita ravno obrežemo in biskvit razpolovimo. Prvo plast biskvita premažemo s polovico čokoladne kreme in pokrijemo z drugo plastjo biskvita, ki ga premažemo s preostalo kremo. Prihranjene pistacije grobo nasekljamo in potresemo po površini. Pecivo narežemo na 16 kosov in postrežemo.