Kaj boste skuhali danes?
Čokoladne kocke s pistacijami
Biskvit iz čokolade in pistacij z bogatim čokoladnim premazom
Čokoladne kocke s pistacijami
Biskvit iz čokolade in pistacij z bogatim čokoladnim premazom
Sestavine
- 150 g zelenih (nepraženih) pistacij
- 200 g mlečne čokolade
- 200 g rjavega sladkorja
- 200 g zelo mehkega masla
- 3 jajca
- 200 g moke
- ½ zavitka pecilnega praška
- 1 dl mleka
- 1,5 dl kisle smetane
- ščepec soli
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – recepti, ki vedno uspejo
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Kako si sledijo plasti v prekmurski gibanici? Preverite edini pravi recept
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
- 150 g zelenih (nepraženih) pistacij
- 200 g mlečne čokolade
- 200 g rjavega sladkorja
- 200 g zelo mehkega masla
- 3 jajca
- 200 g moke
- ½ zavitka pecilnega praška
- 1 dl mleka
- 1,5 dl kisle smetane
- ščepec soli
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Pekač velikosti 20 x 20 cm obložimo s papirjem za peko. Čokolado nasekljamo. V multipraktik damo 130 g pistacij, 80 g čokolade in približno polovico sladkorja ter vse skupaj zelo fino sesekljamo. Maso preložimo v primerno skledo in dodamo preostali sladkor, maslo, jajca, moko s pecilnim praškom, sol in mleko. Sestavine dobro zmešamo in nadevamo v pekač. Poravnamo in pečemo 35 do 40 minut. Preizkusimo z leseno paličico, če je pečeno; ko paličico potegnemo iz testa, mora biti čista. Biskvit ohladimo.
Preostalo čokolado stopimo v vodni kopeli. Dodamo ji kislo smetano, dobro premešamo in ohladimo. Robove biskvita ravno obrežemo in biskvit razpolovimo. Prvo plast biskvita premažemo s polovico čokoladne kreme in pokrijemo z drugo plastjo biskvita, ki ga premažemo s preostalo kremo. Prihranjene pistacije grobo nasekljamo in potresemo po površini. Pecivo narežemo na 16 kosov in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Testenine s tunino in pestom iz rukole in peteršilja
Rižota s porom in slanino
Pita s pečeno poletno zelenjavo in kozjim sirom
Ta pita je odlična ideja za takrat, ko želite porabiti domačo zelenjavo