
Sestavine
- 6 mini piščančjih filejev
- 1 žlička oljčnega olja
- 2 žlički karija v prahu
- 4 žlice polnomastnega navadnega jogurta
- 2 žlici mangovega čatnija
- lupina ½ limete in 2 žlički soka
- 1 manjša glava zelene solate
- 1 zrel mango
- ½ rdeče čebule
- 2 žlički prepraženih sezamovih semen
- sol
- poper

Recept za vložene bučke, ki se mu ne boste mogli upreti
Sedaj, ko smo jih spekli, nadevali, skuhali, podušili, soparili in še kaj, je čas, da pripravimo še vložene bučke. Tokrat z vami delimo naš najljubši recept.

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.
Sestavine
- 6 mini piščančjih filejev
- 1 žlička oljčnega olja
- 2 žlički karija v prahu
- 4 žlice polnomastnega navadnega jogurta
- 2 žlici mangovega čatnija
- lupina ½ limete in 2 žlički soka
- 1 manjša glava zelene solate
- 1 zrel mango
- ½ rdeče čebule
- 2 žlički prepraženih sezamovih semen
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Piščančje fileje premažemo z oljem, jih posujemo z žličko karijevega praška ter začinimo s soljo in poprom. Damo jih na pekač, obložen z aluminijasto folijo, in pečemo 20 minut, da se meso dobro speče. Pustimo, da se malo ohladi, nato ga narežemo na rezine.
Medtem olupimo mango in ga narežemo na rezine. Operemo tudi solatne liste. Čebulo olupimo in narežemo na tanke rezine. Pripravimo še preliv tako, da preostali kari v prahu zmešamo z jogurtom, čatnijem, limetino lupino in sokom. Če je mešanica pregosta, dodamo žlico vode.
Solatne liste razporedimo na dva krožnika. Nanje položimo rezine manga in piščančjih filejev, nato pa vse skupaj prelijemo s prelivom. Pred postrežbo solato posujemo še z rezinami čebule in sezamovimi semeni.