© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Piščančja solata z mangom

Piščančja solata z mangom

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
curried chicken and mango saladeveryday

Sestavine

  • 6 mini piščančjih filejev
  • 1 žlička oljčnega olja
  • 2 žlički karija v prahu
  • 4 žlice polnomastnega navadnega jogurta
  • 2 žlici mangovega čatnija
  • lupina ½ limete in 2 žlički soka
  • 1 manjša glava zelene solate
  • 1 zrel mango
  • ½ rdeče čebule
  • 2 žlički prepraženih sezamovih semen
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 6 mini piščančjih filejev
  • 1 žlička oljčnega olja
  • 2 žlički karija v prahu
  • 4 žlice polnomastnega navadnega jogurta
  • 2 žlici mangovega čatnija
  • lupina ½ limete in 2 žlički soka
  • 1 manjša glava zelene solate
  • 1 zrel mango
  • ½ rdeče čebule
  • 2 žlički prepraženih sezamovih semen
  • sol
  • poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Piščančje fileje premažemo z oljem, jih posujemo z žličko karijevega praška ter začinimo s soljo in poprom. Damo jih na pekač, obložen z aluminijasto folijo, in pečemo 20 minut, da se meso dobro speče. Pustimo, da se malo ohladi, nato ga narežemo na rezine.

2

Medtem olupimo mango in ga narežemo na rezine. Operemo tudi solatne liste. Čebulo olupimo in narežemo na tanke rezine. Pripravimo še preliv tako, da preostali kari v prahu zmešamo z jogurtom, čatnijem, limetino lupino in sokom. Če je mešanica pregosta, dodamo žlico vode.

3

Solatne liste razporedimo na dva krožnika. Nanje položimo rezine manga in piščančjih filejev, nato pa vse skupaj prelijemo s prelivom. Pred postrežbo solato posujemo še z rezinami čebule in sezamovimi semeni.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.