
Mangov zavitek s kokosom
Kombinacija manga in kokosa vas bo z mislimi popeljala v tropske kraje.
Mangov zavitek s kokosom
Kombinacija manga in kokosa vas bo z mislimi popeljala v tropske kraje.

Sestavine
testo za zavitek
- 250 g moke
- 2 žlici olja
- pribl. 1,5 dl mlačne vode
- ščepec soli
nadev
- 2 zrela manga (pribl. 1 kg)
- 200 g kokosovih kosmičev
- 100 g medu
- razpuščeno maslo za premaz
- sladkor v prahu za posip

Festival Wild West Fest on Fire 2025
Ta konec tedna vrhunska zabava ob Zbiljskem jezeru - trije dnevi countryja, kavbojskih plesov in pravih BBQ dobrot!

Top destinacije za popoln piknik
Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Vse, kar morate vedeti o balzamičnem kisu
Iz italijanske pokrajine Emilija - Romanja, natančneje iz Modene, prihaja eden najbolj cenjenih krovcev italijanske kulinarične dediščine – tradicionalni balzamični kis.
Sestavine
testo za zavitek
- 250 g moke
- 2 žlici olja
- pribl. 1,5 dl mlačne vode
- ščepec soli
nadev
- 2 zrela manga (pribl. 1 kg)
- 200 g kokosovih kosmičev
- 100 g medu
- razpuščeno maslo za premaz
- sladkor v prahu za posip
Postopek
Najprej pripravimo testo za zavitek. Moko presejemo na delovno površino in na sredini naredimo jamico. Vanjo damo olje in sol ter nekaj vode. Sestavine zgnetemo z obema rokama v gladko testo. Če se nam zdi testo pretrdo, zamesimo vanj še malo vode. Testo damo na krožnik, ga namažemo z oljem, pokrijemo s folijo in pustimo pri sobni temperaturi počivati približno pol ure.
Medtem pripravimo nadev. Oba manga olupimo in sadno meso narežemo na pol centimetra široke trakove. V skledi zmešamo kokosove kosmiče in med z mangovimi trakovi; pustimo 20 minut, da se sestavine prepojijo.
Testo na pomokani delovni površini najprej razvaljamo v pravokotnik, nato pa z obema rokama čim tanjše razvlečemo. Nadev enakomerno porazdelimo po testu in zvijemo. Mangov zavitek položimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko in rahlo namažemo s tekočim maslom.
Mangov zavitek s kokosom pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C približno pol ure. Pečen zavitek še enkrat namažemo z maslom, po želji potresemo s sladkorjem v prahu, razrežemo in ponudimo.