
Kaj boste skuhali danes?
Mangov zavitek s kokosom
Kombinacija manga in kokosa vas bo z mislimi popeljala v tropske kraje.
Mangov zavitek s kokosom
Kombinacija manga in kokosa vas bo z mislimi popeljala v tropske kraje.

Sestavine
testo za zavitek
- 250 g moke
- 2 žlici olja
- pribl. 1,5 dl mlačne vode
- ščepec soli
nadev
- 2 zrela manga (pribl. 1 kg)
- 200 g kokosovih kosmičev
- 100 g medu
- razpuščeno maslo za premaz
- sladkor v prahu za posip

Kralji Jadranskega morja: kvarnerski škampi na tri načine
Kvarnerski škampi veljajo za eno največjih kulinaričnih dobrot Jadranskega morja. Njihovo nežno meso cenijo vrhunski kuharji in ljubitelji morske hrane po vsem svetu.

Recept iz Zasipa pri Bledu: tepke v jedi, ki je ne bi pričakovali
Ste vedeli, da imajo posušene tepke rok trajanja kar osem let in da iz njih lahko pripravljamo tako sladke kot slane jedi?

Popolni rezanci iz samo nekaj sestavin in v 20 minutah
Hiter recept za rezance z maslom in žajbljem, pripravljen v manj kot 20 minutah. Preprosta jed z bogatim okusom, popolna za hitro kosilo ali večerjo.
Sestavine
testo za zavitek
- 250 g moke
- 2 žlici olja
- pribl. 1,5 dl mlačne vode
- ščepec soli
nadev
- 2 zrela manga (pribl. 1 kg)
- 200 g kokosovih kosmičev
- 100 g medu
- razpuščeno maslo za premaz
- sladkor v prahu za posip
Postopek
Najprej pripravimo testo za zavitek. Moko presejemo na delovno površino in na sredini naredimo jamico. Vanjo damo olje in sol ter nekaj vode. Sestavine zgnetemo z obema rokama v gladko testo. Če se nam zdi testo pretrdo, zamesimo vanj še malo vode. Testo damo na krožnik, ga namažemo z oljem, pokrijemo s folijo in pustimo pri sobni temperaturi počivati približno pol ure.
Medtem pripravimo nadev. Oba manga olupimo in sadno meso narežemo na pol centimetra široke trakove. V skledi zmešamo kokosove kosmiče in med z mangovimi trakovi; pustimo 20 minut, da se sestavine prepojijo.
Testo na pomokani delovni površini najprej razvaljamo v pravokotnik, nato pa z obema rokama čim tanjše razvlečemo. Nadev enakomerno porazdelimo po testu in zvijemo. Mangov zavitek položimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko in rahlo namažemo s tekočim maslom.
Mangov zavitek s kokosom pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C približno pol ure. Pečen zavitek še enkrat namažemo z maslom, po želji potresemo s sladkorjem v prahu, razrežemo in ponudimo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Nadevani jajčevci v paradižnikovi omaki
Zelenjavna »zapečenka« v italijanskem stilu