Kaj boste skuhali danes?
Krompirjeva kremna juha s porom in lososom
Preprosta juha za eleganten obed
Krompirjeva kremna juha s porom in lososom
Preprosta juha za eleganten obed
Sestavine
- košček masla
- 1 žlica olja
- 1 velik por
- 1 lovorov list
- 750 g mokastega krompirja
- 7,5 dl piščančje ali zelenjavne jušne osnove
- 1 dl sladke smetane
- 180 g prekajenega lososa
- sol
- poper
- drobnjak za posip
Čas za mehurčke: spremljava za brunch v originalni in božični različici
Mimoza, preprost, a učinkovit koktajl iz penečega vina in pomarančnega soka, je hitro postala priljubljena stalnica poznih zajtrkov in popoldanskih zabav.
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Sestavine
- košček masla
- 1 žlica olja
- 1 velik por
- 1 lovorov list
- 750 g mokastega krompirja
- 7,5 dl piščančje ali zelenjavne jušne osnove
- 1 dl sladke smetane
- 180 g prekajenega lososa
- sol
- poper
- drobnjak za posip
Postopek
Por očistimo, razpolovimo, dobro operemo in narežemo na tanke rezine. Krompir olupimo in narežemo na kocke. Rezine lososa narežemo na trakove.
V veliki kozici segrejemo maslo in olje, dodamo por in lovorov list in ju pražimo 8 do 10 minut, da se por zmehča, nato dodamo krompir, dobro premešamo in dolijemo jušno osnovo in smetano. Zavremo, solimo in popramo ter kuhljamo 10 do 15 minut, da se krompir skuha.
Iz juhe odstranimo lovorov list, vanjo vmešamo dve tretjini lososa in jo nalijemo na krožnike. V vsak krožnik dodamo še nekaj prihranjenega lososa in jo okrasimo z narezanim drobnjakom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Piškoti Kissinger z belo čokolado, lešniki in malinami
Klasične rezine Kissinger smo tokrat pripravili brez dodatnega sladkorja