© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Krompirjeva kremna juha s porom in lososom

Preprosta juha za eleganten obed

Krompirjeva kremna juha s porom in lososom

Preprosta juha za eleganten obed

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
LI133247_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • košček masla
  • 1 žlica olja
  • 1 velik por
  • 1 lovorov list
  • 750 g mokastega krompirja
  • 7,5 dl piščančje ali zelenjavne jušne osnove
  • 1 dl sladke smetane
  • 180 g prekajenega lososa
  • sol
  • poper
  • drobnjak za posip
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • košček masla
  • 1 žlica olja
  • 1 velik por
  • 1 lovorov list
  • 750 g mokastega krompirja
  • 7,5 dl piščančje ali zelenjavne jušne osnove
  • 1 dl sladke smetane
  • 180 g prekajenega lososa
  • sol
  • poper
  • drobnjak za posip

Postopek

1

Por očistimo, razpolovimo, dobro operemo in narežemo na tanke rezine. Krompir olupimo in narežemo na kocke. Rezine lososa narežemo na trakove.

2

V veliki kozici segrejemo maslo in olje, dodamo por in lovorov list in ju pražimo 8 do 10 minut, da se por zmehča, nato dodamo krompir, dobro premešamo in dolijemo jušno osnovo in smetano. Zavremo, solimo in popramo ter kuhljamo 10 do 15 minut, da se krompir skuha.

3

Iz juhe odstranimo lovorov list, vanjo vmešamo dve tretjini lososa in jo nalijemo na krožnike. V vsak krožnik dodamo še nekaj prihranjenega lososa in jo okrasimo z narezanim drobnjakom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.