
Krompirjeva kremna juha s porom in lososom
Preprosta juha za eleganten obed
Krompirjeva kremna juha s porom in lososom
Preprosta juha za eleganten obed

Sestavine
- košček masla
- 1 žlica olja
- 1 velik por
- 1 lovorov list
- 750 g mokastega krompirja
- 7,5 dl piščančje ali zelenjavne jušne osnove
- 1 dl sladke smetane
- 180 g prekajenega lososa
- sol
- poper
- drobnjak za posip

Projekt za konec počitnic: sladka plaža
Zadnji dnevi pred šolo so vedno napolnjeni z energijo in pričakovanji. Odličen način, da zaposlite tako sebe kot svoje najmlajše je kuhanje in peka. Za vas smo pripravili zabaven kulinarični projekt, ki bo zaposlil celo družino.

Odslej ne bomo rabutali le fig, ampak tudi listje
Rabutali? To pa že ne. Prej sposodili (za nedoločen čas). Vonju fig se enostavno ne moremo upreti … S temi recepti pa bomo v poletni aromi uživali še dlje.

Okus, ki ga ne pozabiš: ‘nduja, najmočnejša začimba v obliki klobase
Lahko jo vzljubiš, a težko izgovoriš: 'nduja si je izborila svoje mesto poleg pršuta, pikantne salame in sopressate kot ena najboljših italijanskih mesnin.
Sestavine
- košček masla
- 1 žlica olja
- 1 velik por
- 1 lovorov list
- 750 g mokastega krompirja
- 7,5 dl piščančje ali zelenjavne jušne osnove
- 1 dl sladke smetane
- 180 g prekajenega lososa
- sol
- poper
- drobnjak za posip
Postopek
Por očistimo, razpolovimo, dobro operemo in narežemo na tanke rezine. Krompir olupimo in narežemo na kocke. Rezine lososa narežemo na trakove.
V veliki kozici segrejemo maslo in olje, dodamo por in lovorov list in ju pražimo 8 do 10 minut, da se por zmehča, nato dodamo krompir, dobro premešamo in dolijemo jušno osnovo in smetano. Zavremo, solimo in popramo ter kuhljamo 10 do 15 minut, da se krompir skuha.
Iz juhe odstranimo lovorov list, vanjo vmešamo dve tretjini lososa in jo nalijemo na krožnike. V vsak krožnik dodamo še nekaj prihranjenega lososa in jo okrasimo z narezanim drobnjakom.