
Umešana jajca s paradižnikom, sirom in mlado čebulo
Umešana jajca s paradižnikom, sirom in mlado čebulo

Sestavine
- 4 jajca
- 2 žlici kisle smetane
- 40 g naribanega sira
- 1 mlada čebulica
- 6 češnjevih paradižnikov
- lističi sveže bazilike
- 1 žlica olja
- sol
- 2 bombici

Je to najboljša poletna juha?
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.

Čokoladna matematika: kaj pomenijo odstotki na embalaži?
Nekoč smo ločevali le med mlečno in jedilno, danes pa lahko vsak izbere čokolado po svojem okusu. Ena ključnih informacij so čokoladni odstotki. Kaj pomenijo?
Sestavine
- 4 jajca
- 2 žlici kisle smetane
- 40 g naribanega sira
- 1 mlada čebulica
- 6 češnjevih paradižnikov
- lističi sveže bazilike
- 1 žlica olja
- sol
- 2 bombici
Postopek
Čebulo narežemo na rezinice, paradižnike razpolovimo. V posodi razžvrkljamo jajca s kislo smetano, sirom in baziliko. Solimo. V ponvi segrejemo olje in na njem na hitro popražimo čebulo, da se zmehča. Dodamo paradižnik, da se segreje, in prelijemo z jajčno mešanico. Počasi kuhamo na nizkem ognju, da jajca delno zakrknejo. Občasno premešamo z leseno lopatico. Vmešana jajca postrežemo na polovicah bombic, ki smo jih prej popekli.