Kaj boste skuhali danes?
Umešana jajca s paradižnikom, sirom in mlado čebulo
Umešana jajca s paradižnikom, sirom in mlado čebulo
Sestavine
- 4 jajca
- 2 žlici kisle smetane
- 40 g naribanega sira
- 1 mlada čebulica
- 6 češnjevih paradižnikov
- lističi sveže bazilike
- 1 žlica olja
- sol
- 2 bombici
Naj dom zadiši po tej klasiki iz otroštva
Klasični zdrobov narastek, mehka in dišeča sladica iz otroštva, ki jo pripravite iz preprostih sestavin. Postrezite ga s sadnim prelivom ali sladkorjem v prahu.
Preden rečete fuj, dajte priložnost temu receptu
Ob omembi vampov nihče ne ostane ravnodušen. Ali jih obožujemo ali pa ne maramo, vmesne poti ni. Morda pa tisti, ki jih ne marajo, le še niso preizkusili pravega recepta.
Sezona citrusov: sveže ideje za kolače
Sezona citrusov s seboj prinaša čudovite arome in svežino – ujemimo jo v slastnih kolačih.
Sestavine
- 4 jajca
- 2 žlici kisle smetane
- 40 g naribanega sira
- 1 mlada čebulica
- 6 češnjevih paradižnikov
- lističi sveže bazilike
- 1 žlica olja
- sol
- 2 bombici
Postopek
Čebulo narežemo na rezinice, paradižnike razpolovimo. V posodi razžvrkljamo jajca s kislo smetano, sirom in baziliko. Solimo. V ponvi segrejemo olje in na njem na hitro popražimo čebulo, da se zmehča. Dodamo paradižnik, da se segreje, in prelijemo z jajčno mešanico. Počasi kuhamo na nizkem ognju, da jajca delno zakrknejo. Občasno premešamo z leseno lopatico. Vmešana jajca postrežemo na polovicah bombic, ki smo jih prej popekli.