
Kaj boste skuhali danes?
Kremna juha iz zelene s popečeno slanino in timijanom
Kremna juha iz zelene s popečeno slanino in timijanom

Sestavine
- 1 gomolj zelene
- 1 večja čebula
- 8,5 dl piščančje jušne osnove
- 100 g tanko narezane slanine
- 1 dl smetane za kuhanje
- 1 lovorov list
- šopek timijana
- 1 košček masla
- malce oljčnega olja
- sol
- poper

Vam zmanjkuje časa? Poskusite te večerje, ki so gotove v 20 minutah
V hitrem tempu sodobnega vsakdana si po napornem dnevu želimo le še hitro, preprosto in okusno večerjo. Ponujamo nekaj okusnih predlogov!

Tako okusen, da se stopi v ustih: zavitek, ki ga morate poskusiti
Ob pripravi jedilnika za posebne priložnosti se v mislih hitro zatečemo k večjim kosom mesa, morda še k ribam ali morskim sadežem, tokrat pa nas je navdušil vegi zavitek.

Štirje slastni preprosti kolači iz pravokotnega pekača
Imate pravokoten pekač za kolač, ki že predolgo sameva? Imamo štiri krasne recepte za kolač, ki ga lahko pripravite ta konec tedna.
Sestavine
- 1 gomolj zelene
- 1 večja čebula
- 8,5 dl piščančje jušne osnove
- 100 g tanko narezane slanine
- 1 dl smetane za kuhanje
- 1 lovorov list
- šopek timijana
- 1 košček masla
- malce oljčnega olja
- sol
- poper
Postopek
Timijanove lističe osmukamo in stebelca prihranimo. Čebulo in zeleno olupimo, čebulo sesekljamo, zeleno narežemo na kocke. V večji kozici segrejemo olje in na njem popražimo slanino (približno 3 minute na vsaki strani).
Hrustljavo slanino prestavimo na krožnik in prihranimo, v kozico pa damo maslo. Ko se stopi, dodamo še čebulo, lovorjev list in timijanova stebelca. Pražimo 10 minut, nato priložimo zeleno in pražimo še 2 minuti.
Prelijemo z jušno osnovo in kuhamo 10 minut, da se zelena zmehča. Primešamo smetano in zavremo. Iz juhe odstranimo lovorjev list in timijanova stebelca ter juho do gladkega zmešamo s paličnim mešalnikom. Vmešamo polovico timijanovih lističev, juho razdelimo v skodelice in na vrh vsake položimo nekaj koščkov hrustljave slanine, nekaj timijanovih lističev in pokapljamo z malce oljčnega olja.