
Kremna juha iz zelene s popečeno slanino in timijanom
Kremna juha iz zelene s popečeno slanino in timijanom

Sestavine
- 1 gomolj zelene
- 1 večja čebula
- 8,5 dl piščančje jušne osnove
- 100 g tanko narezane slanine
- 1 dl smetane za kuhanje
- 1 lovorov list
- šopek timijana
- 1 košček masla
- malce oljčnega olja
- sol
- poper

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 1 gomolj zelene
- 1 večja čebula
- 8,5 dl piščančje jušne osnove
- 100 g tanko narezane slanine
- 1 dl smetane za kuhanje
- 1 lovorov list
- šopek timijana
- 1 košček masla
- malce oljčnega olja
- sol
- poper
Postopek
Timijanove lističe osmukamo in stebelca prihranimo. Čebulo in zeleno olupimo, čebulo sesekljamo, zeleno narežemo na kocke. V večji kozici segrejemo olje in na njem popražimo slanino (približno 3 minute na vsaki strani).
Hrustljavo slanino prestavimo na krožnik in prihranimo, v kozico pa damo maslo. Ko se stopi, dodamo še čebulo, lovorjev list in timijanova stebelca. Pražimo 10 minut, nato priložimo zeleno in pražimo še 2 minuti.
Prelijemo z jušno osnovo in kuhamo 10 minut, da se zelena zmehča. Primešamo smetano in zavremo. Iz juhe odstranimo lovorjev list in timijanova stebelca ter juho do gladkega zmešamo s paličnim mešalnikom. Vmešamo polovico timijanovih lističev, juho razdelimo v skodelice in na vrh vsake položimo nekaj koščkov hrustljave slanine, nekaj timijanovih lističev in pokapljamo z malce oljčnega olja.