© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kremna juha iz zelene s popečeno slanino in timijanom

Kremna juha iz zelene s popečeno slanino in timijanom

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Kremna-juha-iz-zelene_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 1 gomolj zelene
  • 1 večja čebula
  • 8,5 dl piščančje jušne osnove
  • 100 g tanko narezane slanine
  • 1 dl smetane za kuhanje
  • 1 lovorov list
  • šopek timijana
  • 1 košček masla
  • malce oljčnega olja
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 gomolj zelene
  • 1 večja čebula
  • 8,5 dl piščančje jušne osnove
  • 100 g tanko narezane slanine
  • 1 dl smetane za kuhanje
  • 1 lovorov list
  • šopek timijana
  • 1 košček masla
  • malce oljčnega olja
  • sol
  • poper

Postopek

1

Timijanove lističe osmukamo in stebelca prihranimo. Čebulo in zeleno olupimo, čebulo sesekljamo, zeleno narežemo na kocke. V večji kozici segrejemo olje in na njem popražimo slanino (približno 3 minute na vsaki strani).

2

Hrustljavo slanino prestavimo na krožnik in prihranimo, v kozico pa damo maslo. Ko se stopi, dodamo še čebulo, lovorjev list in timijanova stebelca. Pražimo 10 minut, nato priložimo zeleno in pražimo še 2 minuti.

3

Prelijemo z jušno osnovo in kuhamo 10 minut, da se zelena zmehča. Primešamo smetano in zavremo. Iz juhe odstranimo lovorjev list in timijanova stebelca ter juho do gladkega zmešamo s paličnim mešalnikom. Vmešamo polovico timijanovih lističev, juho razdelimo v skodelice in na vrh vsake položimo nekaj koščkov hrustljave slanine, nekaj timijanovih lističev in pokapljamo z malce oljčnega olja.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.