Kaj boste skuhali danes?
Kremna juha iz zelene s popečeno slanino in timijanom
Kremna juha iz zelene s popečeno slanino in timijanom
Sestavine
- 1 gomolj zelene
- 1 večja čebula
- 8,5 dl piščančje jušne osnove
- 100 g tanko narezane slanine
- 1 dl smetane za kuhanje
- 1 lovorov list
- šopek timijana
- 1 košček masla
- malce oljčnega olja
- sol
- poper
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 1 gomolj zelene
- 1 večja čebula
- 8,5 dl piščančje jušne osnove
- 100 g tanko narezane slanine
- 1 dl smetane za kuhanje
- 1 lovorov list
- šopek timijana
- 1 košček masla
- malce oljčnega olja
- sol
- poper
Postopek
Timijanove lističe osmukamo in stebelca prihranimo. Čebulo in zeleno olupimo, čebulo sesekljamo, zeleno narežemo na kocke. V večji kozici segrejemo olje in na njem popražimo slanino (približno 3 minute na vsaki strani).
Hrustljavo slanino prestavimo na krožnik in prihranimo, v kozico pa damo maslo. Ko se stopi, dodamo še čebulo, lovorjev list in timijanova stebelca. Pražimo 10 minut, nato priložimo zeleno in pražimo še 2 minuti.
Prelijemo z jušno osnovo in kuhamo 10 minut, da se zelena zmehča. Primešamo smetano in zavremo. Iz juhe odstranimo lovorjev list in timijanova stebelca ter juho do gladkega zmešamo s paličnim mešalnikom. Vmešamo polovico timijanovih lističev, juho razdelimo v skodelice in na vrh vsake položimo nekaj koščkov hrustljave slanine, nekaj timijanovih lističev in pokapljamo z malce oljčnega olja.