Kaj boste skuhali danes?
Kremna juha iz zelene s popečeno slanino in timijanom
Kremna juha iz zelene s popečeno slanino in timijanom
Sestavine
- 1 gomolj zelene
- 1 večja čebula
- 8,5 dl piščančje jušne osnove
- 100 g tanko narezane slanine
- 1 dl smetane za kuhanje
- 1 lovorov list
- šopek timijana
- 1 košček masla
- malce oljčnega olja
- sol
- poper
Natančni tudi brez tehtnice: koliko gramov je ena žlica?
V kuhinji, predvsem pri peki, je natančnost ključna, zato je sestavine najbolje določati in tehtati v gramih. Kako se znajti, ko tehtnica ni na voljo?
Zrnati sir: zakaj je 'cottage cheese' postal največji kulinarični hit leta
Zrnati sir je doživel pravi preporod in postal kulinarični hit. Odkrijte, zakaj je tako priljubljen in kako ga lahko uporabite v sladkih in slanih jedeh.
Krompirček, o katerem se vam bo še sanjalo
Hrustljav krompirček in bogata obloga, ob kateri se nam pocedijo sline – nič čudnega, da naloženi krompirček osvaja srca (in želodce) po vsem svetu.
Sestavine
- 1 gomolj zelene
- 1 večja čebula
- 8,5 dl piščančje jušne osnove
- 100 g tanko narezane slanine
- 1 dl smetane za kuhanje
- 1 lovorov list
- šopek timijana
- 1 košček masla
- malce oljčnega olja
- sol
- poper
Postopek
Timijanove lističe osmukamo in stebelca prihranimo. Čebulo in zeleno olupimo, čebulo sesekljamo, zeleno narežemo na kocke. V večji kozici segrejemo olje in na njem popražimo slanino (približno 3 minute na vsaki strani).
Hrustljavo slanino prestavimo na krožnik in prihranimo, v kozico pa damo maslo. Ko se stopi, dodamo še čebulo, lovorjev list in timijanova stebelca. Pražimo 10 minut, nato priložimo zeleno in pražimo še 2 minuti.
Prelijemo z jušno osnovo in kuhamo 10 minut, da se zelena zmehča. Primešamo smetano in zavremo. Iz juhe odstranimo lovorjev list in timijanova stebelca ter juho do gladkega zmešamo s paličnim mešalnikom. Vmešamo polovico timijanovih lističev, juho razdelimo v skodelice in na vrh vsake položimo nekaj koščkov hrustljave slanine, nekaj timijanovih lističev in pokapljamo z malce oljčnega olja.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Klobasne rezine s koromačevimi semeni
Sladka lazanja iz palačink
Čeprav so mesne lazanje najslajše, vas ta iz palačink prav zagotovo ne bo razočarala!