Kaj boste skuhali danes?
Pad thai z rakci
Lahka in sveža različica klasične tajske testeninske jedi
Pad thai z rakci
Lahka in sveža različica klasične tajske testeninske jedi
Sestavine
- 200 g riževih rezancev
- 200 g rakovih repkov
- 1 žlička drobno narezanega ali naribanega ingverja
- 2 žlici sončničnega olja
- 4 razžvrkljana jajca
- 100 g sojinih kalčkov
- 4 mlade glave bokčoja (kitajske blitve) ali 1 manjša glava naribanega mladega zelja
- 6 tanko narezanih mladih čebulic
- 1 žlička sojine omake
- sladka čilijeva omaka in rakov čips, ko postrežemo
Taco burgerji: kombinacija, ki vas bo zasvojila
Taco burger je hitra, hrustljava in noro okusna fuzija tortilje in sočnega burgerja. Preprost recept za sproščeno kosilo ali večerjo.
Z alpskih smučišč v naše domove: pripravite priljubljene germknödle
Mehki kvašeni cmok germknödel je specialiteta iz Avstrije in Bavarske, ki jo dobro poznajo obiskovalci smučišč, a privoščite si ga lahko tudi brez obutih pancerjev.
Nebeško dobre orehove palačinke s smetano
Kuhanje je zanjo umetnost in čustvo v enem. Eugenija Carl prisega na sladko pregreho, ki nikoli ne razočara – orehove palačinke s smetano.
Sestavine
- 200 g riževih rezancev
- 200 g rakovih repkov
- 1 žlička drobno narezanega ali naribanega ingverja
- 2 žlici sončničnega olja
- 4 razžvrkljana jajca
- 100 g sojinih kalčkov
- 4 mlade glave bokčoja (kitajske blitve) ali 1 manjša glava naribanega mladega zelja
- 6 tanko narezanih mladih čebulic
- 1 žlička sojine omake
- sladka čilijeva omaka in rakov čips, ko postrežemo
Postopek
Riževe rezance prelijemo z vrelo vodo in jih pustimo namakati približno 10 minut. Medtem rakce zmešamo z ingverjem. V ponvi segrejemo žličko olja in jih na njem na visokem ognju 2 minuti pražimo do rožnate barve. Nato jih stresemo v skledo. V ponev vlijemo žlico olja, in ko je vroče, vlijemo po celotni površini jajca. Ko zakrknejo, jih razrežemo in shranimo na toplem. Rezance odcedimo.
Segrejemo še preostalo olje in na njem 2 minuti pražimo kalčke, bokčoj ali naribano mlado zelje in mlado čebulo. Vse skupaj naj se zmehča. Dodamo še rakce, rezance, jajca in sojino omako ter vse dobro pretresemo. Takoj postrežemo s sladko čilijevo omako in rakovim čipsom.
Nasvet
Na podoben način lahko naredimo tudi juho, tako da 75 g rezancev prelijemo z vrelo vodo in pustimo, da nabrekajo. Medtem zavremo 6 dl piščančje juhe in ji dodamo rakove repke, ingver, razpolovljeno mlado pekinško zelje, kalčke in mlado čebulo. Vse skupaj kuhljamo kakšni 2 minuti. Rezance nato odcedimo, jih razdelimo v 2 skodelici in zalijemo s pripravljeno zelenjavno juho z rakci. Vmešamo še žlico sladke čilijeve omake in prelijemo z malo limoninega ali limetinega soka, preden jed postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Jagodna beljakova rulada
Beljakov nikoli ne zavrzite, raje jih spremenite v slastno rulado