Kaj boste skuhali danes?
Pad thai z rakci
Lahka in sveža različica klasične tajske testeninske jedi
Pad thai z rakci
Lahka in sveža različica klasične tajske testeninske jedi
Sestavine
- 200 g riževih rezancev
- 200 g rakovih repkov
- 1 žlička drobno narezanega ali naribanega ingverja
- 2 žlici sončničnega olja
- 4 razžvrkljana jajca
- 100 g sojinih kalčkov
- 4 mlade glave bokčoja (kitajske blitve) ali 1 manjša glava naribanega mladega zelja
- 6 tanko narezanih mladih čebulic
- 1 žlička sojine omake
- sladka čilijeva omaka in rakov čips, ko postrežemo
Letos si na Dunaju privoščite to tradicionalno poslastico
Šmorn, klobase, medenjaki, torta Sacher in enormne količine kuhanega vina in jabolčnika vabijo na predbožični Dunaj, nas pa je prepričala ta znamenita sladica.
Namesto potice: najlepše božične pletenice
Mehke babke in dišeče pletenice so nepogrešljive v prazničnem času. Izbrali smo najlepše božične pletenice z bogatimi nadevi za popolno sladko omizje.
Triki za mesno štruco, ki bo hkrati sočna in kompaktna
Naučite se pripraviti posebno vrsto mesne štruce, ki ji pravimo pečenka Štefani. Zdi se preprosta, a skriva nekaj pasti. Z našimi nasveti bo obenem sočna in kompaktna.
Sestavine
- 200 g riževih rezancev
- 200 g rakovih repkov
- 1 žlička drobno narezanega ali naribanega ingverja
- 2 žlici sončničnega olja
- 4 razžvrkljana jajca
- 100 g sojinih kalčkov
- 4 mlade glave bokčoja (kitajske blitve) ali 1 manjša glava naribanega mladega zelja
- 6 tanko narezanih mladih čebulic
- 1 žlička sojine omake
- sladka čilijeva omaka in rakov čips, ko postrežemo
Postopek
Riževe rezance prelijemo z vrelo vodo in jih pustimo namakati približno 10 minut. Medtem rakce zmešamo z ingverjem. V ponvi segrejemo žličko olja in jih na njem na visokem ognju 2 minuti pražimo do rožnate barve. Nato jih stresemo v skledo. V ponev vlijemo žlico olja, in ko je vroče, vlijemo po celotni površini jajca. Ko zakrknejo, jih razrežemo in shranimo na toplem. Rezance odcedimo.
Segrejemo še preostalo olje in na njem 2 minuti pražimo kalčke, bokčoj ali naribano mlado zelje in mlado čebulo. Vse skupaj naj se zmehča. Dodamo še rakce, rezance, jajca in sojino omako ter vse dobro pretresemo. Takoj postrežemo s sladko čilijevo omako in rakovim čipsom.
Nasvet
Na podoben način lahko naredimo tudi juho, tako da 75 g rezancev prelijemo z vrelo vodo in pustimo, da nabrekajo. Medtem zavremo 6 dl piščančje juhe in ji dodamo rakove repke, ingver, razpolovljeno mlado pekinško zelje, kalčke in mlado čebulo. Vse skupaj kuhljamo kakšni 2 minuti. Rezance nato odcedimo, jih razdelimo v 2 skodelici in zalijemo s pripravljeno zelenjavno juho z rakci. Vmešamo še žlico sladke čilijeve omake in prelijemo z malo limoninega ali limetinega soka, preden jed postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Raita s pečenim jajčevcem
Solata s kozicami, rižem in mangom v kozarcu
Hranljiva pisana solata za kosilo v službi
Telečji zrezki s pršutom in žajbljem
Saltimbocca je še ena od slastnih italijanskih klasik