© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Juha iz črnega korena s kvinojinimi cmoki

Cmoke za v juho lahko pripravimo tudi s kvinojo.

Juha iz črnega korena s kvinojinimi cmoki

Cmoke za v juho lahko pripravimo tudi s kvinojo.

Čas priprave 1 h + čakanje
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
juha-iz-crnega-korena-s-kvinojinimi-cmoki-1_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 200 g korenin črnega korena (olupljenih)
  • 2 šalotki
  • 1 žlica masla
  • 7,5 dl zelenjavne jušne osnove ali vode
  • 1,5 dl sladke smetane
  • 1 rumenjak
  • peteršilj za posip

kvinojini cmoki

  • sol
  • poper
  • 100 g kvinoje
  • 2 jajci
  • 1 drobna čebula
  • 1 žlica repičnega olja
  • 6 žlic ovsenih kosmičev
  • 6 žlic pšeničnih otrobov
  • pribl. 1,5 dl mleka
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 200 g korenin črnega korena (olupljenih)
  • 2 šalotki
  • 1 žlica masla
  • 7,5 dl zelenjavne jušne osnove ali vode
  • 1,5 dl sladke smetane
  • 1 rumenjak
  • peteršilj za posip

kvinojini cmoki

  • sol
  • poper
  • 100 g kvinoje
  • 2 jajci
  • 1 drobna čebula
  • 1 žlica repičnega olja
  • 6 žlic ovsenih kosmičev
  • 6 žlic pšeničnih otrobov
  • pribl. 1,5 dl mleka

Postopek

1

Korenine črnega korena narežemo na 1 centimeter dolge kose. Šalotko olupimo in narežemo na drobne kocke. V kozici razpustimo maslo in šalotko steklasto zarumenimo. Dodamo črni koren, zmešamo in dolijemo zelenjavno jušno osnovo ali vodo. Koren kuhljamo v pokriti kozici do mehkega (približno 15 minut), nato pa vse skupaj zmešamo s paličnim mešalnikom.

2

Sladko smetano zmešamo z rumenjakom in zmes vmešamo v juho; kozico odstavimo. Juho po okusu začinimo s soljo in poprom.

3

Pripravimo še cmoke. V skledi zmešamo kvinojina semena z jajci in pustimo 1 uro nabrekati. Čebulo olupimo in zelo drobno narežemo. Svetlo jo zarumenimo v ponvi na vročem olju, nato jo ohladimo. K masi dodamo čebulo, ovsene kosmiče, pšeničke otrobe ter sol in poper. Postopoma, med mešanjem, dodajamo mleko, da dobimo homogeno maso.

4

Iz mase oblikujemo manjše cmoke. V slani vodi jih kuhljamo približno 10 minut. Vročo juho nalijemo v globoke krožnike, dodamo cmoke, potresemo s peteršiljem in takoj ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.