
Fin mlečni riž z rozinovo-cimetovim sirupom
Fin mlečni riž z rozinovo-cimetovim sirupom

Sestavine
- 200 g riža za mlečne jedi
- lupinica 1 bio limone
- lupinica 1 bio pomaranče
- 1 l polnomastnega mleka
- 100 g sladkorja
- 85 g rozin
- 1 cimetova palčka
- 100 g svetlega sladkorja muskovado
- 3 žlice sladke smetane

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 200 g riža za mlečne jedi
- lupinica 1 bio limone
- lupinica 1 bio pomaranče
- 1 l polnomastnega mleka
- 100 g sladkorja
- 85 g rozin
- 1 cimetova palčka
- 100 g svetlega sladkorja muskovado
- 3 žlice sladke smetane
Postopek
Riž vsujemo v veliko kozico, prilijemo 5 dl vode in dodamo limonovo in pomarančno lupinico. Zavremo, pokrijemo, znižamo temperaturo in kuhamo približno 15 minut, da riž vpije vso vodo. Kozico odkrijemo, vmešamo mleko in sladkor ter nežno kuhamo še 20 do 25 minut, medtem pogosto premešamo, da je riž mehak in se omaka zgosti. Ohladimo in pustimo na sobni temperaturi.
Rozine damo v majhno kozico skupaj s cimetom, sladkorjem muskovado in 1 dl vode. Nežno segrevamo, da se sladkor stopi, nato pustimo, da brbota, dokler ne nastane sirup. Vmešamo smetano in pustimo, da se ohladi v kozici.
Mlečni riž naložimo v lončke, tik preden postrežemo. Če se je med čakanjem preveč učvrstil, mu primešamo še malo mleka. Riž razdelimo v 8 kozarčkov ali skledic in obložimo z žlico sirupastih rozin.