Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 2 storža mlade koruze
- 1 pločevinka (400 g) črnega fižola
- 1 avokado
- 200 g češnjevih paradižnikov
- 4 mlade čebulice
- 100 g mladega sira
- krhlji limete, ko postrežemo (po želji)
preliv
- 1 žlička mlete kumine
- 1 žlica tabaska
- sok in lupina 2 limet
- 1 žlica šerijevega kisa
- 2 žlici oljčnega olja
- sol in poper
Slastne londonske rezine iz babičinega zvezka z recepti
Retro sladice se vračajo – popoldansko skodelico kave pospremite s preprostimi, a slastnimi londonskimi rezinami (londonerji).
Skrivna sestavina našega najljubšega recepta za rdeče zelje
Martinovo bo vsak čas tu, z njim pa eno kulinarično najbolj pestrih praznovanj. Sočna perutnina, zabeljeni mlinci in odlično – čisto nič razbarvano – dušeno rdeče zelje.
Jože Robežnik razkriva svoj recept za popolno zimsko jed
Jože Robežnik ne blesti le na televiziji – odlično se znajde tudi za štedilnikom. Tokrat deli preprost in okusen recept za pečeno kislo zelje s piščancem.
Sestavine
- 2 storža mlade koruze
- 1 pločevinka (400 g) črnega fižola
- 1 avokado
- 200 g češnjevih paradižnikov
- 4 mlade čebulice
- 100 g mladega sira
- krhlji limete, ko postrežemo (po želji)
preliv
- 1 žlička mlete kumine
- 1 žlica tabaska
- sok in lupina 2 limet
- 1 žlica šerijevega kisa
- 2 žlici oljčnega olja
- sol in poper
Postopek
Avokado olupimo in narežemo na večje kose. Paradižnik operemo in razpolovimo. Čebulico očistimo in grobo nasekljamo, sir zdrobimo. Koruzna storža skuhamo v osoljenem kropu, nato ju speremo s hladno vodo. Strženu odrežemo zrna in jih damo v skledo. Dodamo fižol, avokado, paradižnik in čebulo.
V skledici zmešamo vse sestavine za preliv in z njim prelijemo pripravljeno zelenjavo. Dobro premešamo, po vrhu posujemo s sirom in postrežemo s krhlji limete.
Šerijev kis
Šerijev kis narejen iz španskega vina šeri, lahko ga nadomestimo z rdečim vinskim kisom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Kostanjeva juha s portskim vinom
Pečen gomolj zelene, nadevan z orehi in sirom z modro plesnijo
Gomolj zelene ni samo za juho, o ne - nadevajte ga in specite v pečici za odlično jesensko poslastico
Piščančji ražnjiči po špansko
Prigrizek v stilu španskih tapasov je najboljši s česnovo majonezno omako.