
Sestavine
- 2 storža mlade koruze
- 1 pločevinka (400 g) črnega fižola
- 1 avokado
- 200 g češnjevih paradižnikov
- 4 mlade čebulice
- 100 g mladega sira
- krhlji limete, ko postrežemo (po želji)
preliv
- 1 žlička mlete kumine
- 1 žlica tabaska
- sok in lupina 2 limet
- 1 žlica šerijevega kisa
- 2 žlici oljčnega olja
- sol in poper

Festival Wild West Fest on Fire 2025
Ta konec tedna vrhunska zabava ob Zbiljskem jezeru - trije dnevi countryja, kavbojskih plesov in pravih BBQ dobrot!

Top destinacije za popoln piknik
Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Vse, kar morate vedeti o balzamičnem kisu
Iz italijanske pokrajine Emilija - Romanja, natančneje iz Modene, prihaja eden najbolj cenjenih krovcev italijanske kulinarične dediščine – tradicionalni balzamični kis.
Sestavine
- 2 storža mlade koruze
- 1 pločevinka (400 g) črnega fižola
- 1 avokado
- 200 g češnjevih paradižnikov
- 4 mlade čebulice
- 100 g mladega sira
- krhlji limete, ko postrežemo (po želji)
preliv
- 1 žlička mlete kumine
- 1 žlica tabaska
- sok in lupina 2 limet
- 1 žlica šerijevega kisa
- 2 žlici oljčnega olja
- sol in poper
Postopek
Avokado olupimo in narežemo na večje kose. Paradižnik operemo in razpolovimo. Čebulico očistimo in grobo nasekljamo, sir zdrobimo. Koruzna storža skuhamo v osoljenem kropu, nato ju speremo s hladno vodo. Strženu odrežemo zrna in jih damo v skledo. Dodamo fižol, avokado, paradižnik in čebulo.
V skledici zmešamo vse sestavine za preliv in z njim prelijemo pripravljeno zelenjavo. Dobro premešamo, po vrhu posujemo s sirom in postrežemo s krhlji limete.
Šerijev kis
Šerijev kis narejen iz španskega vina šeri, lahko ga nadomestimo z rdečim vinskim kisom.