Kaj boste skuhali danes?
Limonova krema s sadjem
Iz rubrike Otroci kuhamo
Limonova krema s sadjem
Iz rubrike Otroci kuhamo
K sodelovanju smo povabili zmagoviti trojček: petletno Ajdo, dvanajstletnega Aljaža in malo Emo, ki je v resnici Pika Nogavička, kot si sama pravi. Skupaj s kuharjem Urošem so pripravili sladico, ki je primerna tudi za novoletni večer. Mešali so, stepali in kuhali. Nastala je prava umetnija, ki smo jo z veseljem, okusna kot je bila, pojedli.
Sestavine
- 3 dl sladke smetane
- 75 g sladkorja
- 2 limoni
- sveže sezonsko sadje
Preprosta kosila za ljubitelje azijskih okusov
Kadar si zaželimo nečesa novega, svežega, dišečega, pobrskamo za recepti, ki jih navdihujejo tajska, indijska, kitajska, vietnamska in korejska kulinarika.
Kaj vse lahko naredite iz kutin: domače ideje, ki dišijo po jeseni
Pri nas je kutina prej za okras kot sadež za uživanje, čeprav kutine odlikuje ogromno koristnih lastnosti, ki blagodejno vplivajo na naše zdravje.
Tako pravilno spečete pečenice
Pečenice so nepogrešljive jeseni in pozimi. Najbolje je, če dobite domače in preverjeno dobre, pozorni pa bodite pri peki.
Sestavine
- 3 dl sladke smetane
- 75 g sladkorja
- 2 limoni
- sveže sezonsko sadje
Postopek
Limone razrežemo na polovice in iztisnemo sok.
V majhno kozico nalijemo smetano, zavremo, dodamo sladkor in mešamo, da se sladkor v smetani raztopi.
Kozico odstavimo, dolijemo limonov sok in obenem mešamo. Krema naj se hladi 5 minut. Kremo nalijemo v kozarčke in jo postavimo za 3 ure v hladilnik.
Sadje pazljivo narežemo na poljubne oblike. Postrežemo tako, da na ohlajeno kremo dodamo koščke sadja.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Bržolna pečenka s sladko čebulo in pečenim česnom
Okusna bržolna pečenka za obilno nedeljsko kosilo
Ameriški čokoladni piškoti
Ko smo pripravili te mehke in čokoladaste piškote, so pošli, še preden so se imeli priložnost ohladiti!