
Kaj boste skuhali danes?
Skutni njoki z zbrincem in pečenimi bučkami
Iz rubrike Otroci kuhamo
Skutni njoki z zbrincem in pečenimi bučkami
Iz rubrike Otroci kuhamo

Tokrat sta kuhala petletna Ajda in osemletni Aljaž, z veliko zavzetostjo pa je sodelovala še štiriletna Ema, ki zase pravi, da ni Ema, ampak Pika Nogavička. Vse nas je zabavala s svojimi domislicami! Ker sta bila recepta za njihovo starost kar zahtevna, je tokrat – malo več, kot smo si sprva zamislili – sodeloval tudi naš kuhar Uroš, kar pozornemu očesu ne bo ušlo. Doma boste jed okrasili povsem po svojem okusu in zagotovo bo najlepša!
Sestavine
njoki
- 500 g skute
- 100 g sira zbrinc
- 100 g moke
- 2 jajci
sirova omaka
- sol
- 5 dl sladke smetane
- 150 g sira zbrinc
- poper
- peteršilj
- 2 bučki
- oljčno olje
- sesekljan česen

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
njoki
- 500 g skute
- 100 g sira zbrinc
- 100 g moke
- 2 jajci
sirova omaka
- sol
- 5 dl sladke smetane
- 150 g sira zbrinc
- poper
- peteršilj
- 2 bučki
- oljčno olje
- sesekljan česen
Postopek
Sir drobno nastrgamo. V skledi gladko razmešamo skuto, nastrgan sir, jajci in sol. Dodamo moko in vgnetemo testo.

Iz skutinega testa z rokami oblikujemo dolge svaljke, ki jih narežemo.

V veliki posodi zavremo vodo za kuhanje njokov in jo posolimo. Njoke pretresemo v vrelo vodo in počasi kuhamo približno 10 minut. Kuhani so, ko priplavajo na površje.

Sladko smetano zavremo, dodamo nastrgan sir, povremo, malo solimo in popramo. Ko se sir raztopi, dodamo peteršilj in omako prelijemo čez njoke. Bučke narežemo na tanke rezine in jih opečemo na oljčnem olju. Lahko dodamo tudi sesekljan česen.

Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Kremna zelenjavna juha »5 na dan«
Kremna zelenjavna juha, ki bo okrepila imunski sistem