
Kaj boste skuhali danes?
Postrvji file s polento in špinačo
Postrvi so najslajše s polento in špinačo.
Postrvji file s polento in špinačo
Postrvi so najslajše s polento in špinačo.

Sestavine
- 4 postrvji fileji po 150 g
- sol
- sveže zmlet beli poper
- 3 žlice oljčnega olja za peko
- sok ½ limone
- 200 g koruznega zdroba
- 5 dl zelenjavne jušne osnove
- poper
- 2 drobni šalotki
- 2–3 stroki česna
- 2 žlici oljčnega olja
- 200 g zamrznjene špinače
- beli poper
- nariban muškatni orešek
- 1,25 dl zelenjavne juhe

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 4 postrvji fileji po 150 g
- sol
- sveže zmlet beli poper
- 3 žlice oljčnega olja za peko
- sok ½ limone
- 200 g koruznega zdroba
- 5 dl zelenjavne jušne osnove
- poper
- 2 drobni šalotki
- 2–3 stroki česna
- 2 žlici oljčnega olja
- 200 g zamrznjene špinače
- beli poper
- nariban muškatni orešek
- 1,25 dl zelenjavne juhe
Postopek
Skrbno očiščene ribje fileje razrežemo na dva do tri manjše kose. Koruzni zdrob vsipamo v vrelo zelenjavno juho; začinimo in pustimo nabrekati približno četrt ure. Nato polento napolnimo v primeren model ali namažemo na pekač, da se strdi.
Šalotko in česen olupimo, narežemo na drobne kocke, zarumenimo na vročem olju, dodamo odmrznjeno špinačo, začinimo, zalijemo z zelenjavno jušno osnovo in špinačo pretresamo 1 do 2 minuti.
Ribje koščke začinimo s soljo in poprom. Na kožni strani jih hrustljavo spečemo na oljčnem olju.
Polento zvrnemo na delovno površino. Z modelčkom izrežemo lepe okrogle rezine, jih serviramo na krožnike, obložimo s špinačo in pečenimi ribjimi fileji ter ponudimo.