© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Postrvji file s polento in špinačo

Postrvi so najslajše s polento in špinačo.

Postrvji file s polento in špinačo

Postrvi so najslajše s polento in špinačo.

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
postrvji-file-s-polento-in-spinaco_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 4 postrvji fileji po 150 g
  • sol
  • sveže zmlet beli poper
  • 3 žlice oljčnega olja za peko
  • sok ½ limone
  • 200 g koruznega zdroba
  • 5 dl zelenjavne jušne osnove
  • poper
  • 2 drobni šalotki
  • 2–3 stroki česna
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 200 g zamrznjene špinače
  • beli poper
  • nariban muškatni orešek
  • 1,25 dl zelenjavne juhe
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 postrvji fileji po 150 g
  • sol
  • sveže zmlet beli poper
  • 3 žlice oljčnega olja za peko
  • sok ½ limone
  • 200 g koruznega zdroba
  • 5 dl zelenjavne jušne osnove
  • poper
  • 2 drobni šalotki
  • 2–3 stroki česna
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 200 g zamrznjene špinače
  • beli poper
  • nariban muškatni orešek
  • 1,25 dl zelenjavne juhe

Postopek

1

Skrbno očiščene ribje fileje razrežemo na dva do tri manjše kose. Koruzni zdrob vsipamo v vrelo zelenjavno juho; začinimo in pustimo nabrekati približno četrt ure. Nato polento napolnimo v primeren model ali namažemo na pekač, da se strdi.

2

Šalotko in česen olupimo, narežemo na drobne kocke, zarumenimo na vročem olju, dodamo odmrznjeno špinačo, začinimo, zalijemo z zelenjavno jušno osnovo in špinačo pretresamo 1 do 2 minuti.

3

Ribje koščke začinimo s soljo in poprom. Na kožni strani jih hrustljavo spečemo na oljčnem olju.

4

Polento zvrnemo na delovno površino. Z modelčkom izrežemo lepe okrogle rezine, jih serviramo na krožnike, obložimo s špinačo in pečenimi ribjimi fileji ter ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.