© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kakavova rulada z jagodnim nadevom

Edina slaba stvar te rulade je, da moramo počakati, da se ohladi.

Kakavova rulada z jagodnim nadevom

Edina slaba stvar te rulade je, da moramo počakati, da se ohladi.

Čas priprave 1 h 10 min + 12 ur za hlajenje
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 6–8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Kochschule: Kakaoroulade mit Erdbeerfülle

Sestavine

biskvit

  • 6 jajc
  • ščepec soli
  • 120 g kristalnega sladkorja
  • 120 g moke
  • 2 žlici kakava v prahu
  • 120 g mandljevih lističev

nadev

  • 400 g jagod
  • 2 žlici kristalnega sladkorja
  • 1 dl rdečega vina
  • 2 žlici jedilnega škroba
  • sredica 1 vaniljevega stroka
  • 30 g bele čokolade

krema

  • 2 lista želatine
  • 3 dl sladke smetane
  • 2 žlici vaniljevega sladkorja
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

biskvit

  • 6 jajc
  • ščepec soli
  • 120 g kristalnega sladkorja
  • 120 g moke
  • 2 žlici kakava v prahu
  • 120 g mandljevih lističev

nadev

  • 400 g jagod
  • 2 žlici kristalnega sladkorja
  • 1 dl rdečega vina
  • 2 žlici jedilnega škroba
  • sredica 1 vaniljevega stroka
  • 30 g bele čokolade

krema

  • 2 lista želatine
  • 3 dl sladke smetane
  • 2 žlici vaniljevega sladkorja

Postopek

1

Rumenjake ločimo od beljakov in jih penasto stepemo s ščepcem soli in 60 g kristalnega sladkorja. Beljake stepemo z malo soli in preostalim sladkorjem v čvrst sneg in ga damo na rumenjakovo maso. Moko pomešamo s kakavom, presejemo na maso in rahlo zmešamo.

2

Biskvitno maso enakomerno namažemo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko; potresemo z mandljevimi lističi in pečemo v prej ogreti pečici pri 200 °C 10 do 20 minut. Pečen biskvit pokrijemo s papirjem za peko, zvrnemo na delovno površino in odstranimo papir, na katerem se je biskvit pekel. Biskvit zvijemo skupaj s svežim papirjem in pustimo, da se ohladi.

kakavova rulada z jagodnim nadevom 1
3

Medtem pripravimo nadev. Jagode operemo, očistimo ter razpolovimo ali razrežemo na četrtine. V kozici karameliziramo kristalni sladkor, ga zalijemo z vinom in kuhljamo toliko časa, da se raztopi. Dodamo narezane jagode, rahlo zmešamo in pustimo stati približno 5 minut.

kakavova rulada z jagodnim nadevom 2
4

Nato jagode stresemo na cedilo. Sok prestrežemo, mu dodamo jedilni škrob, vaniljevo sredico in belo čokolado; gladko zmešamo in hitro zavremo. Ponovno dodamo jagode, zmešamo in nadev ohladimo.

kakavova rulada z jagodnim nadevom 3
5

Nazadnje pripravimo še kremo. Želatino namočimo v malo hladne vode. Sladko smetano rahlo stepemo. V kozico stresemo vaniljev sladkor. Dodamo neožeto želatino ter oboje med mešanjem segrevamo na blagem ognju, da se želatina raztopi. Kozico odstavimo, dodamo 2 do 3 žlice rahlo stepene smetane, zmešamo, potem pa vmešamo v preostalo smetano. Kremo postavimo na hladno.

6

Biskvit na delovni površini previdno razvijemo in ga enakomerno namažemo s pripravljeno kremo. Jagodni nadev razporedimo po spodnji četrtini biskvita in zvijemo. Rulado (z robom obrnjeno navzdol) položimo na servirni pladenj in za 12 ur postavimo na hladno.

kakavova rulada z jagodnim nadevom 4 big

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.