© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Fajitas – govedina na žaru po mehiško

Če imate čas, meso za fajitas položite v marinado že dan prej

Fajitas – govedina na žaru po mehiško

Če imate čas, meso za fajitas položite v marinado že dan prej

Čas priprave 15 min + mariniranje in počivanje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Goodfood Friday night May 11

Sestavine

  • 4 goveji steaki, najbolje bržole, vsak po 250 g
  • 8 pšeničnih tortilj in priloge, ko postrežemo (glej povezave spodaj)
  • 1,5 dl kisle smetane (po želji)

marinada

  • sok 6 limet
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 4 stroki česna
  • 2 žlički posušenega origana
  • 4 žličke mletega kumina
  • 2 žlički sveže mletega črnega popra
  • šopek koriandra ali peteršilja
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 goveji steaki, najbolje bržole, vsak po 250 g
  • 8 pšeničnih tortilj in priloge, ko postrežemo (glej povezave spodaj)
  • 1,5 dl kisle smetane (po želji)

marinada

  • sok 6 limet
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 4 stroki česna
  • 2 žlički posušenega origana
  • 4 žličke mletega kumina
  • 2 žlički sveže mletega črnega popra
  • šopek koriandra ali peteršilja

Postopek

1

Česen stremo, koriander ali peteršilj pa nasekljamo. Vse sestavine za marinado zmešamo v skledi. Steake položimo v plitvo posodo ali pekač in jih prelijemo z marinado. Steake obrnemo, da so enakomerno obdani z marinado, potem jih pustimo počivati vsaj eno uro ali pa jih pokrijemo in v hladilniku mariniramo 24 ur.

2

Žar segrejemo. Ko je dovolj vroč, s steakov obrišemo odvečno marinado in jih na vsaki strani pečemo 3 minute za srednje surove ali dlje, če želimo, da so bolj pečeni. Pustimo, da meso počiva 5 minut, nato tortilje pogrejemo na žaru, jih premažemo z zmečkanim črnim fižolom, obložimo z rezinami mesa, čebulo, papriko, s solato pico de gallo, omako gvakamole  in po želji še s kislo smetano. Tortilje zvijemo in ponudimo.

Nasvet

Če vreme ni primerno za žar, lahko meso spečemo tudi v vroči rebrasti ponvi. K fajitam se prileže tudi kozarec mehiškega koktajla michelada. Na krožnik stresemo 4 žlice soli. Stisnemo 6 limet. Robove štirih kozarcev pomočimo v limetin sok, nato pa v sol. V vsak kozarec damo nekaj kock ledu, nato sok razdelimo med kozarce in prelijemo z mehiškim pivom. Na koncu po želji dodamo kanec worcestrske omake ali tabaska.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.