
Kaj boste skuhali danes?
Rostbif s črnim poprom in hrenovo omako
Ta rostbif z žara je prava uspešnica!
Rostbif s črnim poprom in hrenovo omako
Ta rostbif z žara je prava uspešnica!

Sestavine
za omako
- 200 g kisle smetane
- 2 žlici delikatesnega hrena
- 2 žlici drobno nasekljanih peteršiljevih lističev
- 2 žlički worcestrske omake
- 1⁄2 žličke grobe morske soli
- 1⁄4 žličke sveže zmletega črnega popra
- 4 steaki iz rostbifa oz. ledveni steaki (vsak težak pribl. 300 g in debel 2 1⁄2 cm), odvečno maščobo obrežemo
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 žlici dijonske gorčice
- 3⁄4 žličke grobe morske soli
- 3⁄4 žličke sveže zmletega črnega popra

Kralji Jadranskega morja: kvarnerski škampi na tri načine
Kvarnerski škampi veljajo za eno največjih kulinaričnih dobrot Jadranskega morja. Njihovo nežno meso cenijo vrhunski kuharji in ljubitelji morske hrane po vsem svetu.

Recept iz Zasipa pri Bledu: tepke v jedi, ki je ne bi pričakovali
Ste vedeli, da imajo posušene tepke rok trajanja kar osem let in da iz njih lahko pripravljamo tako sladke kot slane jedi?

Popolni rezanci iz samo nekaj sestavin in v 20 minutah
Hiter recept za rezance z maslom in žajbljem, pripravljen v manj kot 20 minutah. Preprosta jed z bogatim okusom, popolna za hitro kosilo ali večerjo.
Sestavine
za omako
- 200 g kisle smetane
- 2 žlici delikatesnega hrena
- 2 žlici drobno nasekljanih peteršiljevih lističev
- 2 žlički worcestrske omake
- 1⁄2 žličke grobe morske soli
- 1⁄4 žličke sveže zmletega črnega popra
- 4 steaki iz rostbifa oz. ledveni steaki (vsak težak pribl. 300 g in debel 2 1⁄2 cm), odvečno maščobo obrežemo
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 žlici dijonske gorčice
- 3⁄4 žličke grobe morske soli
- 3⁄4 žličke sveže zmletega črnega popra
Postopek
V skledici gladko zmešamo sestavine za omako.
Steake po obeh straneh najprej rahlo namažemo z oljem, nato pa še z gorčico, solimo in popramo. Pred peko naj 15 do 20 minut stojijo na sobni temperaturi.
Žar pripravimo za močno direktno vročino (230 do 290 °C).
Rešetko žara očistimo s ščetko. Steake pečemo na močni direktni vročini z zaprtim pokrovom, dokler niso pečeni po našem okusu, za manj pečeno (medium rare) meso potrebujejo 6 do 8 minut; medtem jih enkrat obrnemo. Steake vzamemo z žara in pustimo počivati 3 do 5 minut.
Tople steake postrežemo s hrenovo omako. Po želji priložimo še narezane paradižnike, začinjene z zelišči.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Jabolčna torta z orehi in sirovo kremo
Jabolčna torta je idealna za popoldansko čajanko, s svečkami pa tudi za rojstni dan
Piščančji ražnjiči po špansko
Prigrizek v stilu španskih tapasov je najboljši s česnovo majonezno omako.