
Kaj boste skuhali danes?
Rostbif s črnim poprom in hrenovo omako
Ta rostbif z žara je prava uspešnica!
Rostbif s črnim poprom in hrenovo omako
Ta rostbif z žara je prava uspešnica!

Sestavine
za omako
- 200 g kisle smetane
- 2 žlici delikatesnega hrena
- 2 žlici drobno nasekljanih peteršiljevih lističev
- 2 žlički worcestrske omake
- 1⁄2 žličke grobe morske soli
- 1⁄4 žličke sveže zmletega črnega popra
- 4 steaki iz rostbifa oz. ledveni steaki (vsak težak pribl. 300 g in debel 2 1⁄2 cm), odvečno maščobo obrežemo
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 žlici dijonske gorčice
- 3⁄4 žličke grobe morske soli
- 3⁄4 žličke sveže zmletega črnega popra

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
za omako
- 200 g kisle smetane
- 2 žlici delikatesnega hrena
- 2 žlici drobno nasekljanih peteršiljevih lističev
- 2 žlički worcestrske omake
- 1⁄2 žličke grobe morske soli
- 1⁄4 žličke sveže zmletega črnega popra
- 4 steaki iz rostbifa oz. ledveni steaki (vsak težak pribl. 300 g in debel 2 1⁄2 cm), odvečno maščobo obrežemo
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 žlici dijonske gorčice
- 3⁄4 žličke grobe morske soli
- 3⁄4 žličke sveže zmletega črnega popra
Postopek
V skledici gladko zmešamo sestavine za omako.
Steake po obeh straneh najprej rahlo namažemo z oljem, nato pa še z gorčico, solimo in popramo. Pred peko naj 15 do 20 minut stojijo na sobni temperaturi.
Žar pripravimo za močno direktno vročino (230 do 290 °C).
Rešetko žara očistimo s ščetko. Steake pečemo na močni direktni vročini z zaprtim pokrovom, dokler niso pečeni po našem okusu, za manj pečeno (medium rare) meso potrebujejo 6 do 8 minut; medtem jih enkrat obrnemo. Steake vzamemo z žara in pustimo počivati 3 do 5 minut.
Tople steake postrežemo s hrenovo omako. Po želji priložimo še narezane paradižnike, začinjene z zelišči.