
Kaj boste skuhali danes?
Bučke, nadevane s pikantno tunino
Bučke, nadevane s pikantno tunino

Sestavine
- 2 bučki srednje velikosti
pikantni nadev
- sol
- mleti poper
- 100 g konzervirane tunine brez olja
- 150 g krompirja
- 80 g čebule
- 1 strok česna
- 0,5 dl sladke smetane
- 1 žlica mlete rdeče paprike
- 1 žlica kečapa
- maslo za peko
- zdrobljeni suhi feferoni

Štirje slastni preprosti kolači iz pravokotnega pekača
Imate pravokoten pekač za kolač, ki že predolgo sameva? Imamo štiri krasne recepte za kolač, ki ga lahko pripravite ta konec tedna.

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.
Sestavine
- 2 bučki srednje velikosti
pikantni nadev
- sol
- mleti poper
- 100 g konzervirane tunine brez olja
- 150 g krompirja
- 80 g čebule
- 1 strok česna
- 0,5 dl sladke smetane
- 1 žlica mlete rdeče paprike
- 1 žlica kečapa
- maslo za peko
- zdrobljeni suhi feferoni
Postopek
Najprej pripravimo nadev. Olupljen krompir narežemo na drobne kocke in ga kuhamo do mehkega, nato pa dobro speremo s hladno vodo. Sesekljano čebulo posteklenimo na segretem maslu, dodamo sesekljan česen, primešamo tunino in jo nekoliko podušimo. Dodamo nekoliko zmečkan krompir, sladko smetano, mleto papriko, kečap, suhe feferone, sol in poper.
Oprane bučke narežemo na 3 cm široke kolute in jih v sredini z žličko izdolbemo. Vdolbine napolnimo s pripravljenim pikantnim nadevom. Bučke še nekoliko solimo in popramo ter spečemo na žaru ali v ponvi na odprtem ognju.