© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Bučke, nadevane s pikantno tunino

Bučke, nadevane s pikantno tunino

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
bucke nadevane s pikantno tunino

Sestavine

  • 2 bučki srednje velikosti

pikantni nadev

  • sol
  • mleti poper
  • 100 g konzervirane tunine brez olja
  • 150 g krompirja
  • 80 g čebule
  • 1 strok česna
  • 0,5 dl sladke smetane
  • 1 žlica mlete rdeče paprike
  • 1 žlica kečapa
  • maslo za peko
  • zdrobljeni suhi feferoni

Sestavine

  • 2 bučki srednje velikosti

pikantni nadev

  • sol
  • mleti poper
  • 100 g konzervirane tunine brez olja
  • 150 g krompirja
  • 80 g čebule
  • 1 strok česna
  • 0,5 dl sladke smetane
  • 1 žlica mlete rdeče paprike
  • 1 žlica kečapa
  • maslo za peko
  • zdrobljeni suhi feferoni

Postopek

1

Najprej pripravimo nadev. Olupljen krompir narežemo na drobne kocke in ga kuhamo do mehkega, nato pa dobro speremo s hladno vodo. Sesekljano čebulo posteklenimo na segretem maslu, dodamo sesekljan česen, primešamo tunino in jo nekoliko podušimo. Dodamo nekoliko zmečkan krompir, sladko smetano, mleto papriko, kečap, suhe feferone, sol in poper.

2

Oprane bučke narežemo na 3 cm široke kolute in jih v sredini z žličko izdolbemo. Vdolbine napolnimo s pripravljenim pikantnim nadevom. Bučke še nekoliko solimo in popramo ter spečemo na žaru ali v ponvi na odprtem ognju.

Priljubljeni recepti

Dušena svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo

Ta pečenka se vam bo kar topila v ustih s krompirjem in zelenjavo zraven!

4 h
Enostavno

Divjačinska pečenka Wellington z divjimi gobami

Imenitna glavna jed za slavnostno kosilo ali večerjo

2 h 45 min
Zahtevno

Morske bogomolke (kanoče)

Ta bogomolka ni žuželka, temveč morski rak!

15 min
Enostavno

Dvonadstropna čokoladna torta z jagodičjem

Impresivna torta za poroke in druge velike priložnosti

6 h
Zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.