Kaj boste skuhali danes?
Bučke, nadevane s pikantno tunino
Bučke, nadevane s pikantno tunino
Sestavine
- 2 bučki srednje velikosti
pikantni nadev
- sol
- mleti poper
- 100 g konzervirane tunine brez olja
- 150 g krompirja
- 80 g čebule
- 1 strok česna
- 0,5 dl sladke smetane
- 1 žlica mlete rdeče paprike
- 1 žlica kečapa
- maslo za peko
- zdrobljeni suhi feferoni
Natančni tudi brez tehtnice: koliko gramov je ena žlica?
V kuhinji, predvsem pri peki, je natančnost ključna, zato je sestavine najbolje določati in tehtati v gramih. Kako se znajti, ko tehtnica ni na voljo?
Zrnati sir: zakaj je 'cottage cheese' postal največji kulinarični hit leta
Zrnati sir je doživel pravi preporod in postal kulinarični hit. Odkrijte, zakaj je tako priljubljen in kako ga lahko uporabite v sladkih in slanih jedeh.
Krompirček, o katerem se vam bo še sanjalo
Hrustljav krompirček in bogata obloga, ob kateri se nam pocedijo sline – nič čudnega, da naloženi krompirček osvaja srca (in želodce) po vsem svetu.
Sestavine
- 2 bučki srednje velikosti
pikantni nadev
- sol
- mleti poper
- 100 g konzervirane tunine brez olja
- 150 g krompirja
- 80 g čebule
- 1 strok česna
- 0,5 dl sladke smetane
- 1 žlica mlete rdeče paprike
- 1 žlica kečapa
- maslo za peko
- zdrobljeni suhi feferoni
Postopek
Najprej pripravimo nadev. Olupljen krompir narežemo na drobne kocke in ga kuhamo do mehkega, nato pa dobro speremo s hladno vodo. Sesekljano čebulo posteklenimo na segretem maslu, dodamo sesekljan česen, primešamo tunino in jo nekoliko podušimo. Dodamo nekoliko zmečkan krompir, sladko smetano, mleto papriko, kečap, suhe feferone, sol in poper.
Oprane bučke narežemo na 3 cm široke kolute in jih v sredini z žličko izdolbemo. Vdolbine napolnimo s pripravljenim pikantnim nadevom. Bučke še nekoliko solimo in popramo ter spečemo na žaru ali v ponvi na odprtem ognju.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Klobasne rezine s koromačevimi semeni
Sladka lazanja iz palačink
Čeprav so mesne lazanje najslajše, vas ta iz palačink prav zagotovo ne bo razočarala!