© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Bučke, nadevane s pikantno tunino

Bučke, nadevane s pikantno tunino

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
bucke nadevane s pikantno tunino

Sestavine

  • 2 bučki srednje velikosti

pikantni nadev

  • sol
  • mleti poper
  • 100 g konzervirane tunine brez olja
  • 150 g krompirja
  • 80 g čebule
  • 1 strok česna
  • 0,5 dl sladke smetane
  • 1 žlica mlete rdeče paprike
  • 1 žlica kečapa
  • maslo za peko
  • zdrobljeni suhi feferoni
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 bučki srednje velikosti

pikantni nadev

  • sol
  • mleti poper
  • 100 g konzervirane tunine brez olja
  • 150 g krompirja
  • 80 g čebule
  • 1 strok česna
  • 0,5 dl sladke smetane
  • 1 žlica mlete rdeče paprike
  • 1 žlica kečapa
  • maslo za peko
  • zdrobljeni suhi feferoni

Postopek

1

Najprej pripravimo nadev. Olupljen krompir narežemo na drobne kocke in ga kuhamo do mehkega, nato pa dobro speremo s hladno vodo. Sesekljano čebulo posteklenimo na segretem maslu, dodamo sesekljan česen, primešamo tunino in jo nekoliko podušimo. Dodamo nekoliko zmečkan krompir, sladko smetano, mleto papriko, kečap, suhe feferone, sol in poper.

2

Oprane bučke narežemo na 3 cm široke kolute in jih v sredini z žličko izdolbemo. Vdolbine napolnimo s pripravljenim pikantnim nadevom. Bučke še nekoliko solimo in popramo ter spečemo na žaru ali v ponvi na odprtem ognju.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.