
Endivijine kupole z ribjim nadevom in lečo
Endivija ali grenkolistna solata
Endivijine kupole z ribjim nadevom in lečo
Endivija ali grenkolistna solata

Sestavine
- 12 velikih listov endivije
nadev
- 100 g stebelne zelene
- 3 vejice kopra
- 100 g prekajenega lososa
- 2 fileja prekajene postrvi po 100 g
- 170 g kisle smetane
- sol
- poper
- 2 lista želatine
leča z vinaigretsko omako
- 30 g rdeče leče
- 8 žlic olja
- 1,25 dl vode
- 3 žlice belega vinskega kisa
- 5 fino zdrobljenih brinovih jagod

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 12 velikih listov endivije
nadev
- 100 g stebelne zelene
- 3 vejice kopra
- 100 g prekajenega lososa
- 2 fileja prekajene postrvi po 100 g
- 170 g kisle smetane
- sol
- poper
- 2 lista želatine
leča z vinaigretsko omako
- 30 g rdeče leče
- 8 žlic olja
- 1,25 dl vode
- 3 žlice belega vinskega kisa
- 5 fino zdrobljenih brinovih jagod
Postopek
Nadev pripravimo tako, da stebelno zeleno očistimo, operemo in narežemo na zelo drobne kocke. Koprovi vejici operemo in drobno narežemo. Lososovo meso narežemo na ozke trakove. Če je potrebno, s postrvjih filejev odstranimo kožo in meso natrgamo na drobne koščke.
Zeleno in koper zmešamo s kislo smetano ter začinimo s soljo in poprom. Želatino namočimo v hladni vodi, neožeto raztopimo na blagem ognju in hitro vmešamo v zmes kisle smetane. Mešanici kisle smetane in želatine dodamo ribje koščke in nadev postavimo za 2 uri v hladilnik.
Medtem pripravimo lečo z vinaigretsko omako. Lečo podušimo na treh žlicah olja, dolijemo vodo, solimo in na blagem ognju kuhljamo 10 minut. Dodamo kis, preostalo olje in zdrobljene brinove jagode ter začinimo s soljo in poprom.
Liste endivije na hitro blanširamo v slani vodi, oplaknemo z mrzlo vodo, razprostremo med kuhinjski krpi in osušimo. Debela listna rebra izrežemo.
V manjšo zajemalko (50 ml) položimo list endivije tako, da robovi solatnega lista vsenaokrog visijo čez rob. Na list damo primerno količino ribjega nadeva, rahlo pritisnemo in čez nadev preganemo robove solatnega lista ter naredimo lepo kupolo. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo sestavin za vseh 12 kupol. Endivijine kupole obložimo z lečo, jed poljubno okrasimo in ponudimo.