Kaj boste skuhali danes?
Prekajena gnjat s kislim zeljem in krompirjem iz rimskega lonca
Ideja kako uporabiti kislo zelje v zimskih dneh.
Prekajena gnjat s kislim zeljem in krompirjem iz rimskega lonca
Ideja kako uporabiti kislo zelje v zimskih dneh.
Sestavine
- 100 g mesnate slanine
- 50 g svinjske masti
- 1 čebula
- 500 g kislega zelja
- 1 žlička kumine
- 2 lovorova lista
- 3 zdrobljene brinove jagode
- ščepec kristalnega sladkorja
- sol
- poper
- 800 g prekajene gnjati v mrežici
- 12 drobnih krompirjev (surovih in olupljenih)
- 2,5 dl goveje ali suhe juhe
Podpora imunskemu sistemu in dvig energije - na žlico
Na siv jesenski dan naše telo in duša zahrepenita po krožniku domače juhice. Bistra ingverjeva juha s piščančjimi cmočki pa je tudi odlična podpora za zdravje.
Rekordno število tekmovalcev za Naj Fala kruh z vsako leto boljšimi izdelki
V soboto je v Ljubljani omamno dišalo po kruhu - potekal je tradicionalni izbor Naj Fala kruh, na katerem so ljubitelji peke kruha predstavili rekordno število hlebčkov.
Dajte priložnost krapu: tako pripravite božanski paprikaš
V tokratni oddaji Slovenske kuharice Lovro Prešiček na TV Veseljak Golica gosti kar svojo babico, oziroma `babki`, odlično kuharico Marjano Strupeh iz Krškega.
Sestavine
- 100 g mesnate slanine
- 50 g svinjske masti
- 1 čebula
- 500 g kislega zelja
- 1 žlička kumine
- 2 lovorova lista
- 3 zdrobljene brinove jagode
- ščepec kristalnega sladkorja
- sol
- poper
- 800 g prekajene gnjati v mrežici
- 12 drobnih krompirjev (surovih in olupljenih)
- 2,5 dl goveje ali suhe juhe
Postopek
Slanino narežemo na drobne kocke. Na masti jih hrustljavo popečemo. Čebulo olupimo, narežemo na tanke kolobarje in skupaj s slanino hitro popečemo.
Kislo zelje damo na cedilo, ga speremo pod tekočo vodo, nato pa odcedimo in stresemo v skledo. Zelju dodamo zmes slanine in čebule, kumino, lovor in brinove jagode ter začinimo s soljo, poprom in sladkorjem.
Pečeno gnjat, s katere smo odstranili mrežico, narežemo na rezine ter ponudimo s kislim zeljem in krompirjem.
Priljubljeni recepti
Testenine z zelenjavno omako
Paradižnikovo omako, v kateri se skriva še druga zelenjava, lahko tudi zamrznemo.
Ribezovi krofki
Rezanci udon z rakci
Hitro pripravljeni rezanci z rakci bodo odlični za malico, kosilo ali večerjo