© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Prekajena gnjat s kislim zeljem in krompirjem iz rimskega lonca

Ideja kako uporabiti kislo zelje v zimskih dneh.

Prekajena gnjat s kislim zeljem in krompirjem iz rimskega lonca

Ideja kako uporabiti kislo zelje v zimskih dneh.

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Römertopf Geselchtes mit Sauerkraut und Erdäpfeln

Sestavine

  • 100 g mesnate slanine
  • 50 g svinjske masti
  • 1 čebula
  • 500 g kislega zelja
  • 1 žlička kumine
  • 2 lovorova lista
  • 3 zdrobljene brinove jagode
  • ščepec kristalnega sladkorja
  • sol
  • poper
  • 800 g prekajene gnjati v mrežici
  • 12 drobnih krompirjev (surovih in olupljenih)
  • 2,5 dl goveje ali suhe juhe
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 100 g mesnate slanine
  • 50 g svinjske masti
  • 1 čebula
  • 500 g kislega zelja
  • 1 žlička kumine
  • 2 lovorova lista
  • 3 zdrobljene brinove jagode
  • ščepec kristalnega sladkorja
  • sol
  • poper
  • 800 g prekajene gnjati v mrežici
  • 12 drobnih krompirjev (surovih in olupljenih)
  • 2,5 dl goveje ali suhe juhe

Postopek

1

Slanino narežemo na drobne kocke. Na masti jih hrustljavo popečemo. Čebulo olupimo, narežemo na tanke kolobarje in skupaj s slanino hitro popečemo.

2

Kislo zelje damo na cedilo, ga speremo pod tekočo vodo, nato pa odcedimo in stresemo v skledo. Zelju dodamo zmes slanine in čebule, kumino, lovor in brinove jagode ter začinimo s soljo, poprom in sladkorjem.

3

S polovico zeljne mase pokrijemo dno rimskega lonca. Na zelje položimo prekajeno gnjat, okrog nje pa porazdelimo preostalo zelje in krompir. Prilijemo govejo ali suho juho, nato pa v pokritem loncu vse skupaj pečemo v pečici pri 180 °C približno eno uro.

4

Pečeno gnjat, s katere smo odstranili mrežico, narežemo na rezine ter ponudimo s kislim zeljem in krompirjem.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.