Kaj boste skuhali danes?
Prekajena gnjat s kislim zeljem in krompirjem iz rimskega lonca
Ideja kako uporabiti kislo zelje v zimskih dneh.
Prekajena gnjat s kislim zeljem in krompirjem iz rimskega lonca
Ideja kako uporabiti kislo zelje v zimskih dneh.
Sestavine
- 100 g mesnate slanine
- 50 g svinjske masti
- 1 čebula
- 500 g kislega zelja
- 1 žlička kumine
- 2 lovorova lista
- 3 zdrobljene brinove jagode
- ščepec kristalnega sladkorja
- sol
- poper
- 800 g prekajene gnjati v mrežici
- 12 drobnih krompirjev (surovih in olupljenih)
- 2,5 dl goveje ali suhe juhe
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 100 g mesnate slanine
- 50 g svinjske masti
- 1 čebula
- 500 g kislega zelja
- 1 žlička kumine
- 2 lovorova lista
- 3 zdrobljene brinove jagode
- ščepec kristalnega sladkorja
- sol
- poper
- 800 g prekajene gnjati v mrežici
- 12 drobnih krompirjev (surovih in olupljenih)
- 2,5 dl goveje ali suhe juhe
Postopek
Slanino narežemo na drobne kocke. Na masti jih hrustljavo popečemo. Čebulo olupimo, narežemo na tanke kolobarje in skupaj s slanino hitro popečemo.
Kislo zelje damo na cedilo, ga speremo pod tekočo vodo, nato pa odcedimo in stresemo v skledo. Zelju dodamo zmes slanine in čebule, kumino, lovor in brinove jagode ter začinimo s soljo, poprom in sladkorjem.
Pečeno gnjat, s katere smo odstranili mrežico, narežemo na rezine ter ponudimo s kislim zeljem in krompirjem.
Priljubljeni recepti
Lignji, polnjeni z bučkami in parmezanom
Lignji so odlični za vsak letni čas, saj jih v ribarnicah kot po čarovniji nikoli ne zmanjka!
Kumarična solata z grahom
Špageti z lešniki in origanom
Lešniki in origano se zdijo malce nenavadna kombinacija, a nas je navdušila!