Kaj boste skuhali danes?
Losos na topli čičerki s pečeno papriko in špinačo
Hranilna jed pripravljena v manj kot pol ure
Losos na topli čičerki s pečeno papriko in špinačo
Hranilna jed pripravljena v manj kot pol ure
Sestavine
- 2 fileja lososa brez kože in kosti
- 1 velika rdeča paprika
- naribana lupina in sok ½ manjše limone
- ščepec sladke mlete paprike
- 1 žlica oljčnega olja
- 100 g mladih špinačnih listov
- 1 pločevinka (400 g) čičerke
- sol
- grobo mleti poper
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – recepti, ki vedno uspejo
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Kako si sledijo plasti v prekmurski gibanici? Preverite edini pravi recept
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
- 2 fileja lososa brez kože in kosti
- 1 velika rdeča paprika
- naribana lupina in sok ½ manjše limone
- ščepec sladke mlete paprike
- 1 žlica oljčnega olja
- 100 g mladih špinačnih listov
- 1 pločevinka (400 g) čičerke
- sol
- grobo mleti poper
Postopek
Segrejemo ploščo za žar. Papriko operemo, razrežemo na četrtine, očistimo semenja in sploščimo. Položimo jo na žar in pečemo 5 minut, da koža potemni. Preložimo jo v posodo, pokrijemo s folijo in počakamo, da se malo ohladi. Olupimo jo in narežemo na trakove.
Pripravimo polivko tako, da žlico olja stepemo z limonovim sokom in lupino ter mleto papriko in soljo. Polovico polivke zmešamo s špinačnimi listi.
Lososova fileja začinimo s soljo in poprom, nato ju pečemo na žaru približno 5 minut. Medtem v kozici 3 do 4 minute segrevamo čičerko skupaj z njeno tekočino. Dobro jo odcedimo in zmešamo s preostalo polivko in trakovi paprike. Na krožnik položimo začinjeno špinačo, nanjo čičerko s papriko in na vrh lososov file.