© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Čokoladni ganaš s solnim cvetom, oljčnim oljem in opečenimi kruhki

Čokoladni ganaš s solnim cvetom, oljčnim oljem in opečenimi kruhki

Čas priprave 30 min +hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
161118_BBC_GOOD_FOOD_DIANA_HENRY_TOMS_TECHNIQUES_0057_558x620_acf_cropped-1

Sestavine

  • 2,5 dl sladke smetane
  • 250 g temne čokolade s 70 % kakava
  • 1 čabata
  • ekstra deviško oljčno olje
  • solni cvet
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 2,5 dl sladke smetane
  • 250 g temne čokolade s 70 % kakava
  • 1 čabata
  • ekstra deviško oljčno olje
  • solni cvet

Postopek

1

Smetano segrejemo v težki kozici, da je topla, a ne vre (čokolade ne smemo pregreti, zato ne pretiravamo). Kozico odstavimo, dodamo čokolado in pustimo, da se nekaj časa topi, nato zmešamo z leseno kuhalnico. Sprva bo videti, kot da ne bo postala gladka, a bo. Pustimo, da se ohladi in strdi. Lahko jo postavimo tudi v hladilnik, a jo vzamemo ven nekaj časa, preden ponudimo, da ne bo pretrda in premrzla.

2

Čabato narežemo na tanke rezine in jih po obeh straneh opečemo (najbolje pod žarom v pečici, a moramo biti zelo pozorni, da se ne zažgejo). Majhne kepice ganaša naložimo v kozarčke, poškropimo z oljčnim oljem in posujemo s solnim cvetom. Tudi kruhke premažemo z oljčnim oljem in jih ponudimo h ganašu.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.