© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Čokoladni ganaš s solnim cvetom, oljčnim oljem in opečenimi kruhki

Čokoladni ganaš s solnim cvetom, oljčnim oljem in opečenimi kruhki

Čas priprave 30 min +hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
161118_BBC_GOOD_FOOD_DIANA_HENRY_TOMS_TECHNIQUES_0057_558x620_acf_cropped-1

Sestavine

  • 2,5 dl sladke smetane
  • 250 g temne čokolade s 70 % kakava
  • 1 čabata
  • ekstra deviško oljčno olje
  • solni cvet
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 2,5 dl sladke smetane
  • 250 g temne čokolade s 70 % kakava
  • 1 čabata
  • ekstra deviško oljčno olje
  • solni cvet

Postopek

1

Smetano segrejemo v težki kozici, da je topla, a ne vre (čokolade ne smemo pregreti, zato ne pretiravamo). Kozico odstavimo, dodamo čokolado in pustimo, da se nekaj časa topi, nato zmešamo z leseno kuhalnico. Sprva bo videti, kot da ne bo postala gladka, a bo. Pustimo, da se ohladi in strdi. Lahko jo postavimo tudi v hladilnik, a jo vzamemo ven nekaj časa, preden ponudimo, da ne bo pretrda in premrzla.

2

Čabato narežemo na tanke rezine in jih po obeh straneh opečemo (najbolje pod žarom v pečici, a moramo biti zelo pozorni, da se ne zažgejo). Majhne kepice ganaša naložimo v kozarčke, poškropimo z oljčnim oljem in posujemo s solnim cvetom. Tudi kruhke premažemo z oljčnim oljem in jih ponudimo h ganašu.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.