
Čokoladni ganaš s solnim cvetom, oljčnim oljem in opečenimi kruhki
Čokoladni ganaš s solnim cvetom, oljčnim oljem in opečenimi kruhki

Sestavine
- 2,5 dl sladke smetane
- 250 g temne čokolade s 70 % kakava
- 1 čabata
- ekstra deviško oljčno olje
- solni cvet

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.

Mira Semič: Lahko smo ponosni na slovensko hrano in vina
Izjemna ženska, uživačka po srcu in duši ter vrhunska sommelierka.3., najvišje stopnje.
Sestavine
- 2,5 dl sladke smetane
- 250 g temne čokolade s 70 % kakava
- 1 čabata
- ekstra deviško oljčno olje
- solni cvet
Postopek
Smetano segrejemo v težki kozici, da je topla, a ne vre (čokolade ne smemo pregreti, zato ne pretiravamo). Kozico odstavimo, dodamo čokolado in pustimo, da se nekaj časa topi, nato zmešamo z leseno kuhalnico. Sprva bo videti, kot da ne bo postala gladka, a bo. Pustimo, da se ohladi in strdi. Lahko jo postavimo tudi v hladilnik, a jo vzamemo ven nekaj časa, preden ponudimo, da ne bo pretrda in premrzla.
Čabato narežemo na tanke rezine in jih po obeh straneh opečemo (najbolje pod žarom v pečici, a moramo biti zelo pozorni, da se ne zažgejo). Majhne kepice ganaša naložimo v kozarčke, poškropimo z oljčnim oljem in posujemo s solnim cvetom. Tudi kruhke premažemo z oljčnim oljem in jih ponudimo h ganašu.