
Kaj boste skuhali danes?
Čokoladni ganaš s solnim cvetom, oljčnim oljem in opečenimi kruhki
Čokoladni ganaš s solnim cvetom, oljčnim oljem in opečenimi kruhki

Sestavine
- 2,5 dl sladke smetane
- 250 g temne čokolade s 70 % kakava
- 1 čabata
- ekstra deviško oljčno olje
- solni cvet

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 2,5 dl sladke smetane
- 250 g temne čokolade s 70 % kakava
- 1 čabata
- ekstra deviško oljčno olje
- solni cvet
Postopek
Smetano segrejemo v težki kozici, da je topla, a ne vre (čokolade ne smemo pregreti, zato ne pretiravamo). Kozico odstavimo, dodamo čokolado in pustimo, da se nekaj časa topi, nato zmešamo z leseno kuhalnico. Sprva bo videti, kot da ne bo postala gladka, a bo. Pustimo, da se ohladi in strdi. Lahko jo postavimo tudi v hladilnik, a jo vzamemo ven nekaj časa, preden ponudimo, da ne bo pretrda in premrzla.
Čabato narežemo na tanke rezine in jih po obeh straneh opečemo (najbolje pod žarom v pečici, a moramo biti zelo pozorni, da se ne zažgejo). Majhne kepice ganaša naložimo v kozarčke, poškropimo z oljčnim oljem in posujemo s solnim cvetom. Tudi kruhke premažemo z oljčnim oljem in jih ponudimo h ganašu.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Krepka zelenjavna juha s tortelini
Vaniljev sladoled
Z domačim vaniljevim sladoledom pač ne morete zgrešiti ...