Kaj boste skuhali danes?
Sladoled z ekstra deviškim oljčnim oljem
Kdo bi si mislil, da lahko z oljčnim oljem pripravimo tako okusen in osvežilen sladoled!
Sladoled z ekstra deviškim oljčnim oljem
Kdo bi si mislil, da lahko z oljčnim oljem pripravimo tako okusen in osvežilen sladoled!
Sestavine
- 8 dl mleka
- 200 g sladkorja
- 10 g grobe morske soli
- 2 dl sladke smetane
- 2 dl čim bolj kakovostnega ekstra deviškega oljčnega olja
Ko boste enkrat jajcem dodali to sestavino, jih ne boste več pekli brez
Odkrijte presenetljivo preprost trik z javorovim sirupom, ki ocvrtim jajcem doda popolno sočnost in gurmansko aromo. Preizkusite nenavadno, a izjemno okusno kombinacijo.
Do popolnosti izpiljeni recepti: Preprosto, a jedci prosijo za repete
Najlepše jedi niso zapletene, ampak pristne. Cvetača, rižota ali kos mesa – če jih pripravimo z občutkom, postanejo prava čarovnija okusa.
Preženite sivino s tem hecnim otroškim prigrizkom
Sivi, mrzli in temni popoldnevi bodo minili hitreje, če se bomo znali pohecati – tudi v kuhinji. Pripravite ta pisan otroški prigrizek.
Sestavine
- 8 dl mleka
- 200 g sladkorja
- 10 g grobe morske soli
- 2 dl sladke smetane
- 2 dl čim bolj kakovostnega ekstra deviškega oljčnega olja
Postopek
Mleko segrejemo skoraj do vrelišča in ga odstavimo. Nato dodamo sol in sladkor ter dobro premešamo. Počakamo, da se mleko ohladi, nato vmešamo sladko smetano in ekstra deviško oljčno olje.
Če imamo strojček za sladoled, vanj vlijemo mešanico in ga vključimo. Če pa ga nimamo, uporabimo plastično posodo, v katero nalijemo mešanico in jo za vsaj 5 ur postavimo v zamrzovalnik. Sladoled vsako uro, dokler se ne strdi, temeljito premešamo, da razbijemo kristale. Nato sladoled vzamemo iz zamrzovalnika in ga za 10 minut postavimo na sobno temperaturo, da se malce zmehča, preden ga postrežemo.
Ideja za drzne
Če niste dovolj potrpežljivi, da bi sladoled naredili sami, predlagamo, da dober vaniljev sladoled pokapate z oljčnim oljem intenzivnejšega okusa in ga posujete s ščepcem posušenih koromačevih semen.
Še nekaj več
Če želimo sladoled z ekstra deviškim oljčnim oljem še oplemenititi, mešanici dodamo vaniljeva semena ali pistacije.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Enolončnica s svinjino in korenjem
Krepka enolončnica, ki nas pogreje v hladnih dneh