© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Sladoled z ekstra deviškim oljčnim oljem

Kdo bi si mislil, da lahko z oljčnim oljem pripravimo tako okusen in osvežilen sladoled!

Sladoled z ekstra deviškim oljčnim oljem

Kdo bi si mislil, da lahko z oljčnim oljem pripravimo tako okusen in osvežilen sladoled!

Čas priprave 15 min + ohlajanje + zamrzovanje
Zahtevnost Enostavno
Količina približno 1,5 litra
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 8 dl mleka
  • 200 g sladkorja
  • 10 g grobe morske soli
  • 2 dl sladke smetane
  • 2 dl čim bolj kakovostnega ekstra deviškega oljčnega olja

Sestavine

  • 8 dl mleka
  • 200 g sladkorja
  • 10 g grobe morske soli
  • 2 dl sladke smetane
  • 2 dl čim bolj kakovostnega ekstra deviškega oljčnega olja

Postopek

1

Mleko segrejemo skoraj do vrelišča in ga odstavimo. Nato dodamo sol in sladkor ter dobro premešamo. Počakamo, da se mleko ohladi, nato vmešamo sladko smetano in ekstra deviško oljčno olje.

2

Če imamo strojček za sladoled, vanj vlijemo mešanico in ga vključimo. Če pa ga nimamo, uporabimo plastično posodo, v katero nalijemo mešanico in jo za vsaj 5 ur postavimo v zamrzovalnik. Sladoled vsako uro, dokler se ne strdi, temeljito premešamo, da razbijemo kristale. Nato sladoled vzamemo iz zamrzovalnika in ga za 10 minut postavimo na sobno temperaturo, da se malce zmehča, preden ga postrežemo.

Ideja za drzne

Če niste dovolj potrpežljivi, da bi sladoled naredili sami, predlagamo, da dober vaniljev sladoled pokapate z oljčnim oljem intenzivnejšega okusa in ga posujete s ščepcem posušenih koromačevih semen.

Še nekaj več

Če želimo sladoled z ekstra deviškim oljčnim oljem še oplemenititi, mešanici dodamo vaniljeva semena ali pistacije.

Priljubljeni recepti

Vietnamska piščančja juha z rezanci

"Pho Ga" je lahka, pisana in hranljiva

1 h 30 min
Enostavno

Čokoladne lunice

1 h
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.