© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Čokoladna pena s sirotko

Čokoladna pena s sirotko

Čas priprave 3 h + priprava
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Oznake
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
čokoladna sirotka

Sestavine

  • 2 lista želatine
  • 1,6 dl sirotke
  • 200 g temne čokolade (70 % kakava)
  • 3 dl sladke smetane
  • solni cvet ali morska sol

Sestavine

  • 2 lista želatine
  • 1,6 dl sirotke
  • 200 g temne čokolade (70 % kakava)
  • 3 dl sladke smetane
  • solni cvet ali morska sol

Postopek

1

V skledico nalijemo mrzlo vodo in v njej namočimo želatino.

2

V majhni kozici pri srednji temperaturi segrevamo sirotko, dokler se ne začne iz nje dvigati para. Lista želatine ožmemo in spustimo v sirotko; mešamo, dokler se povsem ne razpustita. Počakamo, da se vsebina kozice nekoliko ohladi.

3

Čokolado stopimo; prihranimo samo košček, ki ga bomo na koncu nastrgali po vrhu za okras. V stopljeno čokolado najprej vmešamo za 2 žlici sirotkine mešanice, potem pa jo postopoma, med nenehnim mešanjem prilivamo, dokler ne porabimo vse. Mešanica mora biti zelo sijoča.

4

Smetano stepemo srednje čvrsto. Najprej v čokoladno mešanico dobro vmešamo eno žlico smetane, nato pa narahlo in na hitro še preostalo. Kremo nadevamo v desertne kozarce in jih za 3 ure postavimo v hladilnik. Preden postrežemo, vsako porcijo potresemo s ščepcem solnega cveta ali morske soli in malo nastrgane čokolade.

Priljubljeni recepti

Beli fižol s tunino

Fižol je ena najbolj priljubljenih stročnic na svetu in brez dvoma pomemben sooblikovalec prehranske kulture Slovencev.

Enostavno

Čokoladna torta brez moke

Čokoladna torta za vse, tudi za tiste, ki jih gluten ovira pri uživanju pregrešnih sladic.

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.