© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Vloženi ingver v sirupu

Vloženi ingver lahko odlično kombiniramo s celo vrsto slaščic

Vloženi ingver v sirupu

Vloženi ingver lahko odlično kombiniramo s celo vrsto slaščic

Čas priprave 2 h 40 min + zamrzovanje čez noč
Zahtevnost Enostavno
Količina 2 kozarca po 500 g
Oznake
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Vloženi ingver v sirupu

Sestavine

  • 650 g svežega ingverja
  • 600 g drobnega kristalnega sladkorja
  • 6 dl prihranjene vode od kuhanja ingverja
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 650 g svežega ingverja
  • 600 g drobnega kristalnega sladkorja
  • 6 dl prihranjene vode od kuhanja ingverja

Postopek

1

Ingver čez noč zamrznemo (tako se zmehča). Naslednji dan ga olupimo in narežemo na kose, dolge 2 cm.

2

Ingver damo v kozico in ga prelijemo z vodo, da sega nekaj centimetrov nad ingver. Zavremo, pokrijemo in nežno kuhamo približno 1 1⁄2 do 2 uri, da je mehak. Zmehčan ingver odcedimo, tekočino od kuhanja prihranimo.

3

Pripravimo sirup. Odmerimo 6 dl tekočine od kuhanja ingverja, jo zlijemo nazaj v kozico in dodamo sladkor. Pristavimo na nizko temperaturo in mešamo, da se sladkor stopi, nato nehamo mešati. Zavremo in nežno kuhamo 15 do 20 minut, da nastane gost sirup.

4

V sirup dodamo ingver in nežno kuhamo še 20 minut. Nato z ingverjem in sirupom napolnimo dva sterilizirana kozarca in ju nepredušno zapremo. Shranimo na hladnem suhem mestu, kjer se vloženi ingver obdrži do 1 leta.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.