
Čokoladno-pomarančna torta s solnim cvetom
Čokoladno-pomarančna torta s solnim cvetom

Sestavine
biskvit
- 2 bio pomaranči
- 200 g mletih mandljev
- 180 g sladkorja
- 6 jajc
- 50 g kakava
- 1 pecilni prašek
- 1 žlička sode bikarbone
krema
- 3 dl sladke smetane
- 400 g čokolade (najmanj 45 % kakava)
- 1 žlička medu
- solni cvet

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.
Sestavine
biskvit
- 2 bio pomaranči
- 200 g mletih mandljev
- 180 g sladkorja
- 6 jajc
- 50 g kakava
- 1 pecilni prašek
- 1 žlička sode bikarbone
krema
- 3 dl sladke smetane
- 400 g čokolade (najmanj 45 % kakava)
- 1 žlička medu
- solni cvet
Postopek
Pripravimo biskvit. Celi neolupljeni pomaranči kuhamo v vodi približno 1 uro in pol. Ko se pomarančna lupina zmehča, pomaranči razkosamo, odstranimo peške, nato ju z lupino vred s paličnim mešalnikom ali v blenderju zmiksamo v kašo in ohladimo do mlačnega.
Skupaj stepemo jajca in sladkor, nato dodamo preostale suhe sestavine in z mešalnikom zmešamo v gladko zmes. Na koncu vmešamo še ohlajeno pomarančno kašo. Biskvit naložimo v model za torte premera 26 cm, obložen s papirjem za peko, in pečemo 35 do 45 minut na 180 °C.
Za kremo smetano segrejemo na približno 40 °C. V toplo smetano vmešamo žličko medu in čokolado. Malo posolimo s solnim cvetom in mešamo, da zmes postane čisto gladka in se vsa čokolada stopi. S kremo prelijemo ohlajen biskvit in torto postavimo v hladilnik, najbolje čez noč. Preden jo postrežemo, jo okrasimo s solnim cvetom.