© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Čokoladno-pomarančna torta s solnim cvetom

Čokoladno-pomarančna torta s solnim cvetom

Čas priprave 2 h 50 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina 12 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
cokoladno-pomarancna torta s solnim cvetom

Sestavine

biskvit

  • 2 bio pomaranči
  • 200 g mletih mandljev
  • 180 g sladkorja
  • 6 jajc
  • 50 g kakava
  • 1 pecilni prašek
  • 1 žlička sode bikarbone

krema

  • 3 dl sladke smetane
  • 400 g čokolade (najmanj 45 % kakava)
  • 1 žlička medu
  • solni cvet
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

biskvit

  • 2 bio pomaranči
  • 200 g mletih mandljev
  • 180 g sladkorja
  • 6 jajc
  • 50 g kakava
  • 1 pecilni prašek
  • 1 žlička sode bikarbone

krema

  • 3 dl sladke smetane
  • 400 g čokolade (najmanj 45 % kakava)
  • 1 žlička medu
  • solni cvet

Postopek

1

Pripravimo biskvit. Celi neolupljeni pomaranči kuhamo v vodi približno 1 uro in pol. Ko se pomarančna lupina zmehča, pomaranči razkosamo, odstranimo peške, nato ju z lupino vred s paličnim mešalnikom ali v blenderju zmiksamo v kašo in ohladimo do mlačnega.

2

Skupaj stepemo jajca in sladkor, nato dodamo preostale suhe sestavine in z mešalnikom zmešamo v gladko zmes. Na koncu vmešamo še ohlajeno pomarančno kašo. Biskvit naložimo v model za torte premera 26 cm, obložen s papirjem za peko, in pečemo 35 do 45 minut na 180 °C.

3

Za kremo smetano segrejemo na približno 40 °C. V toplo smetano vmešamo žličko medu in čokolado. Malo posolimo s solnim cvetom in mešamo, da zmes postane čisto gladka in se vsa čokolada stopi. S kremo prelijemo ohlajen biskvit in torto postavimo v hladilnik, najbolje čez noč. Preden jo postrežemo, jo okrasimo s solnim cvetom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.