Kaj boste skuhali danes?
Čokoladno-pomarančna torta s solnim cvetom
Čokoladno-pomarančna torta s solnim cvetom
Sestavine
biskvit
- 2 bio pomaranči
- 200 g mletih mandljev
- 180 g sladkorja
- 6 jajc
- 50 g kakava
- 1 pecilni prašek
- 1 žlička sode bikarbone
krema
- 3 dl sladke smetane
- 400 g čokolade (najmanj 45 % kakava)
- 1 žlička medu
- solni cvet
Natančni tudi brez tehtnice: koliko gramov je ena žlica?
V kuhinji, predvsem pri peki, je natančnost ključna, zato je sestavine najbolje določati in tehtati v gramih. Kako se znajti, ko tehtnica ni na voljo?
Zrnati sir: zakaj je 'cottage cheese' postal največji kulinarični hit leta
Zrnati sir je doživel pravi preporod in postal kulinarični hit. Odkrijte, zakaj je tako priljubljen in kako ga lahko uporabite v sladkih in slanih jedeh.
Krompirček, o katerem se vam bo še sanjalo
Hrustljav krompirček in bogata obloga, ob kateri se nam pocedijo sline – nič čudnega, da naloženi krompirček osvaja srca (in želodce) po vsem svetu.
Sestavine
biskvit
- 2 bio pomaranči
- 200 g mletih mandljev
- 180 g sladkorja
- 6 jajc
- 50 g kakava
- 1 pecilni prašek
- 1 žlička sode bikarbone
krema
- 3 dl sladke smetane
- 400 g čokolade (najmanj 45 % kakava)
- 1 žlička medu
- solni cvet
Postopek
Pripravimo biskvit. Celi neolupljeni pomaranči kuhamo v vodi približno 1 uro in pol. Ko se pomarančna lupina zmehča, pomaranči razkosamo, odstranimo peške, nato ju z lupino vred s paličnim mešalnikom ali v blenderju zmiksamo v kašo in ohladimo do mlačnega.
Skupaj stepemo jajca in sladkor, nato dodamo preostale suhe sestavine in z mešalnikom zmešamo v gladko zmes. Na koncu vmešamo še ohlajeno pomarančno kašo. Biskvit naložimo v model za torte premera 26 cm, obložen s papirjem za peko, in pečemo 35 do 45 minut na 180 °C.
Za kremo smetano segrejemo na približno 40 °C. V toplo smetano vmešamo žličko medu in čokolado. Malo posolimo s solnim cvetom in mešamo, da zmes postane čisto gladka in se vsa čokolada stopi. S kremo prelijemo ohlajen biskvit in torto postavimo v hladilnik, najbolje čez noč. Preden jo postrežemo, jo okrasimo s solnim cvetom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Dušeno sladko zelje z bleki (krpicami) in svinjska mrežna pečenka
Ko se družina zbere, se spodobi speči slastno pečenko
Čokoladni kolač s karamelno pokovko
Kalter Hund je tradicionalni nemški kolač s čokolado in piškoti
Preprosta pica margerita
Najslavnejša med picami – in naša različica je tudi najhitrejša!
Dušena svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo
Ta pečenka se vam bo kar topila v ustih s krompirjem in zelenjavo zraven!