Kaj boste skuhali danes?
Goveji file v ovoju iz bučnic z rožmarinovim krompirjem
Goveji file v ovoju iz bučnic z rožmarinovim krompirjem
Sestavine
- 2 x 200 g govejega fileja (dva biftka)
- olje za pečenje
- 1 beljak
- 100 g bučnic
- 1 dl rdečega vina
- 1,25 dl desertnega vina (madeira)
- pest velikih kuhanih fižolov (laški fižol)
rožmarinov krompir
- sol
- poper
- 4 kuhani krompirji
- 1 vejica rožmarina
- olje in maslo za pečenje
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 2 x 200 g govejega fileja (dva biftka)
- olje za pečenje
- 1 beljak
- 100 g bučnic
- 1 dl rdečega vina
- 1,25 dl desertnega vina (madeira)
- pest velikih kuhanih fižolov (laški fižol)
rožmarinov krompir
- sol
- poper
- 4 kuhani krompirji
- 1 vejica rožmarina
- olje in maslo za pečenje
Postopek
Meso začinimo s soljo in poprom. Bučnice drobno nasekljamo. Fileja povaljamo najprej v stepenem beljaku, nato pa v nasekljanih bučnicah. Pečico segrejemo na 160 °C.
Fileja na obeh straneh hitro popečemo v ponvi na vročem olju, nato pa pečemo v pečici približno 12 minut (da bo meso v sredini rožnato).
Rožmarinov krompir pripravimo tako, da kuhan krompir narežemo na tanke rezine, nato pa na trakove. Z vejice rožmarina osmukamo lističe.
V teflonski ponvici močno segrejemo olje in maslo, dodamo krompir, začinimo s soljo in poprom ter dobro pretresemo. Ko krompir dobi lepo barvo, dodamo rožmarin in maslo, premešamo s kuhalnico in oblikujemo v dve pogačici. Krompirjevi pogačici na obeh straneh lepo popečemo.
Meso vzamemo iz pečice in ga pustimo nekaj časa počivati. Sok od pečenja zalijemo z rdečim vinom. Dodamo desertno vino in kuhan fižol. Omako nekoliko povremo in po želji začinimo. Fileja ponudimo s fižolovo omako na toplem krožniku. Zraven ponudimo rožmarinov krompir.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Dušena svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo
Ta pečenka se vam bo kar topila v ustih s krompirjem in zelenjavo zraven!
Divjačinska pečenka Wellington z divjimi gobami
Imenitna glavna jed za slavnostno kosilo ali večerjo
Dvonadstropna čokoladna torta z jagodičjem
Impresivna torta za poroke in druge velike priložnosti