
Kaj boste skuhali danes?
Goveji file v ovoju iz bučnic z rožmarinovim krompirjem
Goveji file v ovoju iz bučnic z rožmarinovim krompirjem

Sestavine
- 2 x 200 g govejega fileja (dva biftka)
- olje za pečenje
- 1 beljak
- 100 g bučnic
- 1 dl rdečega vina
- 1,25 dl desertnega vina (madeira)
- pest velikih kuhanih fižolov (laški fižol)
rožmarinov krompir
- sol
- poper
- 4 kuhani krompirji
- 1 vejica rožmarina
- olje in maslo za pečenje

Preproste jesenske sladice, ki jih pripravljamo vsako sezono
Krajši sivi dnevi hitro prebudijo otožne misli. Preženite jih s toplino, ki jo prinašajo fine sladice iz sezonskega sadja in plodov.

Žlikrofi po nemško: slastni žepki maultaschen
Maultaschen so žlikrofi, značilni za švabsko kuhinjo. Tradicionalno pripravljajo nadev iz mletega mesa, špinače in zelišč, mi pa smo tokrat raje izbrali jesenske okuse.

Hrana za srečno črevesje: recepti za lažjo prebavo
Mirna prebava se začne že v ustih. Dietetičarki Sandra Strehle in Christiane Schäfer razkrivata preproste korake in recepte za zdravo, zadovoljno črevesje.
Sestavine
- 2 x 200 g govejega fileja (dva biftka)
- olje za pečenje
- 1 beljak
- 100 g bučnic
- 1 dl rdečega vina
- 1,25 dl desertnega vina (madeira)
- pest velikih kuhanih fižolov (laški fižol)
rožmarinov krompir
- sol
- poper
- 4 kuhani krompirji
- 1 vejica rožmarina
- olje in maslo za pečenje
Postopek
Meso začinimo s soljo in poprom. Bučnice drobno nasekljamo. Fileja povaljamo najprej v stepenem beljaku, nato pa v nasekljanih bučnicah. Pečico segrejemo na 160 °C.
Fileja na obeh straneh hitro popečemo v ponvi na vročem olju, nato pa pečemo v pečici približno 12 minut (da bo meso v sredini rožnato).
Rožmarinov krompir pripravimo tako, da kuhan krompir narežemo na tanke rezine, nato pa na trakove. Z vejice rožmarina osmukamo lističe.
V teflonski ponvici močno segrejemo olje in maslo, dodamo krompir, začinimo s soljo in poprom ter dobro pretresemo. Ko krompir dobi lepo barvo, dodamo rožmarin in maslo, premešamo s kuhalnico in oblikujemo v dve pogačici. Krompirjevi pogačici na obeh straneh lepo popečemo.
Meso vzamemo iz pečice in ga pustimo nekaj časa počivati. Sok od pečenja zalijemo z rdečim vinom. Dodamo desertno vino in kuhan fižol. Omako nekoliko povremo in po želji začinimo. Fileja ponudimo s fižolovo omako na toplem krožniku. Zraven ponudimo rožmarinov krompir.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Limonove magdalenice
Magdalenice so tradicionalni francoski kolački, ki odlično pospremijo čajanko
Ponvičnik »dutch baby« s pijanimi češnjami
Ta ponvičnik ni holandski, kot bi lahko sklepali po imenu, ampak ameriški. Poznajo ga že dolgo, zdaj pa doživlja pravi preporod.