
Bučkina juha z rukolo in kruhki s kozjim sirom
Tale poletna zelena juha je polna dobrote in kakor nalašč, da porabimo bučke, ki so se razrasle na vrtu.
Bučkina juha z rukolo in kruhki s kozjim sirom
Tale poletna zelena juha je polna dobrote in kakor nalašč, da porabimo bučke, ki so se razrasle na vrtu.

Sestavine
- 1 čebula
- 1 žlička oljčnega olja ali masla
- 1 srednje velik krompir
- 4 bučke
- 100 g rukole
- 8,5 dl zelenjavne jušne osnove
- sol
- poper
- 8 tankih rezin bagete
- 150 g mehkega kozjega sira

Kombuča: recepti, triki in razlogi, zakaj je tako priljubljena
Kombuča je fermentiran napitek iz čaja z blagodejnimi učinki. Odkrijte, kako jo pripraviti doma in popestriti z okusi za edinstveno aromo.

Kaj pripraviti iz velike bučke? Dve ideji, ki vas bosta navdušili
Ko se po vrnitvi z dopusta odpravimo na vrt in se v kuhinjo vrnemo s polnim naročjem bučk, v mislih preštevamo vse recepte z bučkami, ki jih poznamo – žar, solata, rižota, ratatuj … in nadevane bučke.

Po navodilih slaščičarskih mojstrov: kako pravilno stopiti čokolado
Čeprav lahko v teh vročih dneh čokolado brez težav zmehčamo že na okenski polici, mojstri prisegajo na naslednja navodila za topljenje čokolade.
Sestavine
- 1 čebula
- 1 žlička oljčnega olja ali masla
- 1 srednje velik krompir
- 4 bučke
- 100 g rukole
- 8,5 dl zelenjavne jušne osnove
- sol
- poper
- 8 tankih rezin bagete
- 150 g mehkega kozjega sira
Postopek
Čebulo olupimo in drobno nasekljamo. Krompir olupimo in narežemo na drobne kocke. Bučke operemo in naribamo ali tudi te narežemo na drobne kocke. Rukolo operemo in grobo nasekljamo.
V ponev damo olje ali maslo ter na njem 5 do 10 minut nežno pražimo čebulo, da se zmehča. Dodamo krompir in pražimo še 5 minut, nato pa dodamo še bučke, rukolo in zelenjavno osnovo. Začinimo z malo soli in popra ter kuhljamo 5 minut, da se bučke zmehčajo. Juho gladko zmeljemo s paličnim mešalnikom in pustimo na toplem.
Rezine bagete popečemo in vsako premažemo z malo kozjega sira. Če želimo, jih lahko še malo popečemo pod žarom. Postrežemo jih z juho.