© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Telečji narastek

Slasten narastek za vse ljubitelje teletine.

Telečji narastek

Slasten narastek za vse ljubitelje teletine.

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4–6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Gebackenes Beuschl

Sestavine

  • 250 g telečjih pljuč
  • 250 g telečjega srca
  • 250 g telečjih prsi (brez kosti)
  • voda
  • 1 žlica kisa
  • 1 žlička soli
  • 200 g grobo zmletih telečjih jeter
  • 2 žemlji od prejšnjega dne, namočeni v vodi
  • 1 jajce
  • ščepec zmletih nageljnovih žbic
  • ščepec pimenta
  • sol
  • poper
  • 1 žlička majarona
  • 1 žlička bazilike
  • 1 žlička melise
  • 2 stroka česna, olupljena in drobno narezana
  • maslo ali mast za model
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 250 g telečjih pljuč
  • 250 g telečjega srca
  • 250 g telečjih prsi (brez kosti)
  • voda
  • 1 žlica kisa
  • 1 žlička soli
  • 200 g grobo zmletih telečjih jeter
  • 2 žemlji od prejšnjega dne, namočeni v vodi
  • 1 jajce
  • ščepec zmletih nageljnovih žbic
  • ščepec pimenta
  • sol
  • poper
  • 1 žlička majarona
  • 1 žlička bazilike
  • 1 žlička melise
  • 2 stroka česna, olupljena in drobno narezana
  • maslo ali mast za model

Postopek

1

Telečja pljuča, srce in meso telečjih prsi dan poprej do mehkega skuhamo v slani okisani vodi. Potem ohlajeno meso in drobovino grobo zmeljemo z mesoreznico.

2

Namočeni žemlji ožmemo in pretlačimo. V primerni skledi vse sestavine dobro zmešamo. Maso napolnimo v namaščen model in pečemo v prej ogreti pečici pri 160 °C približno 1 uro. Telečji narastek zvrnemo iz modla, narežemo na rezine in ponudimo.

Nasvet

Zraven narastka tekne krompirjeva ali poljubna mešana solata.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.