
Torta Liza
Skutna torta z mandarinami
Torta Liza
Skutna torta z mandarinami

Sestavine
biskvit
- 4–5 bio jajc
- 90 g sladkorja (ali ksilitola)
- 80 g moke
- 30 g masla
nadev
- 750 g skute
- 200 g jogurta
- 100 g sladkorja (ali ksilitola)
- 2,5 dl sladke smetane
- 350 g mandarin iz pločevinke
- sladka smetana za okraševanje

Picerija D10's - čista desetica na Pagu
Odkrili smo najboljšo picerijo na otoku Pagu in zagotovo eno najboljših v Dalmaciji

5 načinov, kako pripraviti piščanca poleti
Piščančje meso je zaradi svoje nežne teksture, nizke vsebnosti maščob in vsestranske uporabe ena najbolj priročnih sestavin poletne kuhinje.

Recept za vložene bučke, ki se mu ne boste mogli upreti
Sedaj, ko smo jih spekli, nadevali, skuhali, podušili, soparili in še kaj, je čas, da pripravimo še vložene bučke. Tokrat z vami delimo naš najljubši recept.
Sestavine
biskvit
- 4–5 bio jajc
- 90 g sladkorja (ali ksilitola)
- 80 g moke
- 30 g masla
nadev
- 750 g skute
- 200 g jogurta
- 100 g sladkorja (ali ksilitola)
- 2,5 dl sladke smetane
- 350 g mandarin iz pločevinke
- sladka smetana za okraševanje
Postopek
Za biskvit z ročnim mešalnikom penasto zmešamo posebej maslo in posebej rumenjake s sladkorjem. Obe penasti masi združimo in zmešamo ter počasi med mešanjem dodajamo moko. Na koncu dodamo še sneg iz beljakov. Zlijemo v model premera 28 cm in pečemo okoli 20 minut na 160 °C.
Biskvit ohladimo in prerežemo na pol, spodnjo plast položimo na krožnik, vpnemo v obroč in polijemo s polovico soka od kompota.

Za nadev stepemo sladko smetano, jo zmešamo s preostalimi sestavinami, razen mandarin, in s polovico kreme premažemo spodnjo plast biskvita.
Čez kremo razporedimo mandarine. Nekaj jih prihranimo za okraševanje.

Mandarine prekrijemo s preostalo kremo. Poravnamo.

Čez kremo položimo drugo plast biskvita, malo ga potlačimo in navlažimo s preostalim sokom.

Torto okrasimo s smetano in sadjem.
