
Torta Liza
Skutna torta z mandarinami
Torta Liza
Skutna torta z mandarinami

Sestavine
biskvit
- 4–5 bio jajc
- 90 g sladkorja (ali ksilitola)
- 80 g moke
- 30 g masla
nadev
- 750 g skute
- 200 g jogurta
- 100 g sladkorja (ali ksilitola)
- 2,5 dl sladke smetane
- 350 g mandarin iz pločevinke
- sladka smetana za okraševanje

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
biskvit
- 4–5 bio jajc
- 90 g sladkorja (ali ksilitola)
- 80 g moke
- 30 g masla
nadev
- 750 g skute
- 200 g jogurta
- 100 g sladkorja (ali ksilitola)
- 2,5 dl sladke smetane
- 350 g mandarin iz pločevinke
- sladka smetana za okraševanje
Postopek
Za biskvit z ročnim mešalnikom penasto zmešamo posebej maslo in posebej rumenjake s sladkorjem. Obe penasti masi združimo in zmešamo ter počasi med mešanjem dodajamo moko. Na koncu dodamo še sneg iz beljakov. Zlijemo v model premera 28 cm in pečemo okoli 20 minut na 160 °C.
Biskvit ohladimo in prerežemo na pol, spodnjo plast položimo na krožnik, vpnemo v obroč in polijemo s polovico soka od kompota.

Za nadev stepemo sladko smetano, jo zmešamo s preostalimi sestavinami, razen mandarin, in s polovico kreme premažemo spodnjo plast biskvita.
Čez kremo razporedimo mandarine. Nekaj jih prihranimo za okraševanje.

Mandarine prekrijemo s preostalo kremo. Poravnamo.

Čez kremo položimo drugo plast biskvita, malo ga potlačimo in navlažimo s preostalim sokom.

Torto okrasimo s smetano in sadjem.
