
Kaj boste skuhali danes?
Torta Liza
Skutna torta z mandarinami
Torta Liza
Skutna torta z mandarinami

Sestavine
biskvit
- 4–5 bio jajc
- 90 g sladkorja (ali ksilitola)
- 80 g moke
- 30 g masla
nadev
- 750 g skute
- 200 g jogurta
- 100 g sladkorja (ali ksilitola)
- 2,5 dl sladke smetane
- 350 g mandarin iz pločevinke
- sladka smetana za okraševanje

Strašno fine sladice za noč čarovnic ali kar tako
Bliža se noč čarovnic ali halloween, praznik, ki v našem okolju sicer ni tradicionalen, a je dobra priložnost za druženje z najmlajšimi ob pripravi strašno finih slaščic.

Skrivnost svilnato kremne bučne juhe
Skrivnost tega recepta je burrata, ki juhi doda svilnato kremast pridih. Postrežena s popečenimi bučnimi semeni in dobrim domačim kruhom postane prava jesenska poslastica, ki pogreje dušo.

Preprosta enolončnica s piščancem za dneve, ko se vam res ne da kuhati
Rešitev za takrat, ko nam zmanjka energije za kuhanje: enostavna piščančja enolončnica z olivami. Tu je recept, h kateremu se vedno znova radi vračamo.
Sestavine
biskvit
- 4–5 bio jajc
- 90 g sladkorja (ali ksilitola)
- 80 g moke
- 30 g masla
nadev
- 750 g skute
- 200 g jogurta
- 100 g sladkorja (ali ksilitola)
- 2,5 dl sladke smetane
- 350 g mandarin iz pločevinke
- sladka smetana za okraševanje
Postopek
Za biskvit z ročnim mešalnikom penasto zmešamo posebej maslo in posebej rumenjake s sladkorjem. Obe penasti masi združimo in zmešamo ter počasi med mešanjem dodajamo moko. Na koncu dodamo še sneg iz beljakov. Zlijemo v model premera 28 cm in pečemo okoli 20 minut na 160 °C.
Biskvit ohladimo in prerežemo na pol, spodnjo plast položimo na krožnik, vpnemo v obroč in polijemo s polovico soka od kompota.

Za nadev stepemo sladko smetano, jo zmešamo s preostalimi sestavinami, razen mandarin, in s polovico kreme premažemo spodnjo plast biskvita.
Čez kremo razporedimo mandarine. Nekaj jih prihranimo za okraševanje.

Mandarine prekrijemo s preostalo kremo. Poravnamo.

Čez kremo položimo drugo plast biskvita, malo ga potlačimo in navlažimo s preostalim sokom.

Torto okrasimo s smetano in sadjem.
