Kaj boste skuhali danes?
Torta Liza
Skutna torta z mandarinami
Torta Liza
Skutna torta z mandarinami
Sestavine
biskvit
- 4–5 bio jajc
- 90 g sladkorja (ali ksilitola)
- 80 g moke
- 30 g masla
nadev
- 750 g skute
- 200 g jogurta
- 100 g sladkorja (ali ksilitola)
- 2,5 dl sladke smetane
- 350 g mandarin iz pločevinke
- sladka smetana za okraševanje
Je v vašem receptu jabolko? Tako francosko pripravimo mi
Nepogrešljiva praznična klasika skriva neizmerno pestro zgodbo. Bi jo morali imenovati ruska, ali ji lahko dodamo jajce in zakaj jo imamo tako radi?
Božične miške, recept
Ocvrte miške se običajno na mizah pojavijo proti koncu zime, a se jih da zlahka obleči v bolj praznična oblačila. Kot osnovo za miške uporabimo odličen božični jogurt, ki ga je moč kupiti le v tem obdobju, v maso pa spadajo še orehi in brusnice.
Najboljše priloge za božično večerjo
Domišljeno izbrane priloge naj nadgradijo in dopolnijo praznični obed. Izbrali smo manj klasične ideje, v katerih zasije sezonska zelenjava.
Sestavine
biskvit
- 4–5 bio jajc
- 90 g sladkorja (ali ksilitola)
- 80 g moke
- 30 g masla
nadev
- 750 g skute
- 200 g jogurta
- 100 g sladkorja (ali ksilitola)
- 2,5 dl sladke smetane
- 350 g mandarin iz pločevinke
- sladka smetana za okraševanje
Postopek
Za biskvit z ročnim mešalnikom penasto zmešamo posebej maslo in posebej rumenjake s sladkorjem. Obe penasti masi združimo in zmešamo ter počasi med mešanjem dodajamo moko. Na koncu dodamo še sneg iz beljakov. Zlijemo v model premera 28 cm in pečemo okoli 20 minut na 160 °C.
Biskvit ohladimo in prerežemo na pol, spodnjo plast položimo na krožnik, vpnemo v obroč in polijemo s polovico soka od kompota.
Za nadev stepemo sladko smetano, jo zmešamo s preostalimi sestavinami, razen mandarin, in s polovico kreme premažemo spodnjo plast biskvita.
Čez kremo razporedimo mandarine. Nekaj jih prihranimo za okraševanje.
Mandarine prekrijemo s preostalo kremo. Poravnamo.
Čez kremo položimo drugo plast biskvita, malo ga potlačimo in navlažimo s preostalim sokom.
Torto okrasimo s smetano in sadjem.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Ocvrte kozice po cajunsko
Hrustljave kozice začinjene po cajunsko, da vas bo njihov okus premamil in navdušil. Čar tega recepta je tudi domača cajunska začimbna mešanica.
Svinjska pečenka v zeliščni skorjici z jabolčno omako
Nedeljska pečenka s pridihom jeseni. Sladica: jabolčna pita, seveda.