Kaj boste skuhali danes?
Špageti s puranjimi mesnimi kroglicami
Naj bodo špageti tokrat z mesnimi kroglicami v paradižnikovi omaki, popestrimo pa jih s svežo baziliko.
Špageti s puranjimi mesnimi kroglicami
Naj bodo špageti tokrat z mesnimi kroglicami v paradižnikovi omaki, popestrimo pa jih s svežo baziliko.
Sestavine
- 400 g mletega ali zelo drobno sesekljanega puranjega mesa
- 2 čebuli
- 2 stroka česna
- 1 žlička janeževih semen
- 1⁄2 žličke posušenih čilijevih kosmičev
- 1 žlica oljčnega olja
- 800 g (1 velika pločevinka) paradižnika v koščkih
- 350 g špagetov
- sol in poper
ko postrežemo
- drobno nastrgan parmezan
- listi bazilike
5 trikov za brezskrbno praznično peko
Manj kot 50 dni nas loči do božiča in vseh sladkosti, ki jih prinaša. Da bo vse nared pravi čas in brez nepotrebnega stresa, upoštevajte spodnje nasvete.
Ko enkrat poskusite to rulado, krompirja ne boste več jedli po starem
Krompirjeva rulada s sirom in mesom je razkošna, a hkrati presenetljivo preprosta jed, ki združuje vse, kar imamo radi – krompir, sir in mesni nadev.
Kultni namaz, ki ga vsaka družina pripravlja malce po svoje
Nežen in rahlo pikanten, preprost, a vendar poseben – liptaver je klasičen namaz, brez katerega nekoč ni minilo nobeno družinsko slavje. Čas je, da obudimo to tradicijo.
Sestavine
- 400 g mletega ali zelo drobno sesekljanega puranjega mesa
- 2 čebuli
- 2 stroka česna
- 1 žlička janeževih semen
- 1⁄2 žličke posušenih čilijevih kosmičev
- 1 žlica oljčnega olja
- 800 g (1 velika pločevinka) paradižnika v koščkih
- 350 g špagetov
- sol in poper
ko postrežemo
- drobno nastrgan parmezan
- listi bazilike
Postopek
Eno čebulo nastrgamo, drugo drobno nasekljamo. Česen nastrgamo. Janeževa semena popražimo in stremo.
Meso damo v skledo in dodamo nastrgano čebulo, polovico česna, janeževa semena in čilijeve kosmiče. Obilno solimo in popramo ter temeljito premešamo. Iz mase oblikujemo 16 kroglic.
V večji teflonski ponvi segrejemo oljčno olje in v več porcijah pražimo mesne kroglice 3 do 4 minute oziroma toliko časa, da se zlato rjavo zapečejo. Nato jih z žlico poberemo iz olja in položimo na krožnik.
V ponev stresemo drobno narezano čebulo, preostali česen in nekaj vode. Kuhamo 5 do 10 minut, da se čebula zmehča. Dodamo paradižnik in pustimo rahlo vreti 15 minut, nato pa omako s paličnim mešalnikom zmeljemo do gladkega. Dodamo mesne kroglice, ki naj v omaki rahlo vrejo še 10 minut, da se povsem skuhajo.
Špagete skuhamo v večjem loncu osoljene vrele vode po navodilih na embalaži. Nato jih odcedimo; nekaj tekočine, v kateri so se kuhali, prihranimo.
Špagete stresemo v ponev, jih zmešamo z omako (če se je medtem preveč zgostila, jo razredčimo z nekaj žlicami vode od kuhanja špagetov) in mesnimi kroglicami ter razdelimo na krožnike. Preden postrežemo, jih potresemo z baziliko in parmezanom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pesini in kumarični stolpiči
Sendvič po italijansko
Italijani ne slovijo samo po testeninah, temveč tudi po slastnih sendvičih.
Goveja pečenka z vinsko in hrenovo omako
Blitvini zvitki z lisičkami, kapesantami in žafranovo omako
Elegantna predjed iz gozda in morja