© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Špageti s puranjimi mesnimi kroglicami

Naj bodo špageti tokrat z mesnimi kroglicami v paradižnikovi omaki, popestrimo pa jih s svežo baziliko.

Špageti s puranjimi mesnimi kroglicami

Naj bodo špageti tokrat z mesnimi kroglicami v paradižnikovi omaki, popestrimo pa jih s svežo baziliko.

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina /
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 400 g mletega ali zelo drobno sesekljanega puranjega mesa
  • 2 čebuli
  • 2 stroka česna
  • 1 žlička janeževih semen
  • 1⁄2 žličke posušenih čilijevih kosmičev
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 800 g (1 velika pločevinka) paradižnika v koščkih
  • 350 g špagetov
  • sol in poper

ko postrežemo

  • drobno nastrgan parmezan
  • listi bazilike

Sestavine

  • 400 g mletega ali zelo drobno sesekljanega puranjega mesa
  • 2 čebuli
  • 2 stroka česna
  • 1 žlička janeževih semen
  • 1⁄2 žličke posušenih čilijevih kosmičev
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 800 g (1 velika pločevinka) paradižnika v koščkih
  • 350 g špagetov
  • sol in poper

ko postrežemo

  • drobno nastrgan parmezan
  • listi bazilike

Postopek

1

Eno čebulo nastrgamo, drugo drobno nasekljamo. Česen nastrgamo. Janeževa semena popražimo in stremo.

2

Meso damo v skledo in dodamo nastrgano čebulo, polovico česna, janeževa semena in čilijeve kosmiče. Obilno solimo in popramo ter temeljito premešamo. Iz mase oblikujemo 16 kroglic.

3

V večji teflonski ponvi segrejemo oljčno olje in v več porcijah pražimo mesne kroglice 3 do 4 minute oziroma toliko časa, da se zlato rjavo zapečejo. Nato jih z žlico poberemo iz olja in položimo na krožnik.

4

V ponev stresemo drobno narezano čebulo, preostali česen in nekaj vode. Kuhamo 5 do 10 minut, da se čebula zmehča. Dodamo paradižnik in pustimo rahlo vreti 15 minut, nato pa omako s paličnim mešalnikom zmeljemo do gladkega. Dodamo mesne kroglice, ki naj v omaki rahlo vrejo še 10 minut, da se povsem skuhajo.

5

Špagete skuhamo v večjem loncu osoljene vrele vode po navodilih na embalaži. Nato jih odcedimo; nekaj tekočine, v kateri so se kuhali, prihranimo.

6

Špagete stresemo v ponev, jih zmešamo z omako (če se je medtem preveč zgostila, jo razredčimo z nekaj žlicami vode od kuhanja špagetov) in mesnimi kroglicami ter razdelimo na krožnike. Preden postrežemo, jih potresemo z baziliko in parmezanom.

Priljubljeni recepti

Mlečni riž iz pečice

Lahek in kremast mlečni riž iz pečice

2 h 5 min
Enostavno

Mešane ocvrte ribe in morski sadeži

Fritto misto. Hrustljavi morski sadeži so predjed, s kosom kruha in pokapani z limono pa odlična večerja.

1 h 20 min
Enostavno

Ričet brez mesa

50 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.