
Krompirjeva omleta s pestom in kozjim sirom
Krompirjeva omleta s pestom in kozjim sirom

Sestavine
- 4 srednje veliki krompirji (600 g)
- 1 strok česna
- 8 velikih jajc
- 1 žlica oljčnega olja
- 100 g mehkega kozjega sira brez skorje
- 3 žlice pesta
- pest rukole
- paradižnikova solata z baziliko za postrežbo (po želji)
- sol
- poper

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako
Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Viralna pita, ki navdušuje z okusom in nizkimi kalorijami
Spanakopita, znana grška pita s špinačo in feto, slovi po hrustljavosti in bogatem okusu. Za manj kalorično različico smo za vas poiskali viralni recept.

Še en okusen način, da porabite bučke z vrta
Če se vam je na vrtu nabralo preveč bučk – predvsem tistih, ki so vam med dopustom ušle izpod nadzora – jih lahko uporabite nekoliko drugače kot običajno.
Sestavine
- 4 srednje veliki krompirji (600 g)
- 1 strok česna
- 8 velikih jajc
- 1 žlica oljčnega olja
- 100 g mehkega kozjega sira brez skorje
- 3 žlice pesta
- pest rukole
- paradižnikova solata z baziliko za postrežbo (po želji)
- sol
- poper
Postopek
Krompir narežemo na tanke rezine in ga v slani vodi kuhamo 5 minut, da se malo zmehča. Pečico segrejemo na 220 °C. Česen drobno nasekljamo in ga zmešamo z rahlo stepenimi jajci, solimo in popramo. Krompir odcedimo in vmešamo v jajčno mešanico.
V nepregorni ponvi segrejemo olje in vanjo zlijemo zmes jajc in krompirja. Na nizki temperaturi pečemo 5 minut ali tako dolgo, da se omleta speče do dveh tretjin, nato ponev prestavimo v pečico za 10 do 15 minut, da se omleta zapeče še povrhu.
Kozji sir narežemo in razporedimo po robu omlete ter pokapamo s pestom. Po omleti razporedimo še rukolo in postrežemo, po želji s paradižnikovo solato.