
Krompirjeva omleta s pestom in kozjim sirom
Krompirjeva omleta s pestom in kozjim sirom

Sestavine
- 4 srednje veliki krompirji (600 g)
- 1 strok česna
- 8 velikih jajc
- 1 žlica oljčnega olja
- 100 g mehkega kozjega sira brez skorje
- 3 žlice pesta
- pest rukole
- paradižnikova solata z baziliko za postrežbo (po želji)
- sol
- poper

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.

Mira Semič: Lahko smo ponosni na slovensko hrano in vina
Izjemna ženska, uživačka po srcu in duši ter vrhunska sommelierka.3., najvišje stopnje.
Sestavine
- 4 srednje veliki krompirji (600 g)
- 1 strok česna
- 8 velikih jajc
- 1 žlica oljčnega olja
- 100 g mehkega kozjega sira brez skorje
- 3 žlice pesta
- pest rukole
- paradižnikova solata z baziliko za postrežbo (po želji)
- sol
- poper
Postopek
Krompir narežemo na tanke rezine in ga v slani vodi kuhamo 5 minut, da se malo zmehča. Pečico segrejemo na 220 °C. Česen drobno nasekljamo in ga zmešamo z rahlo stepenimi jajci, solimo in popramo. Krompir odcedimo in vmešamo v jajčno mešanico.
V nepregorni ponvi segrejemo olje in vanjo zlijemo zmes jajc in krompirja. Na nizki temperaturi pečemo 5 minut ali tako dolgo, da se omleta speče do dveh tretjin, nato ponev prestavimo v pečico za 10 do 15 minut, da se omleta zapeče še povrhu.
Kozji sir narežemo in razporedimo po robu omlete ter pokapamo s pestom. Po omleti razporedimo še rukolo in postrežemo, po želji s paradižnikovo solato.