© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Krompirjeva omleta s pestom in kozjim sirom

Krompirjeva omleta s pestom in kozjim sirom

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Krompirjeva omleta s pestom in kozjim sirom

Sestavine

  • 4 srednje veliki krompirji (600 g)
  • 1 strok česna
  • 8 velikih jajc
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 100 g mehkega kozjega sira brez skorje
  • 3 žlice pesta
  • pest rukole
  • paradižnikova solata z baziliko za postrežbo (po želji)
  • sol
  • poper
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 4 srednje veliki krompirji (600 g)
  • 1 strok česna
  • 8 velikih jajc
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 100 g mehkega kozjega sira brez skorje
  • 3 žlice pesta
  • pest rukole
  • paradižnikova solata z baziliko za postrežbo (po želji)
  • sol
  • poper

Postopek

1

Krompir narežemo na tanke rezine in ga v slani vodi kuhamo 5 minut, da se malo zmehča. Pečico segrejemo na 220 °C. Česen drobno nasekljamo in ga zmešamo z rahlo stepenimi jajci, solimo in popramo. Krompir odcedimo in vmešamo v jajčno mešanico.

2

V nepregorni ponvi segrejemo olje in vanjo zlijemo zmes jajc in krompirja. Na nizki temperaturi pečemo 5 minut ali tako dolgo, da se omleta speče do dveh tretjin, nato ponev prestavimo v pečico za 10 do 15 minut, da se omleta zapeče še povrhu.

3

Kozji sir narežemo in razporedimo po robu omlete ter pokapamo s pestom. Po omleti razporedimo še rukolo in postrežemo, po želji s paradižnikovo solato.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.