
Kaj boste skuhali danes?
Krompirjeva omleta s pestom in kozjim sirom
Krompirjeva omleta s pestom in kozjim sirom

Sestavine
- 4 srednje veliki krompirji (600 g)
- 1 strok česna
- 8 velikih jajc
- 1 žlica oljčnega olja
- 100 g mehkega kozjega sira brez skorje
- 3 žlice pesta
- pest rukole
- paradižnikova solata z baziliko za postrežbo (po želji)
- sol
- poper

Kralji Jadranskega morja: kvarnerski škampi na tri načine
Kvarnerski škampi veljajo za eno največjih kulinaričnih dobrot Jadranskega morja. Njihovo nežno meso cenijo vrhunski kuharji in ljubitelji morske hrane po vsem svetu.

Recept iz Zasipa pri Bledu: tepke v jedi, ki je ne bi pričakovali
Ste vedeli, da imajo posušene tepke rok trajanja kar osem let in da iz njih lahko pripravljamo tako sladke kot slane jedi?

Popolni rezanci iz samo nekaj sestavin in v 20 minutah
Hiter recept za rezance z maslom in žajbljem, pripravljen v manj kot 20 minutah. Preprosta jed z bogatim okusom, popolna za hitro kosilo ali večerjo.
Sestavine
- 4 srednje veliki krompirji (600 g)
- 1 strok česna
- 8 velikih jajc
- 1 žlica oljčnega olja
- 100 g mehkega kozjega sira brez skorje
- 3 žlice pesta
- pest rukole
- paradižnikova solata z baziliko za postrežbo (po želji)
- sol
- poper
Postopek
Krompir narežemo na tanke rezine in ga v slani vodi kuhamo 5 minut, da se malo zmehča. Pečico segrejemo na 220 °C. Česen drobno nasekljamo in ga zmešamo z rahlo stepenimi jajci, solimo in popramo. Krompir odcedimo in vmešamo v jajčno mešanico.
V nepregorni ponvi segrejemo olje in vanjo zlijemo zmes jajc in krompirja. Na nizki temperaturi pečemo 5 minut ali tako dolgo, da se omleta speče do dveh tretjin, nato ponev prestavimo v pečico za 10 do 15 minut, da se omleta zapeče še povrhu.
Kozji sir narežemo in razporedimo po robu omlete ter pokapamo s pestom. Po omleti razporedimo še rukolo in postrežemo, po želji s paradižnikovo solato.