Kaj boste skuhali danes?
Superzelena juha z jogurtom in pinjolami
Zelo zelena in zelo okusna juha!
Superzelena juha z jogurtom in pinjolami
Zelo zelena in zelo okusna juha!
Sestavine
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 250 g krompirja
- 2 žlici oljčnega olja
- sol
- 6 dl zelenjavne jušne osnove
- 120 g mešanice vodne kreše, rukole in mlade špinače
- 150 g navadnega jogurta
- 20 g pinjol
- čilijevo olje, ko postrežemo (po želji)
Preprosta kosila za ljubitelje azijskih okusov
Kadar si zaželimo nečesa novega, svežega, dišečega, pobrskamo za recepti, ki jih navdihujejo tajska, indijska, kitajska, vietnamska in korejska kulinarika.
Kaj vse lahko naredite iz kutin: domače ideje, ki dišijo po jeseni
Pri nas je kutina prej za okras kot sadež za uživanje, čeprav kutine odlikuje ogromno koristnih lastnosti, ki blagodejno vplivajo na naše zdravje.
Tako pravilno spečete pečenice
Pečenice so nepogrešljive jeseni in pozimi. Najbolje je, če dobite domače in preverjeno dobre, pozorni pa bodite pri peki.
Sestavine
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 250 g krompirja
- 2 žlici oljčnega olja
- sol
- 6 dl zelenjavne jušne osnove
- 120 g mešanice vodne kreše, rukole in mlade špinače
- 150 g navadnega jogurta
- 20 g pinjol
- čilijevo olje, ko postrežemo (po želji)
Postopek
Čebulo nasekljamo, česen stremo, krompir olupimo in narežemo na kockice. Pinjole nežno popražimo v suhi ponvi.
V srednje veliki kozici na nizki do srednji temperaturi segrejemo olje. Dodamo čebulo in ščep soli ter nežno pražimo 10 minut, da se čebula zmehča, a se ne obarva, medtem občasno pomešamo. Dodamo česen in pražimo še 1 minuto.
Dodamo krompir in prilijemo zelenjavno jušno osnovo. Nežno kuhamo 10 do 12 minut, da je krompir dovolj mehak, da vanj zlahka zabodemo nož. Dodamo vodno krešo, rukolo in špinačo in kuhamo 1 minuto, da ovenejo, nato juho gladko zmešamo v multipraktiku.
Juho razdelimo v dve skodeli, na vsako porcijo kanemo žlico jogurta, posujemo s pinjolami in po želji pokapamo s čilijevim oljem.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Preprosti okrašeni piškoti
Šolarje se spodobi razveseliti s sladkim presenečenjem – otroci bodo uživali v pripravi in pojedini!
Kotleti palamide na žaru
Solata s testeninskim rižem in mocarelo
Fermentirani kečap
Recept za domači kečap, ki ga pripravimo v 5 minutah in pustimo fermentirati 2 do 5 dni, bo navdušil vse ljubitelje domačih alternativ.