© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Nadevani bučkini cvetovi

Nadevani bučkini cvetovi so poletna specialiteta, ki se je z veseljem lotimo takrat, ko se na vrtu bohotijo bučke.

Nadevani bučkini cvetovi

Nadevani bučkini cvetovi so poletna specialiteta, ki se je z veseljem lotimo takrat, ko se na vrtu bohotijo bučke.

Čas priprave 50 h
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 4 osebe
Oznake
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 8 bučkinih cvetov, ki se držijo majhnih bučk

testo

  • 1 veliko jajce
  • 100 g moke
  • ščep sode bikarbone
  • 2 dl ledeno mrzle vode

preliv

  • 2 velika zrela paradižnika
  • 2 žlici oljčnega olja
  • majhna pest drobno nasekljanih metinih listov
  • sol in poper

nadev

  • 250 g kremaste rikote
  • 150 g mehkega kozjega sira
  • naribana lupinica 1 bio limone
  • 1⁄2 drobno nasekljanega rdečega čilija
  • majhna pest nasekljanih metinih listov
  • sol in poper
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 8 bučkinih cvetov, ki se držijo majhnih bučk

testo

  • 1 veliko jajce
  • 100 g moke
  • ščep sode bikarbone
  • 2 dl ledeno mrzle vode

preliv

  • 2 velika zrela paradižnika
  • 2 žlici oljčnega olja
  • majhna pest drobno nasekljanih metinih listov
  • sol in poper

nadev

  • 250 g kremaste rikote
  • 150 g mehkega kozjega sira
  • naribana lupinica 1 bio limone
  • 1⁄2 drobno nasekljanega rdečega čilija
  • majhna pest nasekljanih metinih listov
  • sol in poper

Postopek

1

Za testo v široki skledi z metlico zmešamo jajce, moko in sodo bikarbono. Postopoma prilivamo ledeno mrzlo vodo in še naprej stepamo, da dobimo gladko testo kot za palačinke. Postavimo ga na stran.

2

Za preliv paradižniku odstranimo semena in ga narežemo na drobne kocke. V drugi skledi ga zmešamo z oljčnim oljem in meto, solimo in popramo ter damo na stran.

3

V tretji skledi zmešamo vse sestavine za nadev. Nežno razpremo vsak cvet in odstranimo prašnik, če ga ima. Cvet po žličkah napolnimo z nadevom, nato ga zapremo, tako da zasučemo konce cvetnih listov. Ponovimo s preostalimi cvetovi.

4

Cvrtnik segrejemo na 180 °C ali sledimo navodilom v nasvetu spodaj. Bučke s cvetovi pomočimo v testo in jih cvremo 2 minuti, nato jih s penovko previdno obrnemo in cvremo še 2 minuti, da so hrustljavi. Cvremo jih v več porcijah, da posoda ni prepolna. Ocvrte odcedimo na papirnatih brisačkah in prihranimo na toplem, medtem ko cvremo preostale.

5

Bučke s cvetovi postrežemo na krožnikih. Posujemo jih z malce soli, okrog pa nakapamo preliv.

Nasvet

Če nimamo cvrtnika, lahko bučke s cvetovi ocvremo v kozici. Vanjo nalijemo za približno 5 cm olja in ga segrejemo na 180 °C. Temperaturo preverimo s kuhinjskim termometrom ali s kapljico testa, ki mora v olju takoj zacvrčati. Ko bomo v olje položili bučke s cvetovi, se bo temperatura olja znižala, zato jih ne cvremo preveč naenkrat. Ko zaključimo s cvrenjem, pustimo, da se olje popolnoma ohladi v kozici, nato ga lahko precedimo in v dobro zaprti posodi shranimo za ponovno uporabo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.