Kaj boste skuhali danes?
Pikantna mediteranska juha
Slastna juha polna mediteranskih dobrot s špageti
Pikantna mediteranska juha
Slastna juha polna mediteranskih dobrot s špageti
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 rdeča čebula
- 1 rdeč pekoči feferonček
- 2 pločevinki (po 400 g) paradižnika (pelatov)
- 1 l zelenjavne jušne osnove
- 100 g špagetov
- 4 žlice črnih oliv brez koščic
- 2 žlici kaper
- sol
- poper
- šopek bazilike ali žlica pesta
- oljčno olje za pokapanje
Žganci, kot so jih delali nekoč
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Pripravite prekmursko gibanico po pravem domačem receptu
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Preprosta kosila za ljubitelje azijskih okusov
Kadar si zaželimo nečesa novega, svežega, dišečega, pobrskamo za recepti, ki jih navdihujejo tajska, indijska, kitajska, vietnamska in korejska kulinarika.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 rdeča čebula
- 1 rdeč pekoči feferonček
- 2 pločevinki (po 400 g) paradižnika (pelatov)
- 1 l zelenjavne jušne osnove
- 100 g špagetov
- 4 žlice črnih oliv brez koščic
- 2 žlici kaper
- sol
- poper
- šopek bazilike ali žlica pesta
- oljčno olje za pokapanje
Postopek
Čebulo olupimo in drobno nasekljamo. Feferonček razpolovimo, odstranimo semenje in ga narežemo na tanke rezinice. Olive sesekljamo, kapre odcedimo in ožmemo. Liste bazilike narežemo na trakove.
V veliki ponvi segrejemo olje, dodamo čebulo in feferon in dušimo okoli 10 minut, da se zelenjava zmehča. Dodamo pelate, jih z leseno lopatko zdrobimo in nato dodamo zelenjavno osnovo. Pokrijemo, zavremo, nato pokrovko odstranimo in odkrito kuhamo še 5 minut.
Špagete nalomimo in dodamo v juho. Solimo in popramo po okusu. Kuhamo 6 do 8 minut, da so špageti še al dente, nato juhi dodamo olive, kapre in baziliko (ali pesto), jo pokapljamo z oljčnim oljem in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Piščanec s pehtranom in pirejem iz sladkega krompirja
Pehtranova aroma je prefinjena, a močna, zato bo to zelišče jed povsem spremenilo.
Lazanja z bučkami in špinačo
Zavitek s karameliziranimi jabolki in orehi
Jabolčni zavitek lahko pripravimo na sto različnih načinov in vsi so odlični!