© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pikantna mediteranska juha

Slastna juha polna mediteranskih dobrot s špageti

Pikantna mediteranska juha

Slastna juha polna mediteranskih dobrot s špageti

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
spicy pasta soup

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 rdeča čebula
  • 1 rdeč pekoči feferonček
  • 2 pločevinki (po 400 g) paradižnika (pelatov)
  • 1 l zelenjavne jušne osnove
  • 100 g špagetov
  • 4 žlice črnih oliv brez koščic
  • 2 žlici kaper
  • sol
  • poper
  • šopek bazilike ali žlica pesta
  • oljčno olje za pokapanje
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 rdeča čebula
  • 1 rdeč pekoči feferonček
  • 2 pločevinki (po 400 g) paradižnika (pelatov)
  • 1 l zelenjavne jušne osnove
  • 100 g špagetov
  • 4 žlice črnih oliv brez koščic
  • 2 žlici kaper
  • sol
  • poper
  • šopek bazilike ali žlica pesta
  • oljčno olje za pokapanje

Postopek

1

Čebulo olupimo in drobno nasekljamo. Feferonček razpolovimo, odstranimo semenje in ga narežemo na tanke rezinice. Olive sesekljamo, kapre odcedimo in ožmemo. Liste bazilike narežemo na trakove.

2

V veliki ponvi segrejemo olje, dodamo čebulo in feferon in dušimo okoli 10 minut, da se zelenjava zmehča. Dodamo pelate, jih z leseno lopatko zdrobimo in nato dodamo zelenjavno osnovo. Pokrijemo, zavremo, nato pokrovko odstranimo in odkrito kuhamo še 5 minut.

3

Špagete nalomimo in dodamo v juho. Solimo in popramo po okusu. Kuhamo 6 do 8 minut, da so špageti še al dente, nato juhi dodamo olive, kapre in baziliko (ali pesto), jo pokapljamo z oljčnim oljem in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.