
Kaj boste skuhali danes?
Brancinov tatar z emulzijo iz oljčnega olja, citrusov in medu
Brancinov tatar z emulzijo iz oljčnega olja, citrusov in medu

Sestavine
brancinov tatar
- file zelo svežega divjega brancina (brez kosti in kože)
- solni cvet
emulzija
- ekstra deviško oljčno olje blagega okusa
- sok 1 pomaranče
- 1 žlička medu
- nekaj kapljic limetinega soka (po želji)
- sol
- listi mlade špinače in nekaj zrn rdečega popra, ko postrežemo (po želji)

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
brancinov tatar
- file zelo svežega divjega brancina (brez kosti in kože)
- solni cvet
emulzija
- ekstra deviško oljčno olje blagega okusa
- sok 1 pomaranče
- 1 žlička medu
- nekaj kapljic limetinega soka (po želji)
- sol
- listi mlade špinače in nekaj zrn rdečega popra, ko postrežemo (po želji)
Postopek
Pri pripravi brancinovega tatarja najprej temeljito preverimo, da v fileju ni drobnih koščic. File nato z ostrim nožem po dolžini narežemo na palčke. Palčke prečno narežemo na kocke s stranicami približno 3 milimetre. Meso začinimo s solnim cvetom in pokapljamo z oljčnim oljem.
Emulzijo pripravimo tako, da sok polovice pomaranče zmešamo s 4 žlicami oljčnega olja in žličko medu. Da nastane svilnato gladka emulzija, moramo zares močno mešati – pomagamo si lahko tako, da sestavine zmešamo v kozarcu za vlaganje, ga dobro zapremo in močno pretresemo.
Pripravljeno emulzijo malce posolimo in pokusimo, da preverimo, ali so sestavine lepo usklajene. Če pomaranča nima dovolj kisline, dodamo nekaj kapljic limetinega soka in ponovno močno premešamo. Sestavine dodajamo, dokler ne dosežemo okusa, ki nam je všeč.
Tatar lahko ponudimo na listih mlade špinače, ki jih prav tako pokapljamo z oljčno emulzijo in posujemo s strtim rdečim poprom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Solata iz nadzemne kolerabe in jabolka s koprom in jogurtom
Sveža in hrustljava solata, polna okusov in vitaminov.
Testenine s školjkami na rdeče
Za ljubitelje morskih jedi bo kot nalašč ta italijanska klasika