© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Brancinov tatar z emulzijo iz oljčnega olja, citrusov in medu

Brancinov tatar z emulzijo iz oljčnega olja, citrusov in medu

Čas priprave 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe kot predjed
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
brancinov tatar

Sestavine

brancinov tatar

  • file zelo svežega divjega brancina (brez kosti in kože)
  • solni cvet

emulzija

  • ekstra deviško oljčno olje blagega okusa
  • sok 1 pomaranče
  • 1 žlička medu
  • nekaj kapljic limetinega soka (po želji)
  • sol
  • listi mlade špinače in nekaj zrn rdečega popra, ko postrežemo (po želji)

Sestavine

brancinov tatar

  • file zelo svežega divjega brancina (brez kosti in kože)
  • solni cvet

emulzija

  • ekstra deviško oljčno olje blagega okusa
  • sok 1 pomaranče
  • 1 žlička medu
  • nekaj kapljic limetinega soka (po želji)
  • sol
  • listi mlade špinače in nekaj zrn rdečega popra, ko postrežemo (po želji)

Postopek

1

Pri pripravi brancinovega tatarja najprej temeljito preverimo, da v fileju ni drobnih koščic. File nato z ostrim nožem po dolžini narežemo na palčke. Palčke prečno narežemo na kocke s stranicami približno 3 milimetre. Meso začinimo s solnim cvetom in pokapljamo z oljčnim oljem.

 

2

Emulzijo pripravimo tako, da sok polovice pomaranče zmešamo s 4 žlicami oljčnega olja in žličko medu. Da nastane svilnato gladka emulzija, moramo zares močno mešati – pomagamo si lahko tako, da sestavine zmešamo v kozarcu za vlaganje, ga dobro zapremo in močno pretresemo.

3

Pripravljeno emulzijo malce posolimo in pokusimo, da preverimo, ali so sestavine lepo usklajene. Če pomaranča nima dovolj kisline, dodamo nekaj kapljic limetinega soka in ponovno močno premešamo. Sestavine dodajamo, dokler ne dosežemo okusa, ki nam je všeč.

 

4

Tatar lahko ponudimo na listih mlade špinače, ki jih prav tako pokapljamo z oljčno emulzijo in posujemo s strtim rdečim poprom. 

Priljubljeni recepti

Paradižnikova juha s testeninami in čičerko

Paradižnikova juha za popolno večerjo med tednom

30 min
Enostavno

Kremasta enolončnica s svinjino in hruškami

Kaj je boljšega kot jesenska kremasta enolončnica?

50 min
Enostavno

Gamsov ragu z omako iz jagodičja in pirejem iz zelene

Gamsov ragu bo postal vaša nova najljubša jed, ko jo boste preizkusili.

Enostavno

Šunkini zvitki s sirnim namazom, hrenom in orehi

Velikonočna uspešnica, ki si jo pripravimo tudi na kakšen manj prazničen večer

15 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.