
Brancinov tatar z emulzijo iz oljčnega olja, citrusov in medu
Brancinov tatar z emulzijo iz oljčnega olja, citrusov in medu

Sestavine
brancinov tatar
- file zelo svežega divjega brancina (brez kosti in kože)
- solni cvet
emulzija
- ekstra deviško oljčno olje blagega okusa
- sok 1 pomaranče
- 1 žlička medu
- nekaj kapljic limetinega soka (po želji)
- sol
- listi mlade špinače in nekaj zrn rdečega popra, ko postrežemo (po želji)

Idrija vabi na izlet in obed
Pustite se zapeljati Idriji in njeni bogati zgodovini, razgledom ter vrsti tradicionalnih jedi, ki vas bodo očarale in nasitile. Kaj jesti, ko obiščete Idrijo?

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.
Sestavine
brancinov tatar
- file zelo svežega divjega brancina (brez kosti in kože)
- solni cvet
emulzija
- ekstra deviško oljčno olje blagega okusa
- sok 1 pomaranče
- 1 žlička medu
- nekaj kapljic limetinega soka (po želji)
- sol
- listi mlade špinače in nekaj zrn rdečega popra, ko postrežemo (po želji)
Postopek
Pri pripravi brancinovega tatarja najprej temeljito preverimo, da v fileju ni drobnih koščic. File nato z ostrim nožem po dolžini narežemo na palčke. Palčke prečno narežemo na kocke s stranicami približno 3 milimetre. Meso začinimo s solnim cvetom in pokapljamo z oljčnim oljem.
Emulzijo pripravimo tako, da sok polovice pomaranče zmešamo s 4 žlicami oljčnega olja in žličko medu. Da nastane svilnato gladka emulzija, moramo zares močno mešati – pomagamo si lahko tako, da sestavine zmešamo v kozarcu za vlaganje, ga dobro zapremo in močno pretresemo.
Pripravljeno emulzijo malce posolimo in pokusimo, da preverimo, ali so sestavine lepo usklajene. Če pomaranča nima dovolj kisline, dodamo nekaj kapljic limetinega soka in ponovno močno premešamo. Sestavine dodajamo, dokler ne dosežemo okusa, ki nam je všeč.
Tatar lahko ponudimo na listih mlade špinače, ki jih prav tako pokapljamo z oljčno emulzijo in posujemo s strtim rdečim poprom.