
Kaj boste skuhali danes?
Brancinov tatar z emulzijo iz oljčnega olja, citrusov in medu
Brancinov tatar z emulzijo iz oljčnega olja, citrusov in medu

Sestavine
brancinov tatar
- file zelo svežega divjega brancina (brez kosti in kože)
- solni cvet
emulzija
- ekstra deviško oljčno olje blagega okusa
- sok 1 pomaranče
- 1 žlička medu
- nekaj kapljic limetinega soka (po želji)
- sol
- listi mlade špinače in nekaj zrn rdečega popra, ko postrežemo (po želji)

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
brancinov tatar
- file zelo svežega divjega brancina (brez kosti in kože)
- solni cvet
emulzija
- ekstra deviško oljčno olje blagega okusa
- sok 1 pomaranče
- 1 žlička medu
- nekaj kapljic limetinega soka (po želji)
- sol
- listi mlade špinače in nekaj zrn rdečega popra, ko postrežemo (po želji)
Postopek
Pri pripravi brancinovega tatarja najprej temeljito preverimo, da v fileju ni drobnih koščic. File nato z ostrim nožem po dolžini narežemo na palčke. Palčke prečno narežemo na kocke s stranicami približno 3 milimetre. Meso začinimo s solnim cvetom in pokapljamo z oljčnim oljem.
Emulzijo pripravimo tako, da sok polovice pomaranče zmešamo s 4 žlicami oljčnega olja in žličko medu. Da nastane svilnato gladka emulzija, moramo zares močno mešati – pomagamo si lahko tako, da sestavine zmešamo v kozarcu za vlaganje, ga dobro zapremo in močno pretresemo.
Pripravljeno emulzijo malce posolimo in pokusimo, da preverimo, ali so sestavine lepo usklajene. Če pomaranča nima dovolj kisline, dodamo nekaj kapljic limetinega soka in ponovno močno premešamo. Sestavine dodajamo, dokler ne dosežemo okusa, ki nam je všeč.
Tatar lahko ponudimo na listih mlade špinače, ki jih prav tako pokapljamo z oljčno emulzijo in posujemo s strtim rdečim poprom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Zapečene malinove kremice
Čokoladno-hruškova torta brez moke
Skoraj zdrava torta z lešniki namesto moke. Za popoln užitek si priskrbite zares zrele, medene hruške …
Čebulne zarebrnice
Ocvrte nadevane paprike
Nadgrajena različica nadevanih paprik s kajmakom Meggle, skuto in pršutom