© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Brancin na žaru z lahko omako

Brancin na žaru z lahko omako

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
brancin na zaru z lahko omako

Sestavine

  • 4 fileji brancina s kožo
  • 50 g zmehčanega masla in še malo za premaz aluminijaste folije
  • malo soli
  • pečen mlad krompir za prilogo
  • listi bazilike in narezan drobnjak za okras

omaka

  • 100 g češnjevih paradižnikov
  • 1 drobno sesekljana šalotka
  • 1 žlička majhnih kaper
  • sok ½ limone
  • 1 dl ekstra deviškega oljčnega olja
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 fileji brancina s kožo
  • 50 g zmehčanega masla in še malo za premaz aluminijaste folije
  • malo soli
  • pečen mlad krompir za prilogo
  • listi bazilike in narezan drobnjak za okras

omaka

  • 100 g češnjevih paradižnikov
  • 1 drobno sesekljana šalotka
  • 1 žlička majhnih kaper
  • sok ½ limone
  • 1 dl ekstra deviškega oljčnega olja

Postopek

1

Ploščo za žar segrejemo in obložimo z aluminijasto folijo, ki smo jo rahlo premazali z maslom. Ribje fileje solimo in jih z obeh strani premažemo z zmehčanim maslom. Položimo jih na folijo s kožo navzgor. Tako preprečimo, da se nežno meso prepeče, in poskrbimo, da ohrani sočnost.

2

Češnjev paradižnik drobno narežemo in ga damo v ponev skupaj z drobno sesekljano šalotko in kaprami. Dodamo limonov sok in olje ter solimo.

3

Fileje pečemo na vročem žaru 5 do 7 minut. Potrebujejo le toliko časa, da se spečejo in koža začne postajati rjava. Medtem na hitro segrejemo paradižnikovo omako.

4

Pečene fileje brancina preložimo na segrete krožnike, prelijemo z omako in posujemo z lističi bazilike. Postrežemo jih s pečenim mladim krompirjem, ki ga potresemo z narezanim drobnjakom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.