© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Brancin na žaru z lahko omako

Brancin na žaru z lahko omako

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
brancin na zaru z lahko omako

Sestavine

  • 4 fileji brancina s kožo
  • 50 g zmehčanega masla in še malo za premaz aluminijaste folije
  • malo soli
  • pečen mlad krompir za prilogo
  • listi bazilike in narezan drobnjak za okras

omaka

  • 100 g češnjevih paradižnikov
  • 1 drobno sesekljana šalotka
  • 1 žlička majhnih kaper
  • sok ½ limone
  • 1 dl ekstra deviškega oljčnega olja

Sestavine

  • 4 fileji brancina s kožo
  • 50 g zmehčanega masla in še malo za premaz aluminijaste folije
  • malo soli
  • pečen mlad krompir za prilogo
  • listi bazilike in narezan drobnjak za okras

omaka

  • 100 g češnjevih paradižnikov
  • 1 drobno sesekljana šalotka
  • 1 žlička majhnih kaper
  • sok ½ limone
  • 1 dl ekstra deviškega oljčnega olja

Postopek

1

Ploščo za žar segrejemo in obložimo z aluminijasto folijo, ki smo jo rahlo premazali z maslom. Ribje fileje solimo in jih z obeh strani premažemo z zmehčanim maslom. Položimo jih na folijo s kožo navzgor. Tako preprečimo, da se nežno meso prepeče, in poskrbimo, da ohrani sočnost.

2

Češnjev paradižnik drobno narežemo in ga damo v ponev skupaj z drobno sesekljano šalotko in kaprami. Dodamo limonov sok in olje ter solimo.

3

Fileje pečemo na vročem žaru 5 do 7 minut. Potrebujejo le toliko časa, da se spečejo in koža začne postajati rjava. Medtem na hitro segrejemo paradižnikovo omako.

4

Pečene fileje brancina preložimo na segrete krožnike, prelijemo z omako in posujemo z lističi bazilike. Postrežemo jih s pečenim mladim krompirjem, ki ga potresemo z narezanim drobnjakom.

Priljubljeni recepti

Torta Sacher

Dunajska klasika

2 h
Srednje zahtevno

Kobariški štruklji

po receptu Ane Roš

Enostavno

Klobase, dušene v jabolčniku

Klobase in krompirjev pire sta že preizkušena kombinacija, omaka z jabolčnikom pa je nekaj novega in posebnega.

1 h 20 min
Enostavno

Paelja z morskimi sadeži

1 h 50 min
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.