
Kaj boste skuhali danes?
Brancinov file z mandljevo oblogo in žafranovo omako
Tudi mandlji in brancin tvorijo dobro kombinacijo!
Brancinov file z mandljevo oblogo in žafranovo omako
Tudi mandlji in brancin tvorijo dobro kombinacijo!

Sestavine
- 2 fileja brancina, pribl. 170 g vsak
- malo zmehčanega masla
- 2 zvrhani žlici prepraženih mandljevih lističev
- 1 drobno sesekljana šalotka
- 1,5 dl ribje jušne osnove
- ščepec žafrana
- 3 žlice kisle smetane ali crème fraîche
- sol

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 2 fileja brancina, pribl. 170 g vsak
- malo zmehčanega masla
- 2 zvrhani žlici prepraženih mandljevih lističev
- 1 drobno sesekljana šalotka
- 1,5 dl ribje jušne osnove
- ščepec žafrana
- 3 žlice kisle smetane ali crème fraîche
- sol
Postopek
Pečico segrejemo na 190 °C. Fileja solimo in ju na strani z mesom premažemo z maslom. S kožo navzdol ju položimo v pekač, ki smo ga premazali z maslom. Obložimo ju z mandlji, ki jih malo potlačimo, da se oprimejo ribe. Ribo pečemo 12 do 15 minut.
Medtem pripravimo omako. V majhni ponvici na koščku masla nežno prepražimo šalotko. Dodamo ribjo jušno osnovo in žafran, zavremo in kuhamo toliko časa, da se pokuhata dve tretjini tekočine. Vmešamo smetano in eno minuto kuhamo, da se omaka malo zgosti.
File, obložen z mandlji, damo na krožnik in okrog njega polijemo malo omake. Kot prilogo lahko ponudimo krompir in kuhano zelenjavo ali zeleno solato.
Nasvet
Tako lahko pripravimo tudi fileje drugih belih rib.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Svinjina s sladko-kislo čebulno omako
Svinjina s sladko-kislo omako ni nikoli zgrešena.