Kaj boste skuhali danes?
Brancinov file z mandljevo oblogo in žafranovo omako
Tudi mandlji in brancin tvorijo dobro kombinacijo!
Brancinov file z mandljevo oblogo in žafranovo omako
Tudi mandlji in brancin tvorijo dobro kombinacijo!
Sestavine
- 2 fileja brancina, pribl. 170 g vsak
- malo zmehčanega masla
- 2 zvrhani žlici prepraženih mandljevih lističev
- 1 drobno sesekljana šalotka
- 1,5 dl ribje jušne osnove
- ščepec žafrana
- 3 žlice kisle smetane ali crème fraîche
- sol
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 2 fileja brancina, pribl. 170 g vsak
- malo zmehčanega masla
- 2 zvrhani žlici prepraženih mandljevih lističev
- 1 drobno sesekljana šalotka
- 1,5 dl ribje jušne osnove
- ščepec žafrana
- 3 žlice kisle smetane ali crème fraîche
- sol
Postopek
Pečico segrejemo na 190 °C. Fileja solimo in ju na strani z mesom premažemo z maslom. S kožo navzdol ju položimo v pekač, ki smo ga premazali z maslom. Obložimo ju z mandlji, ki jih malo potlačimo, da se oprimejo ribe. Ribo pečemo 12 do 15 minut.
Medtem pripravimo omako. V majhni ponvici na koščku masla nežno prepražimo šalotko. Dodamo ribjo jušno osnovo in žafran, zavremo in kuhamo toliko časa, da se pokuhata dve tretjini tekočine. Vmešamo smetano in eno minuto kuhamo, da se omaka malo zgosti.
File, obložen z mandlji, damo na krožnik in okrog njega polijemo malo omake. Kot prilogo lahko ponudimo krompir in kuhano zelenjavo ali zeleno solato.
Nasvet
Tako lahko pripravimo tudi fileje drugih belih rib.