Kaj boste skuhali danes?
Brancinov file z mandljevo oblogo in žafranovo omako
Tudi mandlji in brancin tvorijo dobro kombinacijo!
Brancinov file z mandljevo oblogo in žafranovo omako
Tudi mandlji in brancin tvorijo dobro kombinacijo!
Sestavine
- 2 fileja brancina, pribl. 170 g vsak
- malo zmehčanega masla
- 2 zvrhani žlici prepraženih mandljevih lističev
- 1 drobno sesekljana šalotka
- 1,5 dl ribje jušne osnove
- ščepec žafrana
- 3 žlice kisle smetane ali crème fraîche
- sol
Preprosta kosila za ljubitelje azijskih okusov
Kadar si zaželimo nečesa novega, svežega, dišečega, pobrskamo za recepti, ki jih navdihujejo tajska, indijska, kitajska, vietnamska in korejska kulinarika.
Kaj vse lahko naredite iz kutin: domače ideje, ki dišijo po jeseni
Pri nas je kutina prej za okras kot sadež za uživanje, čeprav kutine odlikuje ogromno koristnih lastnosti, ki blagodejno vplivajo na naše zdravje.
Tako pravilno spečete pečenice
Pečenice so nepogrešljive jeseni in pozimi. Najbolje je, če dobite domače in preverjeno dobre, pozorni pa bodite pri peki.
Sestavine
- 2 fileja brancina, pribl. 170 g vsak
- malo zmehčanega masla
- 2 zvrhani žlici prepraženih mandljevih lističev
- 1 drobno sesekljana šalotka
- 1,5 dl ribje jušne osnove
- ščepec žafrana
- 3 žlice kisle smetane ali crème fraîche
- sol
Postopek
Pečico segrejemo na 190 °C. Fileja solimo in ju na strani z mesom premažemo z maslom. S kožo navzdol ju položimo v pekač, ki smo ga premazali z maslom. Obložimo ju z mandlji, ki jih malo potlačimo, da se oprimejo ribe. Ribo pečemo 12 do 15 minut.
Medtem pripravimo omako. V majhni ponvici na koščku masla nežno prepražimo šalotko. Dodamo ribjo jušno osnovo in žafran, zavremo in kuhamo toliko časa, da se pokuhata dve tretjini tekočine. Vmešamo smetano in eno minuto kuhamo, da se omaka malo zgosti.
File, obložen z mandlji, damo na krožnik in okrog njega polijemo malo omake. Kot prilogo lahko ponudimo krompir in kuhano zelenjavo ali zeleno solato.
Nasvet
Tako lahko pripravimo tudi fileje drugih belih rib.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Sataraš
Sarma
V sezoni kislega zelja se sarme vedno priležejo, so pa tudi obvezna spremljava dunajskim filharmonikom na novega leta dan. Pripravite jih vnaprej!
Brancin s pastinakovim pirejem
S to jedjo boste očarali svojo boljšo polovico.