
Brancinov file z mandljevo oblogo in žafranovo omako
Tudi mandlji in brancin tvorijo dobro kombinacijo!
Brancinov file z mandljevo oblogo in žafranovo omako
Tudi mandlji in brancin tvorijo dobro kombinacijo!

Sestavine
- 2 fileja brancina, pribl. 170 g vsak
- malo zmehčanega masla
- 2 zvrhani žlici prepraženih mandljevih lističev
- 1 drobno sesekljana šalotka
- 1,5 dl ribje jušne osnove
- ščepec žafrana
- 3 žlice kisle smetane ali crème fraîche
- sol

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 2 fileja brancina, pribl. 170 g vsak
- malo zmehčanega masla
- 2 zvrhani žlici prepraženih mandljevih lističev
- 1 drobno sesekljana šalotka
- 1,5 dl ribje jušne osnove
- ščepec žafrana
- 3 žlice kisle smetane ali crème fraîche
- sol
Postopek
Pečico segrejemo na 190 °C. Fileja solimo in ju na strani z mesom premažemo z maslom. S kožo navzdol ju položimo v pekač, ki smo ga premazali z maslom. Obložimo ju z mandlji, ki jih malo potlačimo, da se oprimejo ribe. Ribo pečemo 12 do 15 minut.
Medtem pripravimo omako. V majhni ponvici na koščku masla nežno prepražimo šalotko. Dodamo ribjo jušno osnovo in žafran, zavremo in kuhamo toliko časa, da se pokuhata dve tretjini tekočine. Vmešamo smetano in eno minuto kuhamo, da se omaka malo zgosti.
File, obložen z mandlji, damo na krožnik in okrog njega polijemo malo omake. Kot prilogo lahko ponudimo krompir in kuhano zelenjavo ali zeleno solato.
Nasvet
Tako lahko pripravimo tudi fileje drugih belih rib.