Kaj boste skuhali danes?
File brancina s čemaževim pirejem
Kosilo iz morja in gozda
File brancina s čemaževim pirejem
Kosilo iz morja in gozda
Sestavine
- 4 fileji brancina po 150 g
- oljčno olje za peko
- 16 češnjevih paradižnikov
- morska sol
čemažev pire
- sol
- poper
- 400 g mokastega krompirja
- 1,25 dl mleka
- 1 žlica masla
- 10 čemaževih listov (drobno narezanih)
- 4 vršički bazilike
Namaz, za katerega niste vedeli, da ga potrebujete
Vedno znova nas osupne, česa vsega se domislijo na internetu. Novi sladki hit – slasten namaz iz rogljičkov, ki se odlično obnese tudi kot praznično darilo.
Bi raje spekli to sladico ali prekolesarili 1200 km?
Sladica z nenavadnim imenom Pariz–Brest skriva zanimivo zgodbo. Navdušenci nad kolesarstvom ste jo gotovo takoj povezali z najstarejšim kolesarskim maratonom na svetu.
Ultimativna vroča čokolada: od klasike do vroče čokolade na palčki
Ko pritisne mraz, se pogrejte z dišečo skodelico vrhunske vroče čokolade. Še bolje: povabite družbo na čokoladno zabavo! Pripravili smo nasvete za popolno izkušnjo.
Sestavine
- 4 fileji brancina po 150 g
- oljčno olje za peko
- 16 češnjevih paradižnikov
- morska sol
čemažev pire
- sol
- poper
- 400 g mokastega krompirja
- 1,25 dl mleka
- 1 žlica masla
- 10 čemaževih listov (drobno narezanih)
- 4 vršički bazilike
Postopek
Najprej pripravimo čemažev pire. Krompir olupimo, narežemo na koščke, v rahlo posoljeni vodi skuhamo do mehkega, nato pa odcedimo in pustimo, da tekočina izpari. Mleko z maslom zavremo. Kuhan krompir pretlačimo v mleko in z metlico za sneg gladko zmešamo. Dodamo narezan čemaž, začinimo s soljo in poprom ter pire na toplem prihranimo.
Ribje fileje začinimo s soljo in poprom. Na obeh straneh jih spečemo na oljčnem olju. Paradižnik operemo, osušimo, dodamo v ponev k ribam, vse skupaj nekaj minut pečemo in začinimo z morsko soljo. Pečene fileje brancina serviramo s čemaževim pirejem in češnjevim paradižnikom. Jed okrasimo z vršički bazilike in ponudimo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Ajdovi žganci s klobaso in kislim zeljem
Baklava iz listnatega testa
Postrvji paketki z limono, česnom in šparglji
Postrv, šparglji, limona in kanček česna so odlična pomladna kombinacija, ki si jo boste zaželeli vedno znova.