© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

File brancina s čemaževim pirejem

Kosilo iz morja in gozda

File brancina s čemaževim pirejem

Kosilo iz morja in gozda

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
file brancina s cemazevim pirejem

Sestavine

  • 4 fileji brancina po 150 g
  • oljčno olje za peko
  • 16 češnjevih paradižnikov
  • morska sol

čemažev pire

  • sol
  • poper
  • 400 g mokastega krompirja
  • 1,25 dl mleka
  • 1 žlica masla
  • 10 čemaževih listov (drobno narezanih)
  • 4 vršički bazilike
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 fileji brancina po 150 g
  • oljčno olje za peko
  • 16 češnjevih paradižnikov
  • morska sol

čemažev pire

  • sol
  • poper
  • 400 g mokastega krompirja
  • 1,25 dl mleka
  • 1 žlica masla
  • 10 čemaževih listov (drobno narezanih)
  • 4 vršički bazilike

Postopek

1

Najprej pripravimo čemažev pire. Krompir olupimo, narežemo na koščke, v rahlo posoljeni vodi skuhamo do mehkega, nato pa odcedimo in pustimo, da tekočina izpari. Mleko z maslom zavremo. Kuhan krompir pretlačimo v mleko in z metlico za sneg gladko zmešamo. Dodamo narezan čemaž, začinimo s soljo in poprom ter pire na toplem prihranimo.

2

Ribje fileje začinimo s soljo in poprom. Na obeh straneh jih spečemo na oljčnem olju. Paradižnik operemo, osušimo, dodamo v ponev k ribam, vse skupaj nekaj minut pečemo in začinimo z morsko soljo. Pečene fileje brancina serviramo s čemaževim pirejem in češnjevim paradižnikom. Jed okrasimo z vršički bazilike in ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.