© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

File brancina s čemaževim pirejem

Kosilo iz morja in gozda

File brancina s čemaževim pirejem

Kosilo iz morja in gozda

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
file brancina s cemazevim pirejem

Sestavine

  • 4 fileji brancina po 150 g
  • oljčno olje za peko
  • 16 češnjevih paradižnikov
  • morska sol

čemažev pire

  • sol
  • poper
  • 400 g mokastega krompirja
  • 1,25 dl mleka
  • 1 žlica masla
  • 10 čemaževih listov (drobno narezanih)
  • 4 vršički bazilike
krvavica s kislo repo

Tako krvavice ne bodo počile

Peka krvavic marsikomu dela preglavice in si jih zato privošči le v kakšni dobri domači gostilni. Tako jih pravilno spečete, da ne počijo in ostanejo hrustljave.

Sestavine

  • 4 fileji brancina po 150 g
  • oljčno olje za peko
  • 16 češnjevih paradižnikov
  • morska sol

čemažev pire

  • sol
  • poper
  • 400 g mokastega krompirja
  • 1,25 dl mleka
  • 1 žlica masla
  • 10 čemaževih listov (drobno narezanih)
  • 4 vršički bazilike

Postopek

1

Najprej pripravimo čemažev pire. Krompir olupimo, narežemo na koščke, v rahlo posoljeni vodi skuhamo do mehkega, nato pa odcedimo in pustimo, da tekočina izpari. Mleko z maslom zavremo. Kuhan krompir pretlačimo v mleko in z metlico za sneg gladko zmešamo. Dodamo narezan čemaž, začinimo s soljo in poprom ter pire na toplem prihranimo.

2

Ribje fileje začinimo s soljo in poprom. Na obeh straneh jih spečemo na oljčnem olju. Paradižnik operemo, osušimo, dodamo v ponev k ribam, vse skupaj nekaj minut pečemo in začinimo z morsko soljo. Pečene fileje brancina serviramo s čemaževim pirejem in češnjevim paradižnikom. Jed okrasimo z vršički bazilike in ponudimo.

Priljubljeni recepti

Salsa gvakamole

Avokadova pomaka gvakamole se je hitro uvrstila na naš seznam najljubših prilog

Enostavno

Marinirani sardončki

Hladna predjed za vroče poletne dni

30 min
Enostavno

Praznična juha

Praznična juha je polna okusov, saj recept vključuje več vrst mesa in poseben začimbni prevretek.

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.