© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Maksi sendvič Hribovc

Maksi sendvič Hribovc

Čas priprave 20 min + počivanje čez noč
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6–8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
IMG_8986

Sestavine

  • 1 hlebec Hribovca (klasičnega, belega ali pirinega)
  • 4 velika trdo kuhana jajca
  • 480 g tunine v oljčnem olju
  • 5 žlic majoneze
  • 5 paradižnikov (pribl. 400 g)
  • 2 pesti izkoščičenih črnih oliv, najbolje kalamata (120 g)
  • 10 slanih filejev sardonov (inčunov)
  • pribl. 15 listov sveže bazilike

preliv

  • 3 žlice vinskega kisa
  • 1 žlica gorčice
  • sveže zmlet črni poper

Sestavine

  • 1 hlebec Hribovca (klasičnega, belega ali pirinega)
  • 4 velika trdo kuhana jajca
  • 480 g tunine v oljčnem olju
  • 5 žlic majoneze
  • 5 paradižnikov (pribl. 400 g)
  • 2 pesti izkoščičenih črnih oliv, najbolje kalamata (120 g)
  • 10 slanih filejev sardonov (inčunov)
  • pribl. 15 listov sveže bazilike

preliv

  • 3 žlice vinskega kisa
  • 1 žlica gorčice
  • sveže zmlet črni poper

Postopek

1

Hlebec vodoravno prerežemo na polovici. Nekaj sredice (približno 300 g) iz spodnjega in zgornjega dela hlebca odstranimo s prsti, da dobimo vdolbino (sredico prihranimo za drobtine ali drugo uporabo). Vsako jajce narežemo na 4 krhlje, paradižnike pa na debele rezine. Olive po dolgem razpolovimo. Tunino odcedimo in olje prihranimo.

2

Za preliv z mešamo vse sestavine in dodamo prihranjeno olje od tunine. S pripravljenim prelivom pokapljamo spodnjo polovico Hribovca. Tunino zmešamo z majonezo in jo namažemo na spodnjo polovico hlebca, nato nanjo v plasteh bogato naložimo paradižnik, bazilikine liste, olive in jajca, povrh enakomerno razporedimo sardone ter pokrijemo z zgornjo polovico hlebca. Sendvič mora biti bogato obložen, zato ni nič hudega, če nekaj nadeva gleda izven robov hlebca.

 

3

Sendvič tesno zavijemo v papir za peko, povežemo z elastiko ali vrvico, dobro stisnemo po vsej površini hlebca in čez noč postavimo na hladno – tako se bo kruh navzel okusov iz nadeva. Ohlajen sendvič narežemo na trikotnike kot torto in postrežemo.

Priljubljeni recepti

Poletna pita iz jagodičja

Izkoristite izobilje poletnega jagodičja in pripravite pito, ki bo navdušila vso družino!

1 h 10 min
Enostavno

Čokoladni kolački

Namesto da bi čokoladna jajčka skrivali po vrtu, smo z njimi raje okrasili velikonočne kolačke.

30 min
Enostavno

Bučni njoki na bučnem pireju s črnimi trobentami in slanino

Njoki za sladokusce

1 h 30 min
Srednje zahtevno

Kocke iz ovsenih kosmičev s slivami in orehi

Za posladek, zajtrk ali malico – navdušijo tudi otroke!

1 h 20 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.