Kaj boste skuhali danes?
Maksi sendvič Hribovc
Maksi sendvič Hribovc
Sestavine
- 1 hlebec Hribovca (klasičnega, belega ali pirinega)
- 4 velika trdo kuhana jajca
- 480 g tunine v oljčnem olju
- 5 žlic majoneze
- 5 paradižnikov (pribl. 400 g)
- 2 pesti izkoščičenih črnih oliv, najbolje kalamata (120 g)
- 10 slanih filejev sardonov (inčunov)
- pribl. 15 listov sveže bazilike
preliv
- 3 žlice vinskega kisa
- 1 žlica gorčice
- sveže zmlet črni poper
Čas za mehurčke: spremljava za brunch v originalni in božični različici
Mimoza, preprost, a učinkovit koktajl iz penečega vina in pomarančnega soka, je hitro postala priljubljena stalnica poznih zajtrkov in popoldanskih zabav.
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Sestavine
- 1 hlebec Hribovca (klasičnega, belega ali pirinega)
- 4 velika trdo kuhana jajca
- 480 g tunine v oljčnem olju
- 5 žlic majoneze
- 5 paradižnikov (pribl. 400 g)
- 2 pesti izkoščičenih črnih oliv, najbolje kalamata (120 g)
- 10 slanih filejev sardonov (inčunov)
- pribl. 15 listov sveže bazilike
preliv
- 3 žlice vinskega kisa
- 1 žlica gorčice
- sveže zmlet črni poper
Postopek
Hlebec vodoravno prerežemo na polovici. Nekaj sredice (približno 300 g) iz spodnjega in zgornjega dela hlebca odstranimo s prsti, da dobimo vdolbino (sredico prihranimo za drobtine ali drugo uporabo). Vsako jajce narežemo na 4 krhlje, paradižnike pa na debele rezine. Olive po dolgem razpolovimo. Tunino odcedimo in olje prihranimo.
Za preliv z mešamo vse sestavine in dodamo prihranjeno olje od tunine. S pripravljenim prelivom pokapljamo spodnjo polovico Hribovca. Tunino zmešamo z majonezo in jo namažemo na spodnjo polovico hlebca, nato nanjo v plasteh bogato naložimo paradižnik, bazilikine liste, olive in jajca, povrh enakomerno razporedimo sardone ter pokrijemo z zgornjo polovico hlebca. Sendvič mora biti bogato obložen, zato ni nič hudega, če nekaj nadeva gleda izven robov hlebca.
Sendvič tesno zavijemo v papir za peko, povežemo z elastiko ali vrvico, dobro stisnemo po vsej površini hlebca in čez noč postavimo na hladno – tako se bo kruh navzel okusov iz nadeva. Ohlajen sendvič narežemo na trikotnike kot torto in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Bajadere v novi preobleki
Se spomnite kupljenih bajader? Kaj pa domače različice? Kultno sladico smo pripravili malo drugače – rezultat je odličen!
Pečen krompir
Ali sploh obstaja boljša priloga, kot je hrustljav pečen krompir?
Dušena svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo
Ta pečenka se vam bo kar topila v ustih s krompirjem in zelenjavo zraven!