
Pečena postrv, nadevana s kuskusom
Ta postrv vas bo naravnost očarala!
Pečena postrv, nadevana s kuskusom
Ta postrv vas bo naravnost očarala!

Sestavine
- 4 očiščeni postrvji fileji
- 1,5 dl vroče zelenjavne jušne osnove
- 50 g kuskusa
- 1 žlica rahlo popraženih pinjol
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- naribana lupinica in sok 1 limone
- sol
- poper
- malo oljčnega olja za premaz folije

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 4 očiščeni postrvji fileji
- 1,5 dl vroče zelenjavne jušne osnove
- 50 g kuskusa
- 1 žlica rahlo popraženih pinjol
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- naribana lupinica in sok 1 limone
- sol
- poper
- malo oljčnega olja za premaz folije
Postopek
Kuskus stresemo v skledo, prelijemo z vročo zelenjavno jušno osnovo, pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo in pustimo, da nabreka. Ko vsrka vso tekočino, vmešamo pinjole, peteršilj, limonovo lupinico in sok. Solimo in popramo po okusu.
Pečico segrejemo na 200 °C. Dva kosa aluminijaste folije rahlo premažemo z oljčnim oljem. Ribje fileje začinimo s soljo in poprom in iz njih naredimo dva »sendviča« s kuskusom v sredini (stran s kožo naj bo na zunanji strani). Vsakega zavijemo v svojo folijo in pečemo 15 do 20 minut. Postrežemo s krompirjem, kuhanim v sopari, in solato.