© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pečena postrv, nadevana s kuskusom

Ta postrv vas bo naravnost očarala!

Pečena postrv, nadevana s kuskusom

Ta postrv vas bo naravnost očarala!

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
LI110899-1_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 4 očiščeni postrvji fileji
  • 1,5 dl vroče zelenjavne jušne osnove
  • 50 g kuskusa
  • 1 žlica rahlo popraženih pinjol
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • naribana lupinica in sok 1 limone
  • sol
  • poper
  • malo oljčnega olja za premaz folije
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 očiščeni postrvji fileji
  • 1,5 dl vroče zelenjavne jušne osnove
  • 50 g kuskusa
  • 1 žlica rahlo popraženih pinjol
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • naribana lupinica in sok 1 limone
  • sol
  • poper
  • malo oljčnega olja za premaz folije

Postopek

1

Kuskus stresemo v skledo, prelijemo z vročo zelenjavno jušno osnovo, pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo in pustimo, da nabreka. Ko vsrka vso tekočino, vmešamo pinjole, peteršilj, limonovo lupinico in sok. Solimo in popramo po okusu.

2

Pečico segrejemo na 200 °C. Dva kosa aluminijaste folije rahlo premažemo z oljčnim oljem. Ribje fileje začinimo s soljo in poprom in iz njih naredimo dva »sendviča« s kuskusom v sredini (stran s kožo naj bo na zunanji strani). Vsakega zavijemo v svojo folijo in pečemo 15 do 20 minut. Postrežemo s krompirjem, kuhanim v sopari, in solato.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.