© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Pečena postrv, nadevana s kuskusom

Ta postrv vas bo naravnost očarala!

Pečena postrv, nadevana s kuskusom

Ta postrv vas bo naravnost očarala!

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
LI110899-1_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 4 očiščeni postrvji fileji
  • 1,5 dl vroče zelenjavne jušne osnove
  • 50 g kuskusa
  • 1 žlica rahlo popraženih pinjol
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • naribana lupinica in sok 1 limone
  • sol
  • poper
  • malo oljčnega olja za premaz folije

Sestavine

  • 4 očiščeni postrvji fileji
  • 1,5 dl vroče zelenjavne jušne osnove
  • 50 g kuskusa
  • 1 žlica rahlo popraženih pinjol
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • naribana lupinica in sok 1 limone
  • sol
  • poper
  • malo oljčnega olja za premaz folije

Postopek

1

Kuskus stresemo v skledo, prelijemo z vročo zelenjavno jušno osnovo, pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo in pustimo, da nabreka. Ko vsrka vso tekočino, vmešamo pinjole, peteršilj, limonovo lupinico in sok. Solimo in popramo po okusu.

2

Pečico segrejemo na 200 °C. Dva kosa aluminijaste folije rahlo premažemo z oljčnim oljem. Ribje fileje začinimo s soljo in poprom in iz njih naredimo dva »sendviča« s kuskusom v sredini (stran s kožo naj bo na zunanji strani). Vsakega zavijemo v svojo folijo in pečemo 15 do 20 minut. Postrežemo s krompirjem, kuhanim v sopari, in solato.

Priljubljeni recepti

Vaniljeva jajčna krema

Sladka okusna krema, ki jo lahko kombinirate različnim sladicam.

25 min
Srednje zahtevno

Brezglutensko testo za pico

Številni, ki imajo intoleranco na gluten, od vseh jedi najbolj pogrešajo pico, ki bi bila prav takšna kot iz picerije. Imamo recept!

2 h 30 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.