
Vegansko maslo
Ponudite ta namaz za zajtrk - nihče ne bo posumil, da je veganski.
Vegansko maslo
Ponudite ta namaz za zajtrk - nihče ne bo posumil, da je veganski.

Sestavine
- 1 žlička jabolčnega kisa
- 1 žlička grobe morske soli
- 2 žlički kvasnih kosmičev
- akvafaba (tekočina) iz 1 pločevinke
- ščep mlete kurkume (po želji)
- 225 g deviškega kokosovega olja
- 2 žlici hladno stiskanega repičnega olja

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.

Čokoladna matematika: kaj pomenijo odstotki na embalaži?
Nekoč smo ločevali le med mlečno in jedilno, danes pa lahko vsak izbere čokolado po svojem okusu. Ena ključnih informacij so čokoladni odstotki. Kaj pomenijo?
Sestavine
- 1 žlička jabolčnega kisa
- 1 žlička grobe morske soli
- 2 žlički kvasnih kosmičev
- akvafaba (tekočina) iz 1 pločevinke
- ščep mlete kurkume (po želji)
- 225 g deviškega kokosovega olja
- 2 žlici hladno stiskanega repičnega olja
Postopek
V mešalnik damo kis, sol, kvasne kosmiče, akvafabo in po želji kurkumo. Zmeljemo, da se vse dobro premeša.
Medtem ko je mešalnik vključen, počasi prilijemo stopljeno in ohlajeno kokosovo olje, nato pa še repično olje. Medtem ves čas mešamo toliko časa, da nastane gosta masa. Postrgamo jo v kvadratno posodico in pokrijemo. Čez noč postavimo v hladilnik, da se strdi. Pokrito vegansko maslo se v hladilniku obdrži 2 tedna.
Kvasni kosmiči
so neaktivna oblika kvasa. Imajo nežen okus po siru in so brez sestavin živalskega izvora. So priljubljen dodatek veganskim jedem, saj jim dodajo tisto čudovito slastno dimenzijo okusa (umami). Najdete jih na policah s posebno prehrano.