
Blazinice iz listnatega testa z mesno-zelenjavnim nadevom
Blazinice iz listnatega testa z mesno-zelenjavnim nadevom

Sestavine
- 500 g svežega listnatega testa
- rumenjak za premaz
- 2 drobni čebuli
- 1 debel krompir
- 1 zelena paprika
- 200 g mesa jedilne buče
- 200 g mlete jagnjetine
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 stroka česna (drobno narezana)
- 2 žlici rozin
- 1 žlička drobno narezanih rožmarinovih lističev
- sok ½ limone
- zeliščna sol
- poper

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 500 g svežega listnatega testa
- rumenjak za premaz
- 2 drobni čebuli
- 1 debel krompir
- 1 zelena paprika
- 200 g mesa jedilne buče
- 200 g mlete jagnjetine
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 stroka česna (drobno narezana)
- 2 žlici rozin
- 1 žlička drobno narezanih rožmarinovih lističev
- sok ½ limone
- zeliščna sol
- poper
Postopek
Čebulo olupimo in drobno narežemo. Krompir operemo in olupimo. Papriko razpolovimo, očistimo in narežemo na drobne kocke. Bučno meso prav tako narežemo na drobne kocke.
Na oljčnem olju hitro prepražimo čebulo, papriko in mleto jagnjetino. Na mesno maso naribamo krompir, dodamo česen in buče ter dušimo približno 5 minut. Primešamo rozine in rožmarin ter začinimo z limonovim sokom, zeliščno soljo in poprom. Nato maso ohladimo.
Listnato testo razvaljamo dva milimetra debelo in ga razrežemo na kvadrate velikosti 10 × 10 cm). Na sredino kvadratov nadevamo kupčke pripravljenega nadeva. Testo preganemo čez nadev, robove dobro stisnemo z vilicami, površino pa večkrat prebodemo in premažemo s stepenim rumenjakom.
Blazinice zložimo na pekač in pečemo na srednjem vodilu v prej ogreti pečici pri 200 °C približno 25 minut.