Kaj boste skuhali danes?
Blazinice iz listnatega testa z mesno-zelenjavnim nadevom
Blazinice iz listnatega testa z mesno-zelenjavnim nadevom
Sestavine
- 500 g svežega listnatega testa
- rumenjak za premaz
- 2 drobni čebuli
- 1 debel krompir
- 1 zelena paprika
- 200 g mesa jedilne buče
- 200 g mlete jagnjetine
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 stroka česna (drobno narezana)
- 2 žlici rozin
- 1 žlička drobno narezanih rožmarinovih lističev
- sok ½ limone
- zeliščna sol
- poper
Rekordno število tekmovalcev za Naj Fala kruh z vsako leto boljšimi izdelki
V soboto je v Ljubljani omamno dišalo po kruhu - potekal je tradicionalni izbor Naj Fala kruh, na katerem so ljubitelji peke kruha predstavili rekordno število hlebčkov.
Dajte priložnost krapu: tako pripravite božanski paprikaš
V tokratni oddaji Slovenske kuharice Lovro Prešiček na TV Veseljak Golica gosti kar svojo babico, oziroma `babki`, odlično kuharico Marjano Strupeh iz Krškega.
Ko boste enkrat jajcem dodali to sestavino, jih ne boste več pekli brez
Odkrijte presenetljivo preprost trik z javorovim sirupom, ki ocvrtim jajcem doda popolno sočnost in gurmansko aromo. Preizkusite nenavadno, a izjemno okusno kombinacijo.
Sestavine
- 500 g svežega listnatega testa
- rumenjak za premaz
- 2 drobni čebuli
- 1 debel krompir
- 1 zelena paprika
- 200 g mesa jedilne buče
- 200 g mlete jagnjetine
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 stroka česna (drobno narezana)
- 2 žlici rozin
- 1 žlička drobno narezanih rožmarinovih lističev
- sok ½ limone
- zeliščna sol
- poper
Postopek
Čebulo olupimo in drobno narežemo. Krompir operemo in olupimo. Papriko razpolovimo, očistimo in narežemo na drobne kocke. Bučno meso prav tako narežemo na drobne kocke.
Na oljčnem olju hitro prepražimo čebulo, papriko in mleto jagnjetino. Na mesno maso naribamo krompir, dodamo česen in buče ter dušimo približno 5 minut. Primešamo rozine in rožmarin ter začinimo z limonovim sokom, zeliščno soljo in poprom. Nato maso ohladimo.
Listnato testo razvaljamo dva milimetra debelo in ga razrežemo na kvadrate velikosti 10 × 10 cm). Na sredino kvadratov nadevamo kupčke pripravljenega nadeva. Testo preganemo čez nadev, robove dobro stisnemo z vilicami, površino pa večkrat prebodemo in premažemo s stepenim rumenjakom.
Blazinice zložimo na pekač in pečemo na srednjem vodilu v prej ogreti pečici pri 200 °C približno 25 minut.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Solata s pečeno zelenjavo in kuskusom
Trska s paradižnikom in baziliko
Solata s hruško, datlji in orehi ter prelivom iz sira z modro plesnijo
Prvovrstna ideja za predjed ali solato za božični meni.