
Blazinice iz listnatega testa z mesno-zelenjavnim nadevom
Blazinice iz listnatega testa z mesno-zelenjavnim nadevom

Sestavine
- 500 g svežega listnatega testa
- rumenjak za premaz
- 2 drobni čebuli
- 1 debel krompir
- 1 zelena paprika
- 200 g mesa jedilne buče
- 200 g mlete jagnjetine
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 stroka česna (drobno narezana)
- 2 žlici rozin
- 1 žlička drobno narezanih rožmarinovih lističev
- sok ½ limone
- zeliščna sol
- poper

Odslej ne bomo rabutali le fig, ampak tudi listje
Rabutali? To pa že ne. Prej sposodili (za nedoločen čas). Vonju fig se enostavno ne moremo upreti … S temi recepti pa bomo v poletni aromi uživali še dlje.

Okus, ki ga ne pozabiš: ‘nduja, najmočnejša začimba v obliki klobase
Lahko jo vzljubiš, a težko izgovoriš: 'nduja si je izborila svoje mesto poleg pršuta, pikantne salame in sopressate kot ena najboljših italijanskih mesnin.

Idealen brunch za dneve brez mesa
Včasih si zjutraj preprosto zaželimo nekaj bolj lahkotnega, zelenega in brezmesnega – a obenem polnega okusov in energije.
Sestavine
- 500 g svežega listnatega testa
- rumenjak za premaz
- 2 drobni čebuli
- 1 debel krompir
- 1 zelena paprika
- 200 g mesa jedilne buče
- 200 g mlete jagnjetine
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 stroka česna (drobno narezana)
- 2 žlici rozin
- 1 žlička drobno narezanih rožmarinovih lističev
- sok ½ limone
- zeliščna sol
- poper
Postopek
Čebulo olupimo in drobno narežemo. Krompir operemo in olupimo. Papriko razpolovimo, očistimo in narežemo na drobne kocke. Bučno meso prav tako narežemo na drobne kocke.
Na oljčnem olju hitro prepražimo čebulo, papriko in mleto jagnjetino. Na mesno maso naribamo krompir, dodamo česen in buče ter dušimo približno 5 minut. Primešamo rozine in rožmarin ter začinimo z limonovim sokom, zeliščno soljo in poprom. Nato maso ohladimo.
Listnato testo razvaljamo dva milimetra debelo in ga razrežemo na kvadrate velikosti 10 × 10 cm). Na sredino kvadratov nadevamo kupčke pripravljenega nadeva. Testo preganemo čez nadev, robove dobro stisnemo z vilicami, površino pa večkrat prebodemo in premažemo s stepenim rumenjakom.
Blazinice zložimo na pekač in pečemo na srednjem vodilu v prej ogreti pečici pri 200 °C približno 25 minut.