© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Čebulni vogalčki s šunko

Slani "navihančki"

Čebulni vogalčki s šunko

Slani "navihančki"

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina 12 vogalčkov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
cebulni-vogalcki-s-sunko_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 1 dl sladke smetane
  • 1 žlica kisle smetane
  • 1 jajce
  • 3 žlice kosmičev za krompirjev pire
  • 150 g šunke, narezane na drobne kocke
  • 150 g naribanega poltrdega sira
  • 2 žlici zdrobljenih zrn rdečega popra
  • 2 žlici drobno nasekljanega peteršilja
  • 200 g drobno narezane čebule
  • 0,5 dl belega vina
  • rastlinsko olje
  • sol
  • poper
  • sladkor
  • 2 zavitka svežega kvašenega listnatega testa
  • jajce za premaz
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 dl sladke smetane
  • 1 žlica kisle smetane
  • 1 jajce
  • 3 žlice kosmičev za krompirjev pire
  • 150 g šunke, narezane na drobne kocke
  • 150 g naribanega poltrdega sira
  • 2 žlici zdrobljenih zrn rdečega popra
  • 2 žlici drobno nasekljanega peteršilja
  • 200 g drobno narezane čebule
  • 0,5 dl belega vina
  • rastlinsko olje
  • sol
  • poper
  • sladkor
  • 2 zavitka svežega kvašenega listnatega testa
  • jajce za premaz

Postopek

1

Pečico segrejemo na 170 do 180 °C. Obe smetani damo v primerno posodo in gladko zmešamo, nato pa vmešamo jajce in kosmiče krompirjevega pireja. Dodamo šunko, sir, poper in peteršilj ter vse sestavine dobro premešamo.

2

Čebulo zarumenimo, zalijemo z vinom in dušimo toliko časa, da vsa tekočina izpari. Ohlajeno čebulo pomešamo s prej pripravljeno maso.

3

Testo iz vsakega zavojčka najprej pripravimo v skladu z navodilom z embalaže, nato pa razrežemo na 6 kvadratov. Vseh 12 testenih kvadratov namažemo s stepenim jajcem. Po testu porazdelimo nadev in kvadrate preganemo v trikotnike. Nadevane trikotnike ob robu dobro stisnemo z vilicami in premažemo z jajcem. Vogalčke večkrat prebodemo z vilicami, da med peko lahko uhaja zrak.

4

Pečemo v prej ogreti pečici približno 30 do 40 minut. Če je potrebno, čebulne vogalčke med peko pokrijemo s folijo, da se ne bi preveč zapekli.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.