
Kaj boste skuhali danes?
Čebulni vogalčki s šunko
Slani "navihančki"
Čebulni vogalčki s šunko
Slani "navihančki"

Sestavine
- 1 dl sladke smetane
- 1 žlica kisle smetane
- 1 jajce
- 3 žlice kosmičev za krompirjev pire
- 150 g šunke, narezane na drobne kocke
- 150 g naribanega poltrdega sira
- 2 žlici zdrobljenih zrn rdečega popra
- 2 žlici drobno nasekljanega peteršilja
- 200 g drobno narezane čebule
- 0,5 dl belega vina
- rastlinsko olje
- sol
- poper
- sladkor
- 2 zavitka svežega kvašenega listnatega testa
- jajce za premaz

Ta eksotična živila lahko uporabite v številnih jedeh
Se vam zdijo azijske jedi preveč zapletene, da bi jih pripravili doma? Ste v zadregi, ker ne poznate eksotičnih sestavin in ne veste, v katerih jedeh se uporabljajo?

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.
Sestavine
- 1 dl sladke smetane
- 1 žlica kisle smetane
- 1 jajce
- 3 žlice kosmičev za krompirjev pire
- 150 g šunke, narezane na drobne kocke
- 150 g naribanega poltrdega sira
- 2 žlici zdrobljenih zrn rdečega popra
- 2 žlici drobno nasekljanega peteršilja
- 200 g drobno narezane čebule
- 0,5 dl belega vina
- rastlinsko olje
- sol
- poper
- sladkor
- 2 zavitka svežega kvašenega listnatega testa
- jajce za premaz
Postopek
Pečico segrejemo na 170 do 180 °C. Obe smetani damo v primerno posodo in gladko zmešamo, nato pa vmešamo jajce in kosmiče krompirjevega pireja. Dodamo šunko, sir, poper in peteršilj ter vse sestavine dobro premešamo.
Čebulo zarumenimo, zalijemo z vinom in dušimo toliko časa, da vsa tekočina izpari. Ohlajeno čebulo pomešamo s prej pripravljeno maso.
Testo iz vsakega zavojčka najprej pripravimo v skladu z navodilom z embalaže, nato pa razrežemo na 6 kvadratov. Vseh 12 testenih kvadratov namažemo s stepenim jajcem. Po testu porazdelimo nadev in kvadrate preganemo v trikotnike. Nadevane trikotnike ob robu dobro stisnemo z vilicami in premažemo z jajcem. Vogalčke večkrat prebodemo z vilicami, da med peko lahko uhaja zrak.
Pečemo v prej ogreti pečici približno 30 do 40 minut. Če je potrebno, čebulne vogalčke med peko pokrijemo s folijo, da se ne bi preveč zapekli.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Zvitki rostbifa s skuto in beluši
Ko boste pripravili zvitke rostbifa, si boste želeli, da jih ne bi nikoli zmanjkalo.
Jabolčni hren
Poprasti lignji na žaru
Dobri lignji, sol in poper, 2 minuti na žaru – je kaj lažjega?